Te koop: FIAT 8040.02 motor (IVECO)

Hallo,

Ik heb van de zomer een FIAT motor in mijn boot laten zetten toen ik deze vanuit Turkije naar een Grieks eiland moest laten varen om de boot de EU in te krijgen. Ik kon de boot overnemen van een familielid daar deze is een slechte staat was. Ik heb hem toen vanuit Griekenland op een trailer naar Nederland laten brengen.

De FIAT motor was een tijdelijke oplossing omdat de Cummings motor door achterstallig onderhoud aan de boot (tijdens de Corona jaren) niet meer functioneerde. Ik heb deze achtergelaten in ruil voor de FIAT/IVECO motor.

Ik ben nu voornemens om een andere motor in de boot te zetten en ben benieuwd of er mensen zijn die interesse hebben in deze originele FIAT motor. Voor op het schip rookt hij wat veel en hij heeft waarschijnlijk revisie nodig. Dit zou wel gedaan zijn voordat ik de boot ophaalde en deze motor liet plaatsen, maar het kan zijn dat hij hierna niet goed ingelopen is of dat niet alles gedaan is wat volgens afspraak gedaan wel zou worden.

(ik zat met een deadline om de boot uit Turkije te krijgen dus heb een en ander op goed vertrouwen op afstand laten uitvoeren)

Ik hoor graag eerst of er uberhaupt wat interesse is voor een dergelijk motorblok?

Bijlages

(klik om te vergroten)

Nummerplaat

(klik om te vergroten)

Foto van motorblok voordat deze geplaatst werd

(klik om te vergroten)

Foto van motorblok voordat deze geplaatst werd

(klik om te vergroten)

Motor die momenteel in mijn boot staat in Amstelveen

(klik om te vergroten)

Motor die momenteel in mijn boot staat in Amstelveen

(klik om te vergroten)

Boot met oude motor

Reacties

+1
wotan2
Mooie motor om een beregeningspomp van te bouwen, de koeler om met pompwater te koelen zit er al op. Ik hoef gelukkig niet meer te beregenen, maar er zal vast wel interesse voor zijn.
gerwinquak
@wotan2 Er lijkt nog niet veel interesse te zijn. Heb je toevallig een tip voor hoe ik deze wel ergens kan slijten? Hoef er niet veel voor te hebben
+1
wotan2
@gerwinquak Hier op tractorfan hebben we het rubriekje "aangeboden". En anders marktplaats of andere advertentiesites. Om schrijf goed en duidelijk wat je te koop hebt, en maak diverse foto's uit alle hoeken, en vergeet eventuele type plaatjes vooral niet.
Ik heb 15 jaar geleden een mercedes OM352 motor gekocht met zo'n koeler als jij op jouw motor hebt zitten. Deze was gebruikt als back-up voor de sprinklerinstallatie bij een chemiebedrijf en had nauwelijks gelopen. Ik had deze motor via ebay voor rond € 400,-, dan heb je indicatie van de prijs.
aertspa
Een luchtgekoelde SAME geen goed alternatief?
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
449