Geert Jan de Kok verkoopt landbouw divisie aan Kraakman



Originele beschrijving

De keuze is reuze

Bron

Aanmelden bij Facebook
facebook.com

Reacties

+3
2850Johndeere6R
Mooi klote dan blijft er weinig goeds meer over van John Deere dealers betreft.
+1
dennisbouter
@2850Johndeere6R hier in de alblasserwaard word het nu misschien beter 🤣
+1
Corne S
@dennisbouter

De hoeveelheid 4 voet hertjes worden er steeds meer in de Alblasserwaard.
2850Johndeere6R
@dennisbouter Hoezo? Minder hertjes in de wei?🤔
+1
dennisbouter
@2850Johndeere6R de kok heb hier niet zo'n beste naam, toen het Jamo was ging het beter
+2
2850Johndeere6R
@dennisbouter Hier op afstand altijd prima geholpen door de mannen👌
+2
casejxu
@2850Johndeere6R veel beter kan het hier niet worden toch?
+3
2850Johndeere6R
@casejxu Ik ben niet voor niks naar Esbeek geweest om er een te halen. Maar goed dat ze er bij van der sluis ook genoeg verstand van hebben. Want als het van kraakman moet komen dan komt het niet 😅😬
+1
casejxu
@2850Johndeere6R laatste keer dat in er was kreeg ik 1 vlaag van arrogantie over mee heen. Dus wij zitten op t werk ook bij van der sluis👌
+2
2850Johndeere6R
@casejxu Arrogantie ja, klopt daar zijn ze hoofddealer van
casejxu
@2850Johndeere6R vooral de chefwerkplaats dicht bij ons.... personeels verloop is niet voor niets Groot zat🤣
+9
2850Johndeere6R
@casejxu Sinds ze weg zijn uit Wognum ben ik er niet meer geweest maar ze komen wel 4x per jaar langs te bietsen om het onderhoud van m'n spullen. Dan houden ze je ruim een uur van het werk en dan ook nog grote en sterke verhalen ophangen van wij dit en wij dat, prima maar dan wel zonder andere merken/bedrijven naar beneden te halen, als je dat niet kunt ben je de titel vertegenwoordiger niet waard.
+13
radium45
@2850Johndeere6R Een goede vertegenwoordiger zal nooit andermans spul afkraken. Je weet immers nooit wat je zelf volgende maand moet verkopen door al die overnames en fusie aangelegenheden.
Jotke
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
Mooi klote dan blijft er weinig goeds meer over van John Deere dealers betreft.

Ach, we hebben altijd nog: Den Otter, Schipper, De Vor-brandes, Lesscher, Veenstra, Vlastuin en wellicht vergeet ik er nog een paar.

In het stukje België binnen Nederland dan ook nog Antens.

Er blijven 2 grote over maar ook nog altijd een hand vol kleintjes. Tis alleen allemaal een stuk verder weg voor de meeste die nu bij vestigingen van hoofddealers komen.
Jotke
@2850Johndeere6R

Ervaringen hier in het zuiden zijn na 3 maanden tot dusver positief. Ook onder personeel zover ik meekrijg.
Jotke
Sund maar voor de kok een begrijpelijke keuze.

Vraag me wel af of John Deere over een paar jaar nog steeds lacht( reacties hierboven zeggen genoeg).
+1
2850Johndeere6R
Ik heb wel eens gehoord dat Kraakman de (eigenaar voor dat het overging naar Kat) er flink van baalt dat zijn naam aan de gevel hangt...
+3
casejxu
@2850Johndeere6R DE mannen kraakman waren vakmannen. Voor alles en iedereen
+3
2850Johndeere6R
@casejxu geen zee te hoog en geen trof te laag. Wat niet kon moest nog uitgevonden worden idd
+1
Jotke
@2850Johndeere6R

Quote:
@casejxu geen zee te hoog en geen trof te laag. Wat niet kon moest nog uitgevonden worden idd

Dat zijn wij hier ook van de kok gewend.

Als de kok iets niet had/heeft wordt het wel elders gehaald of als het iets wat ze zelf kunnen bouwen gebeurde dat maar je krijgt sowieso waar je naar vraagt.
+3
Jotke
@2850Johndeere6R

Dat geloof ik. Ik ken ook verhalen over het huidige Kraakman. Dat het geen echt familiebedrijf meer is doet al veel. Dat was en blijft de kok wel. GroeNoord in zekere zin ook.

Het stukje arrogantie en te zakelijk is mij nog al eens ten gehore gevallen wbt huidige Kraakman.

Maar we zullen het zien.

Ik wens Geert-Jan en zijn gezin alle geluk en succes met de volgende stap. Dat gaat zeker ook weer iets moois worden maar het wordt wel enorm wennen dat landbouw de deur uit gaat. Dat is waar de wortels liggen en waar het mee begon. Met landbouw en grondverzet heeft Geert-Jan het bedrijf vanaf de grond toe opgebouwd tot wat er nu staat. Op deze manier blijft het familiebedrijf behouden.
+1
2850Johndeere6R
@Jotke Zeker met je eens ja en zeker mooi dat het bedrijf van de Kok blijft bestaan met zijn rijke historie.
Ik zal het nooit vergeten dat wij kwamen proefrijden met de trekker eerst even babbelen met Geet-jan en Arrion want die gasten kwamen niet voor niets uit noord-holland naar Esbeek voor een trekker. Gewoon heel plezierig gezeten daar met de mannen.
+2
Jotke
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
@Jotke Zeker met je eens ja en zeker mooi dat het bedrijf van de Kok blijft bestaan met zijn rijke historie.Ik zal het nooit vergeten dat wij kwamen proefrijden met de trekker eerst even babbelen met Geet-jan en Arrion want die gasten kwamen niet voor niets uit noord-holland naar Esbeek voor een trekker. Gewoon heel plezierig gezeten daar met de mannen.

Ja zo zijn ze. Altijd even buurten of minstens begroeten. Ook het personeel.

Op bijv. bedrijfsfeesten geen te strak maatpak met aktetas en glas wijn in de hand en kop de lucht in maar gewoon bijv. spijkerbroek en blouse en fles bier in de hand en met iedereen een praatje maken want iedereen hoort erbij! Dat zegt ook al veel over de persoon.
+9
erik9831
Ik hoor een zekere persoon nog zeggen, dat dit met zijn dealer niet ging gebeuren... Tja hansiepansie had ongelijk.

en nu zit hij de nieuwe eigenaar al af te zeiken.
+3
walker1
@erik9831 Ja, ik moest al aan hem denken toen ik de topic titel las!
Jotke
@erik9831

Ik weet niet wat jij tegen bepaalde personen hebt maar persoonlijk vindt ik het beetje kinderachtig worden.

Je kunt het ooit niet met een ander eens zijn of er een woordwisseling mee hebben maar om daar nu over door te blijven etteren....

Leven en laten leven zeggen ze dan.😉

PS: Lezen is moeilijk...
+2
erik9831
@Jotke best Hans... Meneer Tax

Wanneer mensen mij uitnodigen voor een privé groepje op Facebook (ja jij die mij uitnodigd) om daar te lopen zeiken over de admins hier op tf. Waar jij dan plots de anderen 2 leden van dit groepje een mes in de rug steekt, en de schuld van jou handen wilt wassen... Sorry dan blijft bij mij het rechtvaardigheid gevoel overeind en ben jij de etter inderdaad.

Ik heb nog altijd de screenshots van iedere reactie die daar gegeven is.

Dat jij na het overlijden van Ger, dit overlijden wil aangrijpen om alles wat jij hebt gedaan gewoon wilt minimaliseren en dat wij jou alles zomaar moeten vergeven. Dat is de laatste brug.

Leven en laten leven, klopt inderdaad...
+2
GROENEDEERE
@erik9831
Het doet jou nog steeds pijn of niet?
Waarom moet jij toch elke keer het verleden naar boven halen.
Laat hem toch gewoon met rust.
Gay Erik.
+1
mf 6150
Ik hoor vaak negatieve verhalen over met name arrogantie van bepaalde jd dealers/vestigingen. Was dit vroeger ookal zo of met de jaren gekomen?
Ik hoop toch dat ze bij mf de gewone dealers in stand houden, direct contact met de eigenaar en service is toch wel prettig
+2
2850Johndeere6R
@mf 6150 Vroeger waren de JD dealers hier in de buurt zeer klantvriendelijk en klantgericht en bijna alles was mogelijk. In 2008 of 2009 werd het mechanistiebedrijf kraakman overgenomen door de familie Kat (eigenaar van de DekaMarkt). Vervolgens kwam in 2010(dacht ik) met de grote herstructurering van de dealers alle dealers onder de pet van Kraakman (lees Kat) te vallen. Waar ze mee begonnen was een heel aantal oudere monteurs en vertegenwoordigers de deur uit zetten waar allemaal jonger volk voor in de plaats terug kwam en kort gezegd begon toen de ellende. Veel kennis verloren gegaan en machines werden niet meer zo gerepareerd als vroeger terwijl de rekening 15% duurder was. Klanten pikte het niet en zochten een andere route en aantal jaar terug vond je die bij een wel passende dealer elders in het land maar die route word steeds lastiger....
+1
dennisbouter
@2850Johndeere6R het kan best zijn dat dit van hogerhand komt
+2
flip1150
@2850Johndeere6R Dit is toch logisch. De oude garde is er te zeer op gefocust om een klant zo goed en goedkoop mogelijk te helpen met wat hij heeft. Dit is niet meer interessant. De klant moet bij het kleinste euvel er van overtuigd worden dat nieuwkoop beter is. = omzet voor John Deere.
Daarbij heeft de oude garde een eigen mannier van werken met eigen inzicht. Jonge monteurs kunnen nog "gevormd" worden en naar de hand van het bedrijf gezet. Daarbij brengen reparatie's aan oud materieel te weinig op.
2850Johndeere6R
@flip1150 Daar heb je een punt maar is geen lange termijn visie met je kleinere klanten toch?
dennisbouter
@2850Johndeere6R kleine klanten worden of groot of ze stoppen op termijn, welke lange termijn visie 🤷‍♂️
2850Johndeere6R
@dennisbouter Wat is klein in jou ogen? Hun helpen liever een loonwerker die 15 trekkers van hun rijd als iemand met koeien die er net no afhankelijk van is met 1 trekker op die manier bedoel ik het
+1
dennisbouter
@2850Johndeere6R klein noem ik die boer met 2 oude trekkers die toch geen nieuwe gaat kopen
dennisbouter
@2850Johndeere6R nu een hele logische vraag als die dealers minder fijn zijn, zou je ook op een ander merk over kunnen stappen toch? Of moet het deere blijven?
2850Johndeere6R
@dennisbouter dat word een reëele optie in de toekomst ja. Claas Case Valtra Mf Fendt zitten op korte afstand en zouden opties kunnen zijn.
+1
dennisbouter
@2850Johndeere6R 9 van de 10 doen dat niet die zijn merk gebonden (denk ik)
sjuu
@2850Johndeere6R Wat zit je nou te zeuren man, Dat personeel bij vd sluis is ook niet hoogstaand. En betalen moet je overal.
+1
2850Johndeere6R
@sjuu Jij hebt duidelijk bij beide een andere ervaring dan neem ik aan?
+1
mf 6150
@2850Johndeere6R
Duidelijk 👍 doodzonde... Bij onze mf dealer loopt ook een ex jd monteur, wereld vent
+3
Johny power
De kok heeft ons altijd heel best geholpen. Super aardige mensen en je hoef te maar ff te bellen en ze stonden in het land als het nodig was. Bij ons kwamen ze heel vriendelijk over. Jammer dat ze stoppen
+7
Fendt926Driver
Hier zie je steeds meer kleine zzp ers die zich ook prima redden.
En ook een vario wisselen al dan niet met ondersteuning van andere zzp ers.
En die uitlees modules hebben van de meeste merken trekkers van granit of bepco.
Die kleine zelfstandige help ik liever de winter door dan de grote arrogantere dealers
Vooral als ik de werkplaats tarieven hoor van groen noord of abemec die net onder of net boven de 80 euro zitten
+1
Jotke
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Vooral als ik de werkplaats tarieven hoor van groen noord of abemec die net onder of net boven de 80 euro zitten

De Kok is/was duur, Kraakman schijnt de duurste John Deere dealer te zijn.

Groter is niet altijd beter. Dat hebben wij hier over de kok ook altijd gezegd al zijn de ervaringen weinig veranderd sinds 2011 ondanks dat er sindsdien 3 vestigingen bij zijn gekomen.

Denk wel dat Kraakman niet alle landbouw klanten mee gaat krijgen die de kok hier heeft. Reusel is te ver als je ook een concurrent om de hoek hebt zitten. Afstand en service doen veel. De concurrent doet daar zeker niet in onder. Daar staat de baas nog zelf te sleutelen.
+1
2850Johndeere6R
@Jotke Bij ons was het prijsverschil tussen bijde trekkers €20000 dat kraakman duurder was voor exact dezelfde uitvoering 😬
dennisbouter
@2850Johndeere6R waren het ook beide trekkers die besteld moesten worden of stond hij op voorraad?
2850Johndeere6R
@dennisbouter beide op voorraad.
+1
dennisbouter
@Fendt926Driver en 80 euro is te duur voor een werkplaats?
+6
Fendt926Driver
@dennisbouter veel te duur...
Weet niet of jij ergens een beleving bij guldens hebt.
Maar 176 gulden per uur zal elke oudere generatie zijn oordeel over hebben.
Mijn vaste merkdealer neemt 50 euro per uur.
De werkplaats in de buurt ruim 30.

Dus 80 euro vindt ik helemaal van den zotte.
+3
dennisbouter
@Fendt926Driver misschien moet je er eens goed over nadenken dat 30 sowieso te weinig is. En 50 ook, zeker voor een merkdealer, ik kom bij een bedrijf in tuin en park machines en daar betaal ik ook 50,- maar die hebben geen groot pand m'n trekker kan niet binnen etc.
+7
Fendt926Driver
@dennisbouter misschien moeten die dealers eens nadenken dat melk groente en akkerbouwproducten nog steeds hetzelfde kosten als 40 jaar geleden.
En dat we steeds armer worden als boeren terwijl de grote dealers de ene na de andere overname doen omdat ze bakken met geld overhouden van die 80 euro die ze vragen.
De 50 euro van de merkdealer is nog maar 2 jaar daarvoor zaten ze op 45.

Maar die hebben ook nog wat te doen.
Het mechanisatie bedrijf in de buurt is op 60 euro per uur gaan zitten begin dit jaar.
En de chef werkplaats veegt nu zelf 3 keer per dag de werkplaats schoon omdat er niets te doen is
+1
RJBrouwer
@Fendt926Driver Misschien moet je nadenken dat de techniek 40 jaar geleden een stuk eenvoudiger was, ik denk dat ook meespeelt in een uurprijs. Bovendien is men ook veel meer geld kwijt aan apparatuur, vergeleken met 40 jaar geleden. Dus het is wel logisch dat de prijzen gestegen zijn per uur. Daar gelaten dat 80 euro wel aan de hoge kant natuurlijk. 60 zou beter zijn...
+1
Fendt926Driver
@RJBrouwer misschien moeten de dealers eens nadenken dat een vario voor ons ook kostprijs verhogend werkt
En de melk robot
En de mestrobot
Enz. En allemaal voor dit jaar gemiddeld nog geen 38.5cent per liter melk.
Omgerekend een 84 gulden cent.
Dat kregen we in 1984 ook voor de melk van toenmalig coberco
Je moet als dealer wel klanten over houden die het betalen kunnen.
Die het niet betalen willen komen toch niet bij zo n duur mechanisatie bedrijf
+2
erik9831
@Fendt926Driver Huub... Ik geef je voor de volle 100% gelijk. We worden gewoon te oud en we begrijpen het niet meer. 😉
+3
Fendt926Driver
@erik9831 misschien is het dat.
Maar als de jeugd 80 euro per uur voor een monteur normaal vindt zijn ze binnen de kortste keren falliet
langeslagdiesel
@Fendt926Driver ook daar is weer een oplossing voor. Zelf redderigheid. En De zzp monteur die je zelf al aangeeft eerder. Het meeste wat onderhoud en reparatie vraagt is gelukkig nog met logisch nadenken en twee rechterhanden op te lossen. Dan hou je het laptop werk en veredeld ontwikkelingswerk over wat de merkdealer moet doen. Dan hou je de kosten bij voorbaat beperkt als eindgebruiker. Gevolg is ook dat je niet zomaar een nieuwe machine met de volle optielijst op het erf zet. ( hetzij aankoop hetzij lease ) jong gebruikt of goed gebruikt en betrouwbaar eenvoudig woord dan zomaar een stuk interessanter als de kostprijs per draaiuur een echt dingetje woord.
+2
dennisbouter
@erik9831 ik heb mijn 1 tons minigraver een beurt laten geven, hij stond er tochal voor wat anders 80,00 is niet veelste duur maar je kan het beste maar zoveel mogelijk zelf doen 🤣
+3
erik9831
@dennisbouter 60€ hier... Maar zelf doen is inderdaad beter, leer je wel uit ervaring.

Ik heb 1 dealer, nog nooit een probleem geweest. Perfecte afspraken steeds en doen wat ze beloven.
+1
angelo-nabben
@Fendt926Driver ik denk dat je is een keer het gesprek aan moet gaan met jullie afnemer van de melk.
+1
Fendt926Driver
@angelo-nabben oh en dan denk jij dat ze zeggen oohh kom maar je krijgt 4 cent extra???
Droom rustig verder..
En de mededingings autoriteiten willen niet dat boeren hun krachten bundelen want dat zijn verboden prijs afspraken
+2
angelo-nabben
@Fendt926Driver dus je laat over je heen lopen en dan hier zeggen dat alles te duur is, ik ben blij dat onze afnemer wel begrip voor dat alles duurder wordt.
Fendt926Driver
@angelo-nabben ok. Jij krijgt dus nu veel meer voor de melk of andere agrarische producten?
+1
angelo-nabben
@Fendt926Driver ja we leveren groentes aan AH
+1
Fendt926Driver
@angelo-nabben jah je zou de eetste zijn die rijk wordt van albert hein.
Melkstromen voor albert hein zijn er ook wel voor iets meer melkgeld een stroom aan regels extra
+2
angelo-nabben
@Fendt926Driver je kunt wel overal tegen aan lopen te schoppen en hier het grote woordt voeren ben een kerel die vuist durf te maken tegen je afnemer!
+3
Fendt926Driver
@angelo-nabben ik loop niet overal tegen aan te schoppen. Zeg alleen dat 80 euro per uur voor een monteur veel te duur is.

Maar jij gaat elk jaar bij albert hein 5% meer krijgen denk je omdat alle andere ook ruim 5% duurder wordt.
Droom rustig verder..

Een keer mogen anderen ook weten dat de rek er uit is met duurder worden
dennisbouter
@angelo-nabben misschien moet je dan even mee gaan met @Fendt926Driver met z'n 2e bereik je meer dan alleen
+1
Jotke
Quote Reactie van @angelo-nabben:
@Fendt926Driver je kunt wel overal tegen aan lopen te schoppen en hier het grote woordt voeren ben een kerel die vuist durf te maken tegen je afnemer!

Effe voor de duidelijkheid...

Jij denkt serieus dat je als lid - melkleverancier tegen een, ik weet niet waar Huub bij zit, ik noem maar FrieslandCampina kunt zeggen, "ik wil nu een hogere kostenprijs dekkende melkprijs!"

Serieus?

Weet je wat FrieslandCampina dan zegt?

"Je kunt het nu uitzoeken! Succes met een andere fabriek zoeken maar wij halen je melk niet meer op!"

Droom lekker verder!
+2
dennisbouter
@Fendt926Driver maar jij produceerd een product en verkoopt dat voor te weinig geld (ik snap nog steeds niet dat boeren dat nog doen maar dat is een andere discussie), moet dat mechanisatiebedrijf dan ook voor niks gaan werken, een verzekering, een pand gas electriciteit water en dan hebben we nog speciaal gereedschap opleidingen en heel die bende, dat gaat niet voor 50 euro, voor die 80 euro moet het wel goed zijn, das punt 2 dat is vaak ook een dingetje..
+1
Fendt926Driver
@dennisbouter wij zijn prijs nemer. Zij zijn prijsgever.
En net als ik zeg. Er moeten ook nog maar steeds klanten overblijven die het kunnen betalen.
Maar als ze de 3e of 4e overname gedaan hebben denk jij nog steeds dat die 80 euro per uur krap is?
Laat me niet lachen
+1
dennisbouter
@Fendt926Driver ik zeg niet dat het krap is, maar wie betaald die overnames, is toch allemaal gefinacieerd, Ik denk dat het helemaal geen kwestie van willen of kunnen overnemen is, JD zal deze route wel uitgestippeld hebben.
Jotke
Quote Reactie van @dennisbouter:
@Fendt926Driver ik zeg niet dat het krap is, maar wie betaald die overnames, is toch allemaal gefinacieerd, Ik denk dat het helemaal geen kwestie van willen of kunnen overnemen is, JD zal deze route wel uitgestippeld hebben.

Kraakman is van een supermarktfamilie.

Denk dat ik wel weet waar het geld vandaan komt.😉 Daar bij denk ik dat de marge op trekkers en machines tegenwoordig ook niet laag is als je ziet wat er aan personeel rond loopt die niet sleutelen. En ja, ook daarin heeft JD een dikke vinger in de pap.
+1
roscho
@dennisbouter In dit verband een ander verhaal. Een kennis van mijn familie in Frankrijk heeft een Claas, weet niet welk type. Hij had daarin zelf een bepaald onderdeel vervangen. Helaas werkte het niet, het moest eerst ingelezen worden door een Claas monteur. Die kwam met zijn laptopje en zou het onderdeel inprogrammeren. De taal van de software stond op Italiaans, waar hij geen raad mee wist en het lukte hem ook niet om de taal te veranderen. Hij is bijna 3 uur aan het stuntelen geweest, toen werkte het eindelijk. De rekening: €800,00. (Nee, ik heb niet per ongeluk de komma verkeerd gezet.) Ik weet niet of over die rekening nog gebakkeleid is en wat de uiteindelijke prijs is geworden.... 😞
Steeds meer trekkers hebben software waardoor je zelf helemaal niets meer kunt en waardoor je afhankelijk bent van "golddiggers" in dienst van de merkdealer. Investering: een laptopje van €1000, wat computerkennis en software van de fabrikant.
Vergelijk dat eens met een loonwerker. Hij komt mais rijden met een hakselaar en 3 trekkers met wagens, totaal voor minstens een miljoen. Die hakselaar kan hij vervolgens ook nog maar enkele weken per jaar gebruiken voor de mais. Voor gras moet hij nog opnieuw een investering doen.
Vervolgens verschijnt hij met zijn apparatuur voor een boer die op de rand van een faillissement staat en het het poten van mais pas kan betalen na de maisoogst in oktober.
+2
dennisbouter
@roscho het laptopje met software kost waarschijnlijk meer dan 1000,- en de opleiding ook, als jij merkdealer bent, ben je gewoon francisenemer jij hebt niks meer te vertellen en de fabrikant bepaald, bij mij in de oranjevereniging zit een voormalig citroen dealer die zegt het zo: als je geld verdiend komen ze het bij je halen en moet je voor weet ik hoeveel geld je toko verbouwen voor de nieuwe "look". En als je bijna failliet ben dan geven ze je wat terug zodat je net je kop boven water kan houden,
+2
Corne S
@dennisbouter

Sterker. Ik denk dat software van een bepaald merk meer kost dan de laptop.

En zoals een oud gezegde kan iemand met de juiste kennis en ervaring met 100 euro per uur goedkoper zijn dan iemand met 50 euro per uur.
+2
casejxu
Quote Reactie van @Corne S:
Ik denk

Dat weet ik wel zeker.... en dan als het tegenzit nog de jaarlijkse verplichtingen kwa updates en zo.
+2
roscho
Quote Reactie van @Corne S:
iemand met de juiste kennis en ervaring met 100 euro per uur goedkoper zijn dan iemand met 50 euro per uur

Klopt, maar een klojo die de software in de verkeerde taal heeft staan en niet weet hoe hij dit op moet lossen, is met €25 per uur nog te duur betaald. De klant heeft in dit geval 3 uur prutswerk moeten betalen met €800. Ik vind dat toch erg rieken naar oplichting.
+1
erik9831
@dennisbouter mja... Heb zelf 15 jaar in een garage gewerkt. Die laptop was een 3500€.

Plots heb je garages, die beslissen om bij ieder onderhoud de rekeneenheden uit te lezen, 50€ per klant erbij.

Bij ons was het zo, dat dit laptopje jou vertelde wat het probleem was en hoe je het moest oplossen. Ik heb er nooit een opleiding voor gekregen hoe ik ermee moest werken... Ook moest ik het magazijn doen, stockbeheer en onderdelen opzoeken. Offertes moest ik ook maken... Allemaal zonder opleiding van het merk, gewoon geleerd met te kijken.
Fast Eddy
@erik9831

De nieuwe Nederlandse APK regels gaan de garages en dus ook de klanten geld kosten. Volgend jaar is een roetdeeltjes weger verplicht bij het keuren van diesels vanaf 2017. Dat ding kost meer dan €5000,-
caseboy
@dennisbouter laptopje met software betaal je niet met €1000. bij mij op bet werk hebben wij de merklaptop met software via een huursysteem vanuit het merk en zo'n laptop kost meer als €10.000 per jaar
NH-Ford
@caseboy Tel daar voor de mechanisatiebedrijven het speciale gereedschap, etc bij op, tegenwoordig ook de RDW erkenningen, zijn zoveel kosten nog
caseboy
@NH-Ford inderdaad. ik werk dan niet bij een mechanisatiebedrijf maar bij een vrachtwagendealer. apk apparatuur is duur, remmenbank, deeltjesteller, scbudplaten, tacho eiking apparatuur. het merk stel ook eisen van speciaal gereedschap dat je moet hebben om als dealer bij het merk op een bepaald niveu te komen, zo hebben wij harstikke duur gereedschap aangeschaft dat we niet of bijna niet gebruiken.
+2
NH-Ford
@caseboy jullie in de vrachtwagenwereld zitten dan nog stukje verder.
Maar inderdaad, die lijst met verplichte dingen is een kapitaal.. maar gebruiken doe je ze niet allemaal. Toevallig laatst nog weer een audit gehad, wordt wel verwacht dat je ze allemaal ff toont.
Ma goed, niet alles van dat hoeft uit het uurtarief komen, deels zijn ook los door te berekenen bij gebruik.
dennisbouter
@NH-Ford ja maar als je het dan bijna nooit gebruikt, gaat het ook niet terugkomen in de portomonee.
NH-Ford
@dennisbouter helemaal waar
caseboy
@NH-Ford klopt niet alles hoeft uit het uurtarief te komen. ik hoor dat vaker dat het uurtarief hoog is van dealers, de meeste hebben er geen erg in wat voor inversteringen je als garage moet maken om ervoor te zorgen dat je je klanten kunt helpen
+3
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
merklaptop met software via een huursysteem vanuit het merk en zo'n laptop kost meer als €10.000 per jaar

Is het niet meer dan schandalig dat een trekkerfabrikant voor een laptop, die in de duurste versie niet meer dan €2000 in aanschaf mag kosten PER JAAR €10.000 vraagt? Het grootste deel zal voor de software zijn, dan nog is het een flink verdienmodel voor de fabrikant. En dan te bedenken dat de meeste fouten tegenwoordig in de software van de machine zitten, waarvoor je die laptop gewoon nodig hebt.
Jotke
Quote Reactie van @dennisbouter:
En 50 ook, zeker voor een merkdealer,

Dat valt wel mee hoor. Na mijn weten was het bij de kok 60 euro. Kraakman horen zeggen dat het 80 is maar of dat echt is weet ik niet.
+2
stannetje96
@Fendt926Driver in verhouding tot een schilder met een kwast is het vrij goedkoop.
+1
Fendt926Driver
@stannetje96 mijn schilder neemt 37.50 euro per uur.
Wat zou daar duur aan zijn
+2
deufi
@Fendt926Driver zuinig zijn op je schilder. Hier rekenen ze 80 a 90 euro per uur. Moet je nog nummertje trekken,zo druk hebben ze het. Overigens hoeven ze hier niet te komen voor dat tarief.
+3
dennisbouter
@Fendt926Driver als hij daar alleen een kwast voor meeneemt is dat niks te duur, ik plaats beschoeiingen en vlonders. Bijna alles is aangenomen maar met een bus met gereedschap vind ik 50 per uur ex btw niks te veel
+1
Fendt926Driver
@dennisbouter hij heeft alles bij zich rolsteiger
Ladders
Aanhangers voor verschillende steigers...
verf
glaszet materiaal
+3
dennisbouter
@Fendt926Driver lijkt mij heel goedkoop
lukasbelarus
@dennisbouter met een schroefmachine in de hand vraag je 50,- ex zeg je. dan vraag je met je midigraver 75,- ex?
+1
dennisbouter
@lukasbelarus het is aangenomen werk, en ik ben goedkoper als de concurentie want die zijn standaard met zn 2e, ligt wel meer in de bus als 1 schroefmachine... Maar het zijn normale prijzen alles word duurder je kan niet meer voor 3 tientjes op pad,
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Dat is exclusief verf?
+1
Fendt926Driver
+2
Dennis_dB
@Fendt926Driver Voor 30 euro per uur voor een monteur mag je er wel wat deze kant op sturen hou ik ze wel aan het werk.
Fendt926Driver
@Dennis_dB mooi niet.
We zijn er blij mee in de buurt.
Ze werken op de top met 5 monteurs.
Maar die zijn er niet altijd in de werkplaats
+1
Corne S
@Fendt926Driver

Ik durf het uurtarief wat ze voor mij op de zaak rekenen al helemaal niet te zeggen 😉. Laat staan de reiskosten.
Fendt926Driver
@Corne S dat is vaak omdat je een speciaal kunstje kunt..
Maar krijg jij de helft van dat uurtarief zelf netto uitbetaald?
Of wordt de baas er veel beter van...
Corne S
@Fendt926Driver

Helaas niet. Maar de uren dat ik klanten telefonisch help of via de mail worden ook niet belast (of stand-by sta). En er zijn ook mensen bij in de organisatie die je nodig hebt, maar helemaal geen uren kunnen belasten.
dennisbouter
@Corne S en jij werkt bij die garage in ameide toevallig?
+1
Corne S
@dennisbouter

Toevallig niet. Ik ben service engineer in aansturingen van elektromotoren.
+2
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Helemaal mee eens. Eerder was ik klant bij de Case IH dealer. Die rekent €65,- Ex btw per uur na een reparatie kreeg ik een rekening waar je u tegen zegt. Bleek er een leerling monteur mee bezig zijn geweest. Ik heb er achteraan gebeld en de uren werden gehalveerd. Maar ik had er een raar gevoel over. En ben naar een ander mechanisatiebedrijf gegaan die het uurtarief laag heeft en die goede klantvriendelijke service verleent.
+1
lucas712
@Fendt926Driver eens vooral als je kijkt wat je tegenwoordig krijgt voor een machine met huidige brandstof prijzen. dat is niet meer in verhouding evenzo bij de boeren denk ik. maar poosje terug stond ergens een artikel over een grote jd dealer meen dat ze dik 300 man personeel hadden waarvan krap de helft monteurs dan wordt je vanzelf topzwaar naar mijn idee
+1
reinder-mf
Hoe de service van Kraakman qua John Deere is weet ik niet. Onze AP/Faber haspel komt bij Kraakman vandaan en de service die daarbij hoort is 100% geweldig. Kan geen betere dealer bedenken. Super correct en staan altijd voor je klaar ondanks een langere afstand.
erik9831
@reinder-mf voor iedereen 100% goed doen kan niet.
+2
GerbertXL
Hier de jd dealer heeft onder westrenen gezeten en dat was niet bepaald een succes, nu onder de kok en dat gaat prima voor zover ik ervaar. Maar met weer zo'n verandering hoop ik dat ze wel door normaal door kunnen gaan.
Ik ben de derde generatie op de boerderij en tegenwoordig begin ik een beetje zaken te doen met de derde generatie bij de dealer.
+1
2850Johndeere6R
@GerbertXL jouw dealer had ik anders ook als goed alternatief achter de hand
Jotke
@GerbertXL

Schipper? Mooi en goed bedrijf! Meermaals geweest en ook via via de ervaringen met Westrenen aangehoord.

Kan me herinneren dat hier op Tractorfan mensen raar plekken toen Schipper in zee ging met de kok voor John Deere na eerst Westrenen de deur gewezen te hebben en nog maar net overgestapt te zijn op MF. Zelf verbaasde het mij niet, de contacten tussen die 2 gaan verder terug dan John Deere. Schipper verkoopt ook zowat het complete grondverzetaanbod van de Kok en ook Bema. John Deere was dan een kleine stap.

Plus, nog een verschil, Westrenen was 51% eigenaar geworden van Schipper en wou hun beleid doorvoeren. De kok 0% en liet ze vrij.
+3
SJB533
Nog een paar jaar, dan zijn we van 40 dealers 10 jaar geleden naar 0 gegaan...
+1
dennisbouter
@SJB533 misschien is dat wel het beleid john-deere nederland met 0 dealers. In de grondverzet is dat toch ook vaak zo, 1 importeur geen dealers
Jotke
@dennisbouter

John Deere Nederland is enkele jaren geleden al opgeheven. Aansturing gaat nu vanuit een centraal marketing kantoor in zuid Duitsland.
+4
fiatfan
Dit zag je al geruime tijd aankomen, sinds zijn nieuwe vestiging in Reusel gereed was. ik vind het een slimme zet van Geert-Jan, aangezien hij met zijn diverse dealer- en importeurschappen in het grondverzet een veel groter klantenkring bereikt dan in de landbouw. en ik denk dat ze de JD's hier in de regio nog wel keurig gaan onderhouden (en eventueel leveren..)
Jotke
Quote Reactie van @fiatfan:
en ik denk dat ze de JD's hier in de regio nog wel keurig gaan onderhouden (en eventueel leveren..)

Leveren mogen ze alleen gebruikte( ex verhuur).
Onderhoud mogen ze niet meer. Dat moet allemaal in Reusel of Etten-SLeur.
rommert14
Het is hier in dk niet anders, ook nog maar 1 of 2 John deere dealers met 100 euro werkplaats tarief
Fendt926Driver
@rommert14 poe 100 euro per uur...
Net of alles niets kost.
Maar goed soms heb je ze nodig.
Dochter wil ook stage lopen in denemarken..
Dan hoor ik straks de verhalen wel hoe het daar gegaan is.
Of het wel een toekomst land is of dat we gewoon in nederland verder boeren..
+1
zettelmeyer
@Fendt926Driver
Dochter wil ook stage lopen in denemarken..
Nou @rommert14 grijp je kans 😜
rommert14
@Fendt926Driver ja, hier moeten we het duurdere lmb's doen en een lagere melkprijs dus zo erg is Nederland nou ook weer niet.
rommert14
@zettelmeyer ze mag hier wel stage lopen, heb nog een broertje die vrijgezel is 😜
+1
Fendt926Driver
@rommert14 ha ha. Ze is gek van koeien.
Maar niet van zoveel koeien..

Maar als ik haar weg breng naar denemarken kom ik wel even aan...
+1
rommert14
@Fendt926Driver gek van koeien, daar zijn wij gek op 😀 nog niet veel stagiairs gehad die echt koeien gek zijn.

Dat is prima, de koffie staat klaar 👍
+1
Fendt926Driver
@rommert14 ha ha. Mooi.
Is volgend jaar mei pas dat ze buitenland stage heeft.
Dochter rijdt wel eens trekker maar niet van harte...
Ze melkt bij 2 buren en een bedrijf verderop.
En doet bij ons de robot en soms bij een oud stage bedrijf.
Maar niet allemaal op dezelfde dag natuurlijk.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @rommert14:
Dat is prima, de koffie staat klaar

7 mei gaan we naar denemarken dochter weg brengen naar stage.
Stageboer zit (maar) 20 km boven omhoy waar jij woont.
8 mei gaan we daar de buurt verkennen.
Staat de uitnodiging voor koffie nog?
rommert14
@Fendt926Driver jazeker, stuur maar een pb 👌
Terwisscha
@Fendt926Driver @rommert14 uitje van maken? Zijn vast wel een paar mede TF'ers te porren voor een uitje naar DK😜😜
+1
rommert14
@Terwisscha haha, 3 dagen later krijgen we al bezoek van de agrarisch jongeren vereniging, we moeten bijna entree geld vragen 😂
zettelmeyer
@Terwisscha haha ja zeker alleen tijd ontbreekt erraan.... en moet iemand vinde die dan op de koetjes op past
Terwisscha
@zettelmeyer We zitten eigenlijk in de verkeerde tijd van het jaar. Winters is het vaak wat rustiger.
T'is omdat het al zo kort dag is en het de 1e snede waarschijnlijk plaagt, maar anders had ik het ook nog wel willen regelen.
Maar zo blijven er toch altijd boeren waar je ooit wel eens een x zou willen kijken/ spreken🤣🤣
rommert14
@Terwisscha tsja, winters is het wel grijs en koud, zomers zou ook kunnen
+1
Terwisscha
@rommert14 qua weer beter ja. Komt tijd, komt raad. Word em vast wel een keer
+1
Fendt926Driver
@Terwisscha ha ha. Met Vrouw en 2 dochters naar vakantiepark in denemarken.
Zaterdags weg.
Zondags rondrijden en s maandags 1 dochter op stage afleveren en weer naar huis.
+1
Terwisscha
@Fendt926Driver mooi weekendje weg👌👌
+2
Fendt926Driver
@Terwisscha klopt. Die weekendjes hebben we nogal eens door het jaar.
Als er maar 1 van de kinderen thuis blijft om de boerderij te doen is het goed
Terwisscha
@Fendt926Driver zou gewoon in NL blijven. Denemarken is echt niet het walhalla. Staan overigens ook veel boerderijen te koop. Dus in dat opzicht is er wel wat potentie.
Fendt926Driver
@Terwisscha ik heb wel vaak het idee wat mijn zoon zei toen hij de landbouwschool diplomas had.
Als ze honger krijgen in nederland is dat jammer.
Maar ik ga ze niet van eten voorzien.
En hij leert nu voor monteur.

Als de nederlandse burgers niet gekker zijn met hun boeren gaar dat alleen maar meer gebeuren.
dennisbouter
@Fendt926Driver ik ben voor boeren hoor voor je dat in twijfel trekt, maar misschien is de realiteit wel dat nederland heel erg goed zonder boeren kan, als nederland echt niet zonder kan dan wordt het misschien eens tijd om een maandje de melk collectief in de gierput te laten of gewoon de helft, net als met olie, als het te goedkoop wordt pompen ze ook minder op.
+2
Fendt926Driver
@dennisbouter ik weet in de geitenhouderij laten ze wel eens 1 of 2 keer per jaar een tank met melk op de boerderij leeg lopen om maar 98% aanbod te houden. En de prijs hoog te houden.
Maar in de melk koeien houderij lijkt het wel of iedereen zich zelf het belangrijkst vindt.
Laatst nog als we opperen iets minder te melken. Er mede tfers zijn die dan direct vol gas willen geven...
+1
Terwisscha
@Fendt926Driver ja vreemd hé. Misschien komt het wel doordat de marges kleiner zijn dan in de melkgeitenhouderij. Die kunnen wel een x aantal liters missen. Bij koeien is melkprijs vaak kostprijs en is die mogelijkheid er simpel weg niet. Is de melkprijs dan hoog, moet er ook veel gemolken worden om extra inkomsten te genereren.
+2
roscho
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Laatst nog als we opperen iets minder te melken. Er mede tfers zijn die dan direct vol gas willen geven..

Het blijkt dat, als het erop aankomt, in het algemeen de solidariteit onder de boeren klein is. Produceert de een minder, dan zijn er 10 die in het gat springen en zorgen dat er voldoende wordt geproduceerd (en daarmee de prijzen laag blijven).
Zouden boeren de solidariteit kunnen opbrengen om bijv. 10% minder te produceren, dan rijden de melktanks af en aan uit Duitsland en Polen en andere landen waar goedkoper geproduceerd kan worden omdat de grondprijzen veel lager zijn. De industrie kiest er liever voor om te importeren dan om de boeren hier een paar cent meer te betalen. Want daarmee kun je prijzen in Nederland mooi laag houden. Of er worden fabrieken in andere landen gebouwd en dan kant-en-klare yoghurt en vla ingevoerd.
En jammer genoeg laten velen zich strikken door contracten af te sluiten voor vaste prijzen. Dat geeft wel afname- en daarmee inkomenszekerheid, maar daarmee kun je geen enkele druk op de industrie en de grootwinkelbedrijven uitoefenen. Zou niemand een "aardappelcontract" afsluiten, zou de industrie afhankelijk zijn van marktprijzen. En kijk eens naar de energieprijzen van nu, welke invloed het heeft als er wat schaarste ontstaat.
+1
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Laatst nog als we opperen iets minder te melken. Er mede tfers zijn die dan direct vol gas willen geven...

Vind je dat raar? We betalen in een gesloten markt €150 voor een kg gebakken lucht(fosfaat), grond betalen we €70.000 voor, afval stromen uit suiker, aardappel, bieten fabrieken maken we met mekaar schreeuwend duur omdat we het elkaar niet gunnen, en jij komt met het plan om minder te gaan melken, en vind het raar dat niet iedereen het daar mee eens is?
Het is toch allang ieder voor zich, fadsoenlijke belangen behartiging is er al jaren niet meer, paar schreeuwende partijen die niks concreets voor elkaar krijgen, een een partij die vooral wil blijven praten, en het daar bij laat.
Maar als er een degelijk plan komt met draagvlak en zekerheid dat minstens 98%meedoet, wil ik ook wel een tankje weg laten lopen. Maar wel met zekerheid dat er wat bereikt word.
EA_MF
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
en jij komt met het plan om minder te gaan melken, en vind het raar dat niet iedereen het daar mee eens is

Al zou iedereen het er mee eens zijn, het maken van prijsafspraken of collectief het aanbod te verlagen (kartelvorming) is gewoon verboden 😉
@EA_MF is dat niet wat er grootschalig de normaalste zaak van de wereld is? Zo werkt handel toch?
+2
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
minder te melken. Er mede tfers zijn die dan direct vol gas willen geven

Onacceptabel! 🤪🤪
+1
J asper
@ronald-deutz-fahr Oja, pas nog een koppeltje koeien bij op tf😜🤣👌
Fendt612e
@J asper @deutz
Dat heeft niks te maken met de melkprijs.
Hier willen we de stal ook vol hebben binnen 1 jaar.
Dus roep maar niet te hard voordat ze binnenkort je latente ruimte innemen.
J asper
Quote Reactie van @Fendt612e:
Dus roep maar niet te hard voordat ze binnenkort je latente ruimte innemen.

Reageer @Fendt612e









Terwisscha
1mnd geleden

-->



Rapporteer aan admin
Stuur persoonlijk bericht

Kopieer link




Zou mooie grappenmakerrij zijn… Heeft genoeg gekost…
@Fendt612e welke latente ruimte?
EA_MF
+1
@EA_MF moet je die latente ruimte wel hebben 😂
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr oké, wil/hoef je niet meer koeien melken?
@Fendt612e niks hoeft, niemand die ons verplicht te groeien.
Maar waarom denk je dat je zomaar kan gaan groeien en zomaar latente ruimte heb?
+1
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr rustig rustig, was gewoon n vraag. Omdat meestal de jonge generatie wat extra stappen wil maken
@Fendt612e dat snap ik, maar je doet alsof iedereen latente ruimte heeft, en alsof je die extra koeien er ‘zo’ even bijkoopt, zonder tegen andere beperkingen aan te lopen 😅
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr voor ieder probleem is n oplossing
Terwisscha
@dennisbouter wat is uw visie dan waarom Nederland zonder boeren kan?
+1
dennisbouter
@Terwisscha ik heb geen visie, maar de kreet zonder boeren geen eten is leuk bedacht maar het wordt nu al geimporteerd dus als de boeren hier niet meer zijn dan wordt er gewoon wat meer geimporteerd en dan kan het best zijn dat we ook gewoon te eten hebben
+2
J asper
@dennisbouter Lekker slim, om voor een eerste levensbehoefte van andere landen afhankelijk te worden…
+5
CaseCS130
@J asper Ja, dat gaat met energie ook soepeltjes.
+1
J asper
@CaseCS130 Wou zeggen, en energie is al eerste levensbehoefte tegenwoordig en kun je ook niet meer zonder. Maar verhongeren is helemaal niet wat…
dennisbouter
@J asper ja als dat de helft goedkoper is🤷‍♂️
+2
J asper
@dennisbouter Volgensmij snap jij nu net niet wat ik bedoel 😂

Dus jij wilt al het voedsel uit china en rusland halen voor de helft van het geld waar je niet eens weet wat ze er allemaal in doen. En als er weer een vliegtuig naar beneden valt zeggen ze mooi red je zelf maar dat je eten krijgt hier komt niks meer weg.
dennisbouter
@J asper ken je de term: wij van wc eend adviseren wc eend?
J asper
@dennisbouter Veel succes mij niet gezien.
Quote Reactie van @dennisbouter:
wij van wc eend adviseren wc eend?

Als het maar goedkoop is vind jij het wel
Prima zeker?
dennisbouter
@ronald-deutz-fahr ik snap het probleem niet, een mechanisatiebedrijf met goed ingerichte werkplaats die daar koste voor heeft gemaakt is te duur dan zoeken we goedkope zzpers want de prijs is heel belangrijk, maar als ik in de winkel naar de prijs kijk dan is er met mij iets mis 🤔
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
een mechanisatiebedrijf met goed ingerichte werkplaats die daar koste voor heeft gemaakt is te duur

Het is niet zozeer dat mechanisatiebedrijf, maar de trekkerfabrikanten die de mechanisatiebedrijven uitslachten.
dennisbouter
@roscho maar wat zijn vandaag de dag de ontwikkelijkskosten voor een nieuwe motor? Er wordt nu overal geld verdiend maar ook dat is wel eens anders geweest, en ipv een fendt of jd kunnen we ook gewoon een zetor kopen
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
de ontwikkelijkskosten voor een nieuwe motor?

Die kunnen nooit zo heel hoog meer zijn als bijna geen enkel bedrijf die motoren nog zelf ontwikkelt, maar ze inkoopt bij een ander. Er zijn maar een paar trekkerfabrikanten meer die nog eigen motoren ontwikkelen.
+7
@dennisbouter daar hoor je mij niet over. Vind het wel bijzonder dat je zo makkelijk kan denken over voedsel importeren. Maar wel huilie huilie als goedkope Polen straks jouw werk komen doen zeker.
Gebruik even je verstand en wees blij met eerlijk en transparant Nederlands voedsel, voor een hele nette prijs.
dennisbouter
@ronald-deutz-fahr ik ben hier ook niet degene die over prijzen klaagd, maar wat betreft die eerlijke prijs die is vaak gebasseerd op vraag en aanbod dus ik denk toch dat daar het probleem zit
+5
@dennisbouter dat probleem ben jij. Goedkope meuk kopen, geen idee hebben wat erin zit of wat er mee gedaan word, en klagen over boeren hier.
Maar ik staak deze discussie, geen eer te behalen hier. Wens je veel eet plezier met vipronil eieren uit Polen, vlees met antibiotica en hormonen uit China, en groenten uit Rusland,met resten van gewas beschermingsmiddelen die hier al 20 jaar verboden zijn om jouw gezondheid te beschermen. Fijne dag 👍🏻
+2
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
wordt er gewoon wat meer geimporteerd

Als in Nederland geen voedsel meer geproduceerd wordt, wordt er ook niks meer geëxporteerd. Dat scheelt toch een aantal miljarden, ook voor de staatskas. Verder weet je absoluut niet wat die beesten in het buitenland opvreten aan geneesmiddelen en wat er op het land aan bestrijdings- en gewasbeschermingsmiddelen wordt gebruikt. Dat komt dan wel in het vlees hierheen.
Verder moet er soja geïmporteerd worden en hier verwerkt worden (als het tenminste niet goedkoper is om in Brazilie die soja te verwerken). Dat zal door de consument betaald moeten worden.
En tenslotte hang je je op aan de wil van landen om te produceren. Wie weet, kennen andere landen het trucje wel om maar 98% van de vraag te produceren, zodat de prijs 8x over de kop gaat, net als nu met ons gas.
dennisbouter
@roscho als het dan te duur wordt gaan we het toch gewoon zelf maken, gebeurd toch ook met producten uit china die te duur worden, die worden nu ook hier gemaakt 🤷‍♂️.
+1
J asper
@dennisbouter Zelf maken😂😂 Door wie?? Want als het aan jou ligt zijn de boeren dan allang verdwenenen uit de nl.
dennisbouter
@J asper als nederland dan boeren nodigt heeft en er is geld te verdienen zijn er zo nieuwe zo simpel werkt het in de wereld
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
als nederland dan boeren nodigt heeft en er is geld te verdienen zijn er zo nieuwe zo simpel werkt het in de wereld

Kijk dan nu eens welke boer een opvolger heeft die ook daadwerkelijk het bedrijf in wil. En geld is er niet te verdienen, want de boeren zijn dan overgestapt naar de gezondheidszorg. Tegen die tijd zijn ze erachter dat de lonen daar flink verhoogd moeten worden om personeel te krijgen.
J asper
@dennisbouter Gellukig kun je dan ook zo een nieuw blij boeren los trekken die alles weten stelt toch allemaal niks voor😂
+6
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
gaan we het toch gewoon zelf maken

Dat gaat dan niet meer lukken. Het bouwland is dan natuurgebied of stad geworden, landbouwgrond is dus niet meer beschikbaar. En veel industriële bedrijven zijn gesloten omdat men het elders goedkoper kon maken. Om dat weer op te starten, is jaren nodig. En bouwen mag niet omdat daarbij CO2 vrijkomt...

Voor voedselproductie en energie moet je zo min mogelijk afhankelijk zijn van anderen.
dennisbouter
@roscho ik weet niet maar volgens mij zijn we al afhankelijk van anderen?
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
volgens mij zijn we al afhankelijk van anderen

Klopt, in mijn ogen wel te veel.
dennisbouter
@roscho dat ga je niet oplossen met meer produceren
roscho
@dennisbouter Nee, maar helemaal niet door nog meer troep uit het buitenland te halen, waarvan je niet weet hoe het geproduceerd wordt.
dennisbouter
@roscho zullen we het er maar ophouden dat er niks gaat veranderen
+3
J asper
@dennisbouter Je staat wel een beetje heel ver van de werkelijkheid…
dennisbouter
@J asper als je heel hard roept we hebben boeren nodig en zegt nee er is geen vee te veel, sta je misschien net zo ver van de werkelijkheid, als de fabrieken nederlands melk nodig hadden was die prijs veel beter,
J asper
@dennisbouter Omdat jij de goedkoopste troep uit het buitenland wilt eten, en niet snapt dat als je daarvan afhankelijk wordt ze je in de houdgreep hebben.
dennisbouter
@J asper hoe kom je erbij dat ik dat wil? Waar staat dat?
+1
J asper
@dennisbouter
Quote Reactie van @dennisbouter:
als de boeren hier niet meer zijn dan wordt er gewoon wat meer geimporteerd en dan kan het best zijn dat we ook gewoon te eten hebben

gewoon wat minder boeren meer importeren probleem opgelost. Je eigen woorden.
dennisbouter
@J asper dat wil niet zeggen dat ik dat wil, de hele discussie begonnen met een te duur mechanisatie bedrijf en te lage melkprijs,
+3
@dennisbouter
Quote:
dan wordt er gewoon wat meer geimporteerd en dan kan het best zijn dat we ook gewoon te eten hebben

Hoe kijk je hier nu tegenaan? Nog het zelfde?
dennisbouter
@ronald-deutz-fahr weet ik nog niet, ik weet ook helemaal niet of er nu betere melkprijzen worden betaald, of de tarwe duurder wordt ik weet alleen dat diesel duur is
Terwisscha
@Fendt926Driver daar geef ik je 1000% gelijk in. De mentaliteit moet veranderen. Alleen valt dat niet mee
Fendt926Driver
@Terwisscha dan laten we ze toch mooi al die soja prut opeten en gaan eten maken in landen waar ze wel warderen dat iemand er druk mee is om super goed en gezond voedsel te produceren
Terwisscha
@Fendt926Driver dat gebeurt ook. De jongere generatie wijken allemaal uit naar het buitenland.
+1
Fendt926Driver
@Terwisscha niet allemaal. Maar wel veel.
We gaan het zien.
Ik kan mijn tijd wel uitzitten.
Maar de jongere generatie zal er nog veel meer mee te maken hebben.

Als we een schouten als minister van landbouw hebben met een oom die meerdere fabrieken heeft met vlees vervangers. (En zij aandeelhouder)
En dat zij de laatste ook nog feestelijk geopend heeft.
Weet je toch wel zo n beetje welke kant het op gaat in nederland
+2
EA_MF
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Weet je toch wel zo n beetje welke kant het op gaat in nederland

Niet alleen in Nederland, die push is wereldwijd gaande.
Ondertussen lachen China en Rusland ons langs de zijlijn uit terwijl zij de graan, kunstmest en energiemarkt in een paar jaar tijd voor een groot deel in handen hebben gekregen en daarmee de rest van de wereld in de houtgreep houden.
+5
MaxxuM4ever
@EA_MF precies, en Nederland maar lekker deugen en woke doen, maar wel op een lege maag over een paar jaar.

Het mooiste vond ik nog dat het westen het communistische systeem mede om zeep heeft geholpen door de energieprijzen ontzettend laag te maken door over aanbod. Nu rijzen de energieprijzen de pan uit en smeekt het westen om meer olie en gas te gaan produceren in o.a. Rusland.
Die Poetin moet zich toch de ballen uit de broek lachen. Ze hebben eigen kunstmest mijnen, oneindig olie en gas en prachtige zwarte grond om landbouw op te bedrijven.
Bekkink
@MaxxuM4ever en nu bijna een 3e wereld oorlog.....
Terwisscha
@Fendt926Driver tsja de ministers van landbouw zijn niet allemaal een succes. Maar denk dat er een vervanger komt, het niet gelijk beter zal doen dan schouten. En nu zeg ik niet dat schouten goed bezig is.
+9
john deere 7810
@Fendt926Driver @dennisbouter @erik9831 @Terwisscha @J asper

boeren doen allemaal maar wat, maar allemaal op hun manier om hun kop boven water te houden. dr is geen marge meer in geld en heel veel andere zaken....

Maar de overheid doet nu in principe in mijn ogen het zelfde.

Het wordt nog een gek landje dat nederland. en helemaal voor de landbouw.....

hoe onafhankelijk dat we waren, hoe vooruitstrevend we op de rest van de wereld waren... kunnen we niet eens bedenken dat als het melkquotem er af gaat, dat eindelijk de "rem" er af gaat voor iedere boer. die strevende nederlandse ondernemers (boeren) vollop gaan produceren...
Het is net als je een kind oneindig zakgeld geeft. je kunt het aan het water voelen dat het mis gaat.

Ze kunnen in den haag nu niet eens hun eigen corona regels bedenken... dat kijken ze nog af bij de buren. Het is toch allemaal te triest voor woorden hoe het allemaal gaat daar in den haag.
En wij? wij gaan en stemmen in een democratisch land, en waarvoor? om precies de zelfde pipo's weer te krijgen omdat ze niet met elkaar kunnen samenwerken. Of om de wet te kunnen aanpassen. Die rutten kan helemaal niet vervangen worden op dit moment. En wat doet heel nederland? ze laten het allemaal toe.
rommert14
@Terwisscha de meeste ellende wat jij waarschijnlijk hebt aangehoord komt nog uit de tijd tussen 2002 en 2008 toen het niet op kon. Ik zeg niet dat het hier een walhalla is maar hier zijn dingen zeker wel beter voor elkaar te krijgen als in Nederland.
Terwisscha
@rommert14 nou niet allemaal ellende. Na mijn avontuur in Zweden ben ik nog in Denemarken geweest. En dan zie je en hoor je hoe het er daar echt aan toe gaat. En na 4 weken heb je wel een redelijk beeld met hoe het er daar aan toegaat. Uitzonderingen daar gelaten.
rommert14
@Terwisscha ik woon hier bijna 6 jaar, ik heb de meeste verhalen ook wel voorbij horen komen.
EA_MF
Quote Reactie van @Terwisscha:
Staan overigens ook veel boerderijen te koop

Is hier niet heel veel anders. T is hier alleen met name verouderd spul wat te koop staat of up to date bedrijven met veel te weinig grond 😅
+1
rommert14
@EA_MF hier dus ook😅
Terwisscha
@rommert14 maar net op welke website je kijkt. Veel bedrijven die 2 koeien op 1 ha hebben of zelfs 1 op 1. Zijn bedrijven van 200 maar ook van 500 koeien.
Kidd
Die had ik niet aan zien komen, gekkigheid!🤯
Is Stadegaard de volgende?
+1
@Kidd
Staadegaard is al langer geleden door Kraakman overgenomen,
Kidd
@Ford revisiemotor Nou weten we dat ook weer, haha je mist nogal eens wat als je niet meer in Brabant woont😅
+2
Jotke
@Kidd

Staadegaard was mei 2020 aan de beurt. Geen opvolger. Toen kwam paar maand later Vervaet-Van Weele( waarschijnlijk ook geen opvolger), overigens in dezelfde maand al door Kraakman bij de kamer van koophandel ingeschreven.

Nu de landbouwdevisie van de kok. Die gaat alleen met de importmerken van grondverzet en met de verhuurtak verder. Daar staat wel een opvolger klaar, waarschijnlijk heeft dat ook een grote rol gespeeld.
+6
varken
🍿
dennisbouter
@ronald-deutz-fahr ik denk dat je mis zit, ten eerste klaag ik niet over boeren, ten 2e als je nou alleen een tankje weg wil laten weg lopen met de garantie dat het gaat werken dan gaat er ook nooit iemand aan mee doen, maar met die instelling gaat er ook nooit iets veranderen:
+1
Jotke
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
220
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
0