Gerard de Rooy met IVECO weer tweede in loodzware marathonetappe

Een perfect gereden proef van Gerard de Rooy in zijn IVECO Powerstar leverde hem vandaag een fraaie 2e plaats op; alleen tegen het geweld van de Rus Nikolaev was geen kruid gewassen. De Rus had aan de finish een voorsprong van 11:16 minuten op Gerard de Rooy; de andere deelnemers volgden op grote afstand.

Special 8
De laatste 50 kilometer zand vandaag stonden in het roadbook als zeer zwaar aangeduid. Gezien de grote verschillen in de uitslagen en het gering aantal deelnemers dat zich een uur na de winnaar wist te melden, kan de conclusie worden getrokken dat de organisatie niets te veel heeft gezegd.

De totale proef was slechts 273 kilometer. Nikolaev domineerde de special van meet af aan en wist met een gemiddelde snelheid van bijna 80 km/uur 16 vrachtwagens in te halen en als vierde te finishen.

Gerard de Rooy reed een constante proef en mag tevreden zijn met het behaalde resultaat. Wat hem betreft zat er vandaag niet meer in en was het gewoon een prima race. Hij was dan ook enorm verbaasd toen hij de tijdwinst van Nikolaev te horen kreeg.

Hans Stacey wist vandaag een 7e plaats te bemachtigen; tot halverwege de proef lag hij in de top 3. In het laatste stuk duinen heeft hij iets prijs moeten geven om uiteindelijk 49:43 minuut toe te geven op de dagwinnaar.

Pep Vila heeft ook zijn IVECO Trakker veilig over de streep weten te krijgen. Hij was uiteindelijk als 16e binnen met een achterstand van 1:56:09 uur, want hij heeft in aanvang van de proef wat problemen gehad.

Algemeen Klassement
Nikolaev zorgde voor een spannende onderlinge strijd in het KAMAZ kamp en ondertussen zijn de verschillen tussen de eerste 3 rijders klein. Mardeev voert nog steeds de ranglijst aan maar met een op stoom zijnde Nikolaev is de vraag voor hoe lang. De rest van het veld wordt na vandaag weer aangevoerd door Loprais die een respectabele achterstand van 59:19 minuut heeft opgelopen.

Hans Stacey is een plaats gestegen en staat nu 6e met een achterstand van 2:05:24 uur.

Gerard de Rooy
"Het liep vandaag goed al waren de eerste 160 kilometer over een enorm slechte piste, waar ik niet tot het uiterste durfde te gaan. Vanaf de duinen ging het lekker al was het wel enorm lastig te navigeren. Wij hebben af en toe flink moeten zoeken maar uiteindelijk waren we niet de enige. Het gaat voor een heleboel deelnemers knap lastig worden. Uiteindelijk wel een heerlijk gevoel om als 1e van dat immense hoge duin af te komen en een nog leeg bivak binnen te rijden," aldus Gerard vanuit Iquique te Chili. "Als we dat kapotte achterasdifferentieel na die enorme klap tijdens de 4e etappe buiten beschouwing laten hebben we tot op heden gelukkig geen grote technische problemen gekend."

De dag van morgen
Na 8 intensieve rallydagen is het nu tijd voor een dagje luieren, ontspannen en vooruitkijken, althans voor de rallyteams. Want de monteurs gaan de komende 40 uur aan de slag om alle voertuigen weer voor 100% in orde te maken voor het tweede deel van Le Dakar 2015. Er staan in de laatste 4 specials nog 1.476 kilometers tegen de chrono op het programma. De totale rit totdat de karavaan terug in Buenos Aires is bedraagt nog 3.336 kilometer.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC