Volvo FH, foto van caseboy

Volvo FH

+7
caseboy
Volvo D13 verstuiverbussen vervangen, waren lek waardoor er diesel bij het koelwater kwam.

Reacties

+3
caseboy
Is wel duidelijk welke bus het meeste vast zat denk ik.
+1
WaterDeutzer
Ik wist niet dat Volvo dit systeem van 'natte verstuiver bussen' in de D13 nog steeds toe paste. Was vroeger ook wel eens een dingetje bij de TD60 bijvoorbeeld. Jij hebt ervaring denk ik. Hoeveel km heeft deze erop zitten?
+3
caseboy
@WaterDeutzer Deze had nu ergens door de 6 ton erop dacht ik en komt uit 2007. Volvo past dit systeem nog steeds toe op al hun eigen motoren, de D11, D13 en D16. In de kleinere D5 en D8 zitten geen verstuiverbussen maar dit zijn ook geen echte Volvo motoren. Dat de bussen gingen lekken was bij deze motoren wel een bekend kwaaltje. Vanaf de euro 6 motoren gebruiken ze rvs bussen in plaats van koperen en deze kunnen ook gaan lekken maar het komt nog maar zelden voor.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
12
WEERGAVES
1.562
BATTLES