Volvo FL 3rd gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FL 3rd gen

Zeven nieuwe Volvo FL-bakwagens voor Verscentrum ter Brugge

Met de ingebruikname van zeven Volvo FL-bakwagens is het wagenpark van Verscentrum ter Brugge weer helemaal up-to-date. De trucks worden ingezet voor de distributie van versproducten. Het bedrijf koos wederom voor Volvo-trucks vanwege de goede ervaringen met het merk en de service van de Hengelose vestiging van Volvo en Renault Trucks-dealer Nijwa.


Verscentrum ter Brugge uit Borne is een versgroothandel met een uitgebreid assortiment. Het aanbod varieert van vers vlees en vleeswaren, salades en sauzen tot verpakkingen en schoonmaakartikelen. Voor de distributie zet Verscentrum ter Brugge onder meer zeven nieuwe Volvo FL 250 4x2-bakwagens in. “De Volvo FL-trucks in ons wagenpark waren aan vervanging toe en de keuze was snel gemaakt”, zegt eigenaar Ton ter Brugge. “We rijden al ruim twintig jaar met Volvo-trucks en het zijn uitstekende voertuigen.”


Sterker chassis

De Volvo FL-bakwagens zijn voorzien van een 14-tons chassis. Ter Brugge: “Dat is eigenlijk de enige verandering ten opzichte van onze oude trucks, die een 12-tons chassis hadden. We laden veel tegen het kopschot aan en dat zorgt voor veel druk op de vooras. Op advies van Nijwa hebben we daarom nu gekozen voor een 14-tons chassis om wat extra technische reserve in te bouwen om de slijtage te beperken.”


Wendbare trucks met makkelijke instap

De Volvo’s FL zijn uitgerust met een koel/vries opbouw met twee compartimenten. “Een vriesgedeelte en een koelgedeelte”, zegt Ter Brugge. “Zo kunnen we met één voertuig alle producten vervoeren die een klant bij ons bestelt. Chauffeurs hebben zo’n 25 à 30 adressen op een dag, dus dat betekent vaak in- en uitstappen. Bovendien zijn veel adressen in de binnensteden waar het soms zeer krap manoeuvreren is. Dat zijn twee belangrijke redenen om voor de Volvo FL te kiezen. De trucks zijn wendbaar en hebben een extreem gemakkelijke instap.”


Andere belangrijke reden is de goede samenwerking met Nijwa Hengelo. Ter Brugge: “De lijntjes zijn letterlijk zeer kort, want ze zitten bij ons om de hoek. Al het onderhoud van de trucks laten we uitvoeren door Nijwa en als er een keer iets is, wordt het altijd snel, correct en netjes afgehandeld. Wat ook een fijn stukje extra service is: als je geen tijd hebt om de truck zelf te brengen of te halen voor regulier onderhoud, dan halen zij de truck op en brengen deze terug. De samenwerking met Nijwa is gewoon al jaren heel goed.”


Over Verscentrum ter Brugge

Verscentrum ter Brugge bestaat sinds 1970 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim veertig medewerkers. In de dienstverlening aan klanten speelt de logistiek een belangrijke rol. Ter Brugge: “We doen vrijwel alle distributie zelf om producten snel en efficiënt te kunnen leveren. Het grootste deel van onze afnemers zijn slagerijen in Noord- en Oost-Nederland. Verder leveren we aan supermarkten, delicatessenwinkels, groentespeciaalzaken en een aantal horecazaken. Onze chauffeurs hebben vaste routes en zijn voor onze klanten echt het gezicht van ons bedrijf. Om hun werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat zij beschikken over goed materieel. Ze zijn zeer tevreden over de nieuwe Volvo FL-bakwagens. Hier kunnen we weer jaren mee vooruit.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
7
BATTLES
MEER FOTO'S