Willeme PRP T40A Tidelium (vrachtwagen), foto van Paul Gravemaker

Willeme PRP T40A Tidelium (vrachtwagen)

Paul Gravemaker
Foto van een Willème PRP T40A Tidelium, tanktransporter. 8x6 met Ampliroll haakarmplateau/afzetsysteem van Bennes Marell. Oorspronkelijk ontwerp van Willème, na einde van bedrijf eind jaren '70 overgenomen door Raymond Perez & Paris en tenslotte ontwerp, rechten, etc. gekocht door Creusot-Loire Industrie. Het bleef bij dit ene prototype. Juli 1986 gefotografeerd bij Musée des Blindés de Saumur. Voertuig stond al die jaren in weer en wind buiten en raakte behoorlijk in verval. Paar jaar geleden is met restauratie begonnen.

Reacties

buttonfreak
@Alex Miedema Als ik het goed begrijp is dit een nieuw merk; "Willème PRP". Ik had overigens begrepen dat alles aan Mol was verkocht, hoewel het kennelijk nogal ingewikkeld zit
Paul Gravemaker
@buttonfreak PRP staat voor Perez&Raymond Paris. Of het daarmee een nieuw merk is, is de vraag want deze firma heeft dan wel de licenties etc. overgenomen en later weer doorverkocht,maar voor zover ik kan nagaan zelf geen dergelijke voertuigen geproduceerd. Op internet vond ik wel een maattekening van een vergelijkbaar voertuig van Trabosa. De cabines van Mol laten ook familieverwantschap zien.
+1
Alex Miedema
Quote Reactie van @Paul Gravemaker:
Willème PRP

Willème PRP ben ik vaker tegengekomen in merkenlijsten en dergelijke.
Paul Gravemaker
Hier zie je tekeningen van Trabosa en van Harvey/VPI-Ponticelli
maquetland.com/article-phototheque/…
buttonfreak
Gezien de advertentie lijkt mij dat het merk klopt:
+2
Paul Gravemaker
@buttonfreak @Alex Miedema : Jullie hebben gelijk, mijn vader zei al "kijk verder dan je neus lang is". PRP is het werk van Willème blijven voortzetten als 'PRP Willème' voor een serie zware trekkers/duwers: TG100, TG200, TG250 en TG300. Zie verder fr.wikipedia.org/wiki/Will%C3%A8me/.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES