DAF XF Euro 6, foto van Truckfan Nieuwsposter

DAF XF Euro 6

BEST Trucks vervangt bij HebraGTO Rotterdam bestaand materieel door
nieuwe DAF XF 430 FT SSC
Rotterdam/Barendrecht, december 2020 – Ter vervanging van een DAF XF 105 Space Cab trekker uit 2012 levert DAF-dealer BEST Trucks Barendrecht een Euro 6 DAF XF 430 FT Super Space Cab met TraXon automaat aan gespecialiseerd transportbedrijf HebraGTO in Rotterdam. Deze rondom luchtgeveerde 4x2 trekker is compleet uitgevoerd, ADR/VLG gekeurd, beschikt over een geïntegreerde compressor voor het lossen van Iso-tank containers en is als een van de eerste HebraGTO voertuigen uitgevoerd in de nieuwe bedrijfsuitstraling.
HebraGTO is een bestaand familiebedrijf, dat voortkomt uit de sinds 1921 bestaande Hebra-bedrijven en de in 1933 gestarte GTO-groep. Het bedrijf heeft zich toegelegd op het Europees vervoer van zee- plus tankcontainers en beschikt over een diversiteit aan trekkers, bakwagens en getrokken materieel om iedere container passend te kunnen vervoeren. Aangezien vrijwel alle voertuigen ADR/VLG gekeurd zijn en de chauffeurs over ADR-papieren beschikken, ligt de nadruk van het werk op de chemische sector en gevaarlijke ADR-stoffen tot Klasse 1. Het transportbedrijf in Rotterdam opereert zowel vanuit die haven Rotterdam als die van Antwerpen.
Robert Lutz is een van de directieleden bij HebraGTO: “Wij hebben verschillende merken in ons wagenpark, waaronder DAF. Eerder dit jaar kwamen wij in contact met Jean-Paul Punt van BEST Trucks Barendrecht en bespraken de inruil van bestaand materieel in combinatie met de levering van een nieuwe DAF XF Super Space Cab. Daar kwamen we met elkaar goed uit en dat resulteerde in de levering van deze nieuwe 4x2 DAF trekker, die vooral in het internationaal vervoer van tankcontainers wordt ingezet. Omdat gewichten, zeker in het buitenland, een belangrijke rol spelen, viel de keus op deze 4x2 optie. Maar mocht dat eens nodig zijn kan deze trekker ook probleemlos voor een van onze andere opleggers ingezet worden. Onder de tranenplaat-afdekking bevinden zich de compressor voor het op luchtdruk lossen van ladingen en een ruime opbergkist voor allerhande werkmateriaal. Voor de chauffeur is de cabine onder meer voorzien van een 27 MC bak, koelkast, omvormer en een kastenwand. Dit is ook een van de eerste trucks met onze nieuwe bedrijfsuitstraling, met als basis de kleur zilvergrijs, die nu ook verder op de grille is doorgevoerd. Door Dubbeldam zijn daar de groene accenten en belettering op aangebracht”.
Over de keus voor DAF vervolgt Lutz: “Wij zijn er met BEST Trucks dus goed uitgekomen. Verder is de vaste chauffeur van deze trekker een echte DAF-man. Waar mogelijk kijken wij altijd hoe wij op een dergelijke wens kunnen inspelen. Met deze trekker kan dat en die zal zich nu in de praktijk moeten bewijzen. Iets waar wij grote waarde aan hechten is het brandstofverbruik. Daarin zal de DAF zich moeten meten met onze andere merken. Goed dat BEST Trucks direct bij aflevering onze chauffeur instructies geeft over alle functies. Verder krijgt de chauffeur ook nog een CODE 95 cursusdag om de details van de techniek verder te doorgronden om zo optimaal met de DAF XF te rijden. Wij hebben er vertrouwen in dat we dit ook in de brandstofcijfers terug zullen zien”, besluit Robert Lutz.
HebraGTO is ISO 9001, SQAS (Safety & Quality Assesment System) en A.E.O. (douane faciliteiten) gecertificeerd, maakt deel uit van ECTA en beschikt over het Responsible Care logo. Het onderhoud van het grotendeels zeer jonge materieelpark verricht men grotendeels in eigen beheer en werkt daarbij zoveel mogelijk met onderdelen van de merkdealer. Veiligheid, betrouwbaarheid en de zorg voor het milieu staan bij het bedrijf naast elkaar.
De diversiteit in opbouwen en getrokken materieel maakt het mogelijk om zowel droge- en geconditioneerde zeecontainers (d.m.v. een Gen-Set) of ISO Tanks te vervoeren. Combinatievervoer met 2 x 20 ft of als LZV met 3 x20 ft of 1 x 20 ft en 1 x 40 ft is net als 20 ft kiepchassis eveneens beschikbaar. HebraGTO verzorgt transport in bijna alle klassen ADR-producten en Explosieven klasse 1 waaronder ook vuurwerk.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
62
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO