Renault Maxity, foto van Alex Miedema

Renault Maxity

Alex Miedema
Foto van een Renault Maxity, opgebouwd als open laadbak.

Met zes Renault Maxity’s heeft de gemeente Enschede een compacte stadstruck in gebruik genomen. De Maxity past uitstekend in de stedelijke infrastructuur en vervult een belangrijke rol in de openbare ruimte. De Renault Maxity’s met een kipper-opbouw werden geleverd door Nijwa Hengelo.

De dienstverlening van Twente Milieu is primair gericht op de aandeelhouders, te weten de gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal en Borne. In de visie van het bedrijf valt te lezen: ‘Als partner van onze gemeenten willen we op basis van betekenismaximalisatie een zichtbare meerwaarde bieden aan de beeldkwaliteit van de openbare ruimte.’ Dat betekent dat het dienstenpakket van Twente Milieu veel breder is dan de afvalinzameling in Twente; zij wil een actieve bijdrage leveren in het totale speelveld van de openbare ruimte. Dat wordt onderstreept door de ambitie, die geformuleerd wordt als een afvalloze maatschappij in 2030. Joop Punte, wagenparkbeheerder: “Wij zien afval als grondstof voor nieuwe producten of brandstof voor duurzame energie. Dat betekent ook dat we van een lineaire economie (take, make, dump) naar een circulaire economie (take, make, remake, recycle, re-use) willen. Recyclen is een van de meest belangrijke onderdelen daarin. Maar ook het inzetten van middelen die het milieu zo min mogelijk schaden.”

Maxity voor de openbare ruimte
“In feite faciliteert Twente Milieu de aandeelhoudende gemeenten met alle diensten die nodig zijn voor een schone en aantrekkelijke openbare ruimte. Wij proberen dat op een evenwichtige manier te doen. De zes nieuwe Renault Maxity’s die bestemd zijn voor de gemeente Enschede passen in die ambitie. De Renault Maxity’s werden geleverd door Nijwa met een kipperopbouw van Brinks Carrosserieën. Vijf voertuigen zijn voorzien van een open laadbak met achteroverkipper-combinatie, de zesde heeft een open laadbak met driezijdige kipper. Twee van de voertuigen zijn bovendien voorzien van een autolaadkraan. Niet alleen voldoen deze voertuigen aan de laatste milieueisen, ze zijn ook multifunctioneel inzetbaar doordat ze speeltoestellen, stenen, maar ook allerhande materiaal kunnen vervoeren. Door de frontstuurcabine zijn ze bovendien uitermate compact. Het is een mooi concept, dat past in een stedelijke infrastructuur.”

Partnership
Het perceel, waarbinnen de geleverde voertuigen vallen, is in de Europese Aanbesteding gegund aan Renault Trucks. De uitwerking en uitlevering hiervan heeft via Nijwa Hengelo en in samenwerking met hun lichte bedrijfswagenspecialist, Pascal van der Zwan plaatsgevonden. “Een combinatie van voertuig, kwaliteit, prijs en zeker ook de organisatie van Nijwa.

Wij willen met onze leveranciers een partnerschap opzetten. Het is belangrijk dat je het goed met elkaar kunt vinden en dat je klaar staat voor elkaar. Dat betekent in ons geval dat we altijd op Nijwa kunnen rekenen, ook buiten de openingstijden van de werkplaats. Want hoewel wij het onderhoud en de APK zelf invullen, is het fantastisch om met een partij te werken die met onze organisatie mee wil en kan denken zodat wij met ons materieel maximaal in onze mobiliteitsbehoefte kunnen voorzien.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES