Foto van: Lucas Ensing

DAF

XD

Foto's
165
Video's
0
Topics
8

Informatie over de DAF XD

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de XD.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de XD, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

[video] Nieuwe dompelpomp en DAF haakarm voor Brandweer Burgum

De brandweer van Burgum heeft dinsdag 16 april een nieuw Grootwatertransport (GWT) en een DAF XD haakarmvoertuig in ontvangst genomen. Dit ter vervanging en modernisering van het 30 jaar oude grootwatertransport systeem uit de jaren negentig. Het nieuwe WTS-systeem bestaat uit een haakarmbak met dompelpomp unit en 1500 meter slangen. Deze is voorzien van een automatisch slangopneemapparaat (autoflake). Om het voertuig binnen te kunnen stallen moesten de deuropening en het dak van de garage omhoog worden gebracht. Voordat het nieuwe systeem inzetbaar is moet er eerst nog mee worden geoefend. De “oude” Volvo FE 320 uit 2021 word toebedeeld aan

0 reacties


Robert Baarda bij het feest ter ere van 100 jaar De Rooy transport

Tekst en foto’s Robert Baarda. Op het terrein van het E3 strand bij Eersel pakte De Rooy Transport uit om het eeuwfeest van het bedrijf te vieren. Het bekende transportbedrijf toonde de geschiedenis via meerdere mooi bedrukte spandoeken. In tekst en beeld werden de hoogtepunten daarop aan de gasten voorgeschoteld. Het bedrijf werd opgericht door Graad De Rooy, maar het was vooral zoon Jan de Rooy die het bedrijf flink liet groeien. Nu staat de derde generatie De Rooy aan de leiding, al blijft Jan naar eigen zeggen het liefst tot aan zijn dood betrokken bij het bedrijf. Nog altijd

0 reacties


DAF XD 450 voor Baas Blijham – Martin Vonk

Sinds kort rijdt transportbedrijf Baas Blijham met deze nieuwe DAF XD 450. De DAF wordt bijna full time ingezet in de RMO (Rijdende Melk Ontvangst) voor het transport van melk, in opdracht van FrieslandCampina. Tekst en foto’s Martin Vonk.

0 reacties


De eerste DAF XD voor A.G. van Geffen

In februari 2023 heeft A.G. van Geffen drie nieuwe generatie DAFs tegelijk afgeleverd gekregen: een DAF XF 410 FT, een DAF XG 450 FT en de DAF XD 410 FT uit dit artikel. Dat was voor het bedrijf de eerste XD in het wagenpark, en voor Truckland verkoper Klaas Hobo de eerste XD die hij afleverde. Er komt nog meer moois aan, eerst nog een paar diesels en in het najaar de eerste elektrische DAF voor het bedrijf. De traditionele kleuren van het Hedelse bedrijf staan in mijn ogen erg goed op deze truck. Veel veilige en winstgevende kilometers gewenst!

0 reacties


Met een DAF XD naar het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel

Vanmiddag (3 november 2022) spotte Anne de Boer deze DAF XD 410 FT demo van ESA bij het gemeentehuis van Tysjerksteradiel in Burgum. Of hij er was als trouwauto of met een andere reden, geen idee! Maar een leuke spot is het sowieso. Bedankt voor de foto’s Anne!

0 reacties


[video] DAF XD is gemeen goed! – Robert Baarda

Het is toch niet normaal. Het succes van de in 2021 geïntroduceerde DAF XF, XG en XG+ serie is groot. Alleen maar lovende kritieken, goede praktijktesten en verkoopcijfers. De Truck of the Year 2022 laat zich steeds meer gelden op de Europese wegen. Meer dan 50.000 exemplaren zijn er verkocht. Alleen maar positief dit, positief dat. En alsof het allemaal nog niet genoeg is, brengt de Eindhovense fabrikant dit jaar ook nog eens de XD serie op de markt voor het korte en middellange afstandsvervoer. Er dreigt nog meer positiviteit, maar als verse bedrijfswagen journalist vind ik het belangrijk niet

0 reacties


DAF XD met slaapcabine gespot

DAF is volop bezig met het testen van de opvolger van de CF serie. De nieuwe, XD genaamd wordt al in verschillende uitvoeringen gespot als testauto, dus met camouflage. Deze keer kreeg onze spotter een XD bakwagen met slaapcabine en een laag dak voor de lens.

0 reacties


Top 6 foto's Alle foto's »

 • DAF XD

  Een DAF XD op de foto bij Kuehne + Nagel Logistics B.V. (Veghel) ×, Rotra (Doesburg) ×, opgebouwd als zeilenwagen. Rotra Nieuw-Amsterdam.

  Reageer

 • DAF XD

  Foto van een DAF XD, opgebouwd met gesloten opbouw.

  Reageer

 • DAF XD

  Foto van een DAF XD.

  Reageer

 • DAF XD

  Hier zie je Hoeksema`s Regionale Milieudiensten (HRM) (Grootegast) × met een DAF XD, opgebouwd voor containertransport.

  Reageer

 • DAF XD

  Hier zie je DAF Trucks (Eindhoven) × met een DAF XD, opgebouwd als vuilniswagen.

  Reageer

 • DAF XD

  DAF Trucks (Eindhoven) × op de foto met een DAF XD, opgebouwd voor containertransport.

  Reageer

« Alle DAF machines