Elektrisch

Foto's van elektrisch

Elektrisch nieuws

Probleem met laadarm Merlo

13-08-2022 - Ik heb een probleem met een Merlo 37 verreiker. Bij het bedienen evan kan het zijn dat de arm plotseling begint te dalen zonder aanwijzing. Je voelt dat de arm blijft dalen daar het ventiel blijft druk geven. Dit is een gevaarlijke situatie. Het kan zijn dat je er een ganse week mee werkt zonder problemen. Het probleem is ook dat deze verreiker uit Nederlend komt en ik geen gehoor krijg bij de invoerder in Belgie. Schema's zijn niet te vinden.
Wat zou hier de oorzaak zijn?

jospieter

'Over vijftien jaar wordt er, denk ik, geen diesel meer verkocht'

09-08-2022 - Fossiele brandstoffen zijn vervuilend en (momenteel) duur. Daarom zijn veel sectoren op zoek naar alternatieven. Carlo Kloosterman denkt de oplossing te hebben gevonden voor zijn loon- en transportbedrijf. Hij heeft als eerste in Zeeland een tractor gekocht die rijdt op waterstof.Op het eerste gezicht lijkt het op een normale trekker. Alleen op het dak van de cabine zit een verhoging. "Daar zitten de tanks in. Het zijn er vijf en als we die gevuld hebben kunnen we daar anderhalve dag mee werken voor we weer moeten tanken," aldus Carlo Kloosterman.

Pioniers
De tractor draait voor zeventig procent op waterstof en dertig procent op diesel. Daarom wordt de uitstoot flink terug gedrongen. "Als wij meedingen naar een grote klus dan kunnen we punten scoren op het gebied van duurzaamheid. We hopen dat dat helpt in de strijd om werk."

Minder uitstoot en dus beter voor het milieu. De tractor is dus een Zeeuwse primeur voor Kloosterman die houdt van innovaties: "Samen met mijn neef run ik het bedrijf. We vinden het allebei leuk om nieuwe dingen te bedenken en te ontwikkelen. We houden van pionieren."

Een miljoen liter diesel
Kloosterman heeft ongeveer vijftig werknemers in dienst. Diesel is een grote kostenpost: "We gebruiken ongeveer een miljoen liter per jaar. Dat wordt zo een stuk minder. Door de kant die ze in Brussel opgaan op het gebied van brandstof kan ik wel een beetje voorspellen dat er over een jaar of vijftien er helemaal geen diesel meer verkocht mag worden dus dan lopen we hopelijk al wat voor."

Een andere populaire oplossing voor auto's is elektrisch rijden. Bij Kloosterman is het enthousiasme daarvoor nu nog minder groot: "We zijn vaak op het land bezig met verschillende omstandigheden. Als het land nat is terwijl je maait verbruik je veel meer energie. Het is niet handig als opeens je batterij leeg is terwijl je bezig bent. En er is niet genoeg ruimte op het elektriciteitsnet om alles daarop aan te sluiten."

Tanken is een uitdaging
Het tanken van de tractor is nog wel een uitdaging voor Carlo Kloosterman: "We hopen dat de geplande waterstoffabriek ook naar Zeeland komt. Dat zou het allemaal een stuk makkelijker worden. Nu krijgen we het vanuit Arnhem aangeleverd en zijn we in overleg om een eigen tankstation op het erf te krijgen. De gemeente en provincie zijn enthousiast maar er moet een hoop bekeken en geregeld worden. We zijn echt aan het pionieren.

Grasbaal

Project aandrijving onderlosser

08-08-2022 - Hallo allemaal
Ik heb enige tijd geleden een kleine onderlosser gekocht. Om als tussen bunker te gebruiken voor de huis verkoop van mijn vroege aardappels.
Wat ik deed was de aardappels rooien en deze daarna in de onderlosser overkiepen en deze direct aan de afzakker zetten. (Werkte perfect)
Helaas is de aandrijving hier van lek gegaan en is tijdens de demontage dit bakje overleden.

Nu wil ik de onderlosser elektrisch aandrijven ik heb een electro motor van 3.6A ampère 400 volt. Deze draait aan einde van de reductie bak 40 tpm.

De aandrijf rol van de onderlosser heeft n omtrek van 46cm en de lengte van de onderlosser is 450cm dit zou betekenen dat de band van de onderlosser iedere minuut ongeveer 2x rond is geweest. Dit is natuurlijk veels te snel en ben ik bang voor schade aan de aardappels.

Nu wil ik graag hebben dat de as van de onderlosser 1tpm gaat draaien. Nu kan dit met kettingen en V snaren alleen weet ik niet goed welke en hoe dik deze zouden moeten zijn. En of ik n tussen as nodig heb om dit goed te halen graag had ik gehoord wat jullie er van denken.

MRdeere

Nog meer Elektrisch nieuws

Datum Onderwerp Reacties
03-08-2022 Zitmaaiers Stiga - Gezocht elektrisch schema stiga park pro diesel 0 reacties
03-08-2022 General Motors waarschijnlijk als elektrisch automerk terug op Europese markt 0 reacties
29-07-2022 Welke kabels voor verlichting Ford super dexta? 3 reacties
27-07-2022 Fendt Farmer 3S 30/09/1969 0 reacties
25-07-2022 GINAF verkocht aan Clean Logistics SE 0 reacties
20-07-2022 Tien procent in Europa verkochte auto's is elektrisch 0 reacties
19-07-2022 Easyjet springt over: elektrisch vliegen is uit, waterstof de toekomst 1 reactie
13-07-2022 Volvo Trucks presenteert zijn inzet voor nul uitstoot en nul ongevallen op IAA 0 reacties
12-07-2022 International 844 XL - Service handleiding of Elektrisch Schema 2 reacties
11-07-2022 Financiën maakt gunstige stikstofsommen voor boeren 0 reacties
10-07-2022 Zo kun je zonder laadstress gewoon op vakantie met je elektrische auto 0 reacties
08-07-2022 Verkoop elektrische auto's bijna verdubbeld: 'Maar subsidie kan beter' 0 reacties
06-07-2022 Fendt 306 LSX - Verlichting, koplampen dimlicht en grootlicht doen het niet. 5 reacties
06-07-2022 Fendt Farmer 3 - Verlichting, koplampen dimlicht en grootlicht doen het niet. 1 reactie
28-06-2022 Eigen aanpak stikstof in Gelderland: 'Niet afschuiven op één bedrijfstak' 1 reactie
26-06-2022 Te koop: Tuinfrees Antonio Carraro 18pk dieesel elektrisch gestart 0 reacties
22-06-2022 Albert Heijn: ‘Rammelende honger naar meer actieradius e-trucks’ 0 reacties