Van den Heuvel popelt om te rijden

Team DakarSpeed is nu zo?n dag of vijf in Argentini?, maar Maurik van den Heuvel heeft zijn helm alleen nog maar op gehad om even te testen of de communicatieapparatuur het deed. Na 1000 kilometer rijden in twee dagen tijd, pakte hij uit frustratie maar een stukje zandpad mee toen hij de Scania moest keren. ?Meer dan die 100 meter zand hebben we nog niet gezien. Ik ben er een beetje flauw van.?

Maurik van den Heuvel staat werkelijk te popelen om eindelijk te mogen rijden. Echt rijden, want al die kilometers over de weg tellen wat hem betreft niet. ?Voorlopig komt er nog niks van terecht. Ik had gehoopt in de proloog mijn positie wat op te krikken, want van startnummer 537 word ik niet blij. Ik ben zo eigenwijs om te zeggen dat ik op die 11 kilometer vijftien tot twintig plaatsen had kunnen winnen. Maar dat ging dus niet door.?
Daarom keek Van den Heuvel reikhalzend uit naar de eerste etappe, een proef van 258 kilometer over snelle paden met veel haakse bochten. Maar al bij het wegrijden uit het bivak in Rosario vanochtend zag hij aankomen dat het ?m weer niet zou worden: het stortregende. ?We hadden de hele strategie al klaar, hoe we dat zouden gaan aanpakken om zo snel mogelijk naar voren te komen. Weer niet dus. Ik snap wel dat de proef is afgelast; het weer heb je niet in de hand en zeker zulk beestenweer niet. Maar leuk is anders. Ik heb vanmiddag alle tijd gehad om een dutje te doen. Dat is geen Dakar??
Vooralsnog is onduidelijk of de tweede etappe, van Villa Carlos Paz naar Termas de Rio Hondo, wel doorgaat. Vrij zeker is al dat er aanpassingen komen en dat de etappe wordt ingekort. Van den Heuvel: ?De weersverwachtingen zijn zo wisselend. Het varieert van n?g slechter tot een stuk beter. We moeten het maar afwachten.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1

TREFWOORDEN