Van der Wiel investeert in duurzaamheid

Van der Wiel Transport BV uit Drachten investeert in duurzaamheid met een omvangrijk verjongingsprogramma. Zo werden er onlangs vijf nieuwe DAF XF 460 trekkers in bedrijf genomen. De vijf nieuwe DAF-trucks zijn slechts een deel van de totale investering. Eerder werden er al nieuwe Volvo rondhoutcombinaties aangeschaft en voor de komende tijd staan er nog drie Ginaf-trucks in bestelling. E?n daarvan was al te zien tijdens de BedrijfsautoRAI.
Klaas van der Wiel: ??Wij zijn bezig met een verjonging van onze vloot en daarmee ook een verduurzaming. Wij bewegen ons in een markt die vraagt om kwaliteit en dat betekent dat we ook in het kader van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onze verantwoordelijkheid nemen. Onze klanten zijn veeleisende partijen die de meerwaarde die wij bieden waarderen. Daarbij is de prijs nooit het eerste argument maar uiteraard moeten we voor wat betreft de efficiency wel degelijk in de pas blijven lopen. Deze nieuwe DAF-trucks passen volledig in die strategie. Onze filosofie sluit dan ook naadloos aan bij die van het ?DAF Transport Efficiency? programma. Dat wil zeggen schoon en stil en zo effici?nt mogelijk.
De DAF-trekkers zijn van het type XF 460 Space Cab met een As-Tronic geautomatiseerde versnellingsbak. Drie trekkers zijn van het FT type, dus als 4x2 trekker. Twee trekkers zijn uitgevoerd als 6x2 met voorloopas en rondom luchtvering. De door Automobielbedrijven ESA in Drachten geleverde trucks zijn uitgerust met hydrauliek units voor het werken met de kipper opleggers van Van der Wiel. De trucks zijn in de bekende Van der Wiel uitvoering afgeleverd en dat betekent compleet met daklampen, luchthoorns, oranje lampjes op het dak en zwaailampen.
Van der Wiel is steeds meer een logistiek dienstverlener dan een transportbedrijf. Klaas van der Wiel: ??Van der Wiel doet meer dan het van A- naar B rijden en steeds vaker neemt het bedrijf de volledige logistieke keten over van de klant. Het logistiek ontzorgen van onze klanten is onze specialiteit. Wij denken mee om de meest effici?nte en duurzame logistieke oplossing te vinden voor onze klant waardoor die zijn volle aandacht kan richten op zijn core-business. Logistiek is ons vak, en in alle bescheidenheid denken we daar erg goed in te zijn?? aldus Van der Wiel.
Dankzij de steeds verder gaande automatisering kan de klant op ieder moment meekijken waar zijn product is in het logistieke proces. Een mooi voorbeeld daarvan is het ?papierloze? transport waar alle afvalstroomnummers, opdrachtbonnen en weegbriefjes digitaal verzonden worden vanuit de truck. Daardoor heeft de uitvoerder real-time inzicht in de voortgang van het werk. Bovendien versnelt dit proces de gehele administratie, inclusief de facturatie. Sommige klanten eisen dit soort systemen inmiddels, Van der Wiel is er klaar voor.
Van der Wiel is een familiebedrijf dat zich bezig houdt met Transport en de handel in secondaire en primaire bouwstoffen. Verder is het bedrijf onder meer actief in Infra & Milieu en Biogas. Met ruim 200 medewerkers en een jaaromzet van 50 miljoen euro per jaar behoort Van der Wiel tot ??n van de grotere ondernemingen in Noord Nederland.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0