Hans Stacey scoort in slotetappe Le Dakar met Iveco ware hattrick en behaalt 4e dagzege!

De laatste dagen van Le Dakar 2015 waren zoals het Iveco/DeRooy/Petronas team ze graag de hele rally hadden willen meemaken. Vandaag wist Hans Stacey zijn derde dagzege op rij te scoren en behaalde daarmee een heuse hattrick. In totaal heeft het Team Iveco | De Rooy | Petronas vier dag-etappes weten te winnen, allemaal op naam van Hans Stacey. Gerard wist daarnaast in drie dag-etappe's als tweede en in drie dag-etappe's als derde te finishen. Desondanks moesten door het Nederlandse team alle podiumplaatsen dit jaar aan Kamaz worden gelaten. In het algemeen klassement legt Hans beslag op de 6e plaats. Gerard behaalde de 9e en Pep de 13e plaats in het algemeen klassement.

Special 13
Elk jaar is er wel een etappe waarvan de special vanwege weersomstandigheden wordt aangepast. Eergisteren werd de etappe gewijzigd zodat die voor de auto's en trucks iets langer werd omdat ze het traject van de motoren en quads moesten volgen.

Vandaag was het weer slecht in de omgeving van Rosario en was er veel regen gevallen. Daardoor had de A.S.O. besloten om het spekgladde deel uit de proef te nemen en de special al na 34 kilometer te laten eindigen bij WP1. Ook werden de starttijden door elkaar gegooid en was er daardoor eigenlijk niet meer sprake van een echte wedstrijd.

Toch ging Hans Stacey er nog ??n keer goed voor zitten en dat resulteerde voor hem opnieuw in een etappe-overwinning. Met een tijd van 20:55 minuut en een gemiddelde van ruim 97 km/uur, bleef hij wederom Marcel van Vliet met 1:19 minuut voor. Gerard de Rooy kwam als 7e over de meet met een achterstand van 4:36, terwijl Pep Vila als 10e onder de finishvlag doorreed, met een achterstand van 9:24 minuten op zijn teamgenoot.

Algemeen Klassement
De Kamaz-hegemonie was dit jaar groot in Le Dakar 2015, vooral ook door de alles-of-niets rijstijl van de Russen. Mardeev behaalde zijn eerste Dakar-overwinning en bleef zijn teamgenoten Nikolaev, 13:53 minuut en Karginov 51:01 minuut voor. De rest van het veld werd aangevoerd door Loprais met bijna 2 uur tijdsverschil op de winnaar. Sotnikov eindigt als 5e.

Hans Stacey is op een keurige 6e plaats de eerste IVECO rijder in het klassement. In het algemeen klassement is er in de top 10 nog ??n verschuiving. Gerard is het toch nog gelukt om zijn IVECO Powerstar de MAZ van Vasilevski in te halen en op een 9e plaats overall te eindigen.

Pep Vila sluit keurig de rij door de snelle service IVECO Trakker als 13e over de streep in Buenos Aires te brengen. Misschien niet het resultaat waarop het team vooraf had gehoopt, maar overall is het resultaat zeer verdienstelijk. Vier dagzeges, de wedstrijdtrucks in de top tien en nauwelijks problemen aan de wedstrijd trucks.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC