Van Eerd loopt top 10-klassering net mis

Een paar uur lang pronkte de naam van Frits van Eerd in de top 10 van de uitslag van de twaalfde etappe van de Dakar 2015. Totdat een aantal andere trucks tijd terug kregen die ze waren verloren met assistentie verlenen aan anderen. Met de dertiende plaats in zijn bijna-laatste Dakar-etappe was Van Eerd nochtans wel tevreden. Peter van den Bosch duikelde door een lekke band in de slotfase van 10 naar 27.
De Jumbo-truck mocht als twintigste truck beginnen aan de 300 kilometer lange proef, de voorlaatste van deze Dakar. Tegen ieders verwachting in was het zeker geen gemakkelijke proef. ?Her en der moeilijke stukken en verraderlijke blinde bochten,? zo omschreef Van Eerds navigator Charly Gotlib het parkoers. ?In het eerste deel van de proef reden we in het stof van twee trucks, maar toen we de ene inhaalden en de tweede konden passeren omdat hij een lekke band had, was het ongeveer stofvrij. Later haalden wij nog enkele trucks en wagens in en er stonden nog twee trucks aan de kant met problemen. Wij hebben een kapot veerblad en een ster in onze voorruit door een tak, maar het liep bijzonder goed.?
Even had Gotlib onderweg de aanvechting om zijn chauffeur te vragen te stoppen, toen hij een ?echt super mooie roofvogel met een spanwijdte van meer dan twee meter? zag. ?Maar ik denk dat Frits er niet mee tevreden was geweest.? Had Van Eerd 2 luttele seconden harder gereden, dan had hem dat nog een plaats gescheeld.
Bij Peter van den Bosch was het een lekke band die roet in het eten gooide, op ongeveer 60 kilometer voor het einde van de special stage. Die band (linksachter) vervangen kostte hem bijna 20 minuten. ?We reden op dat moment ergens rond de achtste plaats, maar kwamen met de 27ste tijd over de finish. Jammer,? aldus Van den Bosch. Ook hij vond het een gemene proef. ?Voor de trucks was het eigenlijk te smal. Je kunt nauwelijks inhalen en iedereen rijdt in elkaars stof. Als er op die smalle paden eentje pech krijgt, sta je met z?n allen in de file. Als het spul weer rijdt, krijg je een harmonica-effect, omdat je in het stof zit. Op die manier hebben wij het grootste deel van de tijd in het wiel van de MAZ van Vasilevski treintje gereden.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN