Geen plaats in de herberg voor XDakar

Gaat het eindelijk weer eens een paar dagen lekker voor Peter van den Bosch in de Dakar 2015, levert het niks op. ?Een beetje jammer? vond Van den Bosch dat. In de 194 kilometer lange elfde etappe door de Argentijnse pampa?s zette hij een keurige twaalfde tijd neer. Daardoor had hij in ieder geval een leuke dag, maar voor de stand in het klassement betekende het niks. ?Dat is om zeep.?
Zowel de tiende als de elfde etappe verliep uitstekend voor Peter van den Bosch. Maar in dit soort etappes, aan het eind van de Dakar 2015, gaat het hooguit nog om minuten. Dat is voor de XDakar-trucker niet genoeg om de vele uren goed te maken die hij verloor in met name de negende etappe. Toen hobbelde Van den Bosch bijna stapvoets door Chili, met dank aan een kapotte versnellingsbak. ?Nu gaat het prima, maar levert het niks op. In de etappes waarin we het verschil hadden moeten maken, ging het verkeerd. Dat het kapot kan gaan is inherent aan een mechanische sport, zeker als de organisatie uit is op een uitputtingsslag. Op het moment zelf ? de middag, avond en nacht ? was ik gefrustreerd, teleurgesteld, boos. Die knop hebben we inmiddels omgezet, want je hebt er niks aan. We gaan gewoon naar Buenos Aires, brengen de truck naar de finish en onderweg proberen we zo goed mogelijke resultaten mee te pikken en plezier te hebben. Het is geweldig wat onze teamgenoot Erik van Loon hier neerzet met zijn vierde plaats bij de auto's. Daar genieten wij ook van mee.?
Het doel van Van den Bosch was een klassering bij de eerste tien, of anders zo dicht mogelijk daar in de buurt. Dat is niet gelukt. ?Ook dat is jammer, maar ik kan het heel goed relativeren, hoor. Er passen er maar tien in, in de top 10. Voor ons is dit jaar even geen plaats in de herberg. Dan komen we nog wel een keer terug.?
XDakar-collega Frits van Eerd wist ondanks een opnieuw los schietende luchtleiding en een lekkende turbo twee trucks en vier auto?s in te halen, wat hem een negentiende tijd opleverde.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0