Alle IVECO rally trucks in Le Dakar probleemloos aan finish in Salta na tiende etappe

De 10e etappe werd vandaag verreden over de special die oorspronkelijk alleen was uitgezet voor de motoren en quads. Het werden 371 kilometer die volgens de teamleden niet al te moeilijk waren en dus ook geen hele grote verschillen in het klassement teweeg brachten. De IVECO's kwamen ook vandaag weer probleemloos binnen met een 5e en 6e plaats voor de IVECO Powerstar en een 16e voor de IVECO Trakker van Pep Vila. Werd de proef onder prima weersomstandigheden verreden, in het bivak was het een heus waterballet geworden dankzij een wolkbreuk.

Special 10
Nikolaev verdedigde van meet af aan zijn koppositie, gevolgd door Mardeev op 49 seconden. De strijd blijft spannend, want het verschil blijft ongeveer ??n lekke band.
Het Team Iveco | De Rooy | Iveco reedt zonder teamorders. Zowel Hans als Gerard hadden een behouden rit zonder grote risico's. De navigatie was niet al te lastig en het weer was tijdens de proef goed. Gerard werd 5e op 5:19, Hans 6e op 7:16 en Pep werd 16e op 24:43 minuten.

Algemeen Klassement
In het algemeen klassement kwamen er nauwelijks verschuivingen. De IVECO's behielden allemaal hun klassering in het algemeen klassement, hoewel Hans de achterstand op zijn voorganger wist te verkleinen. Was het gisteren nog een achterstand van 38:57 minuut. Vandaag deed Sotnikov, de 4e KAMAZ rijder, geen goede zaken en werd het verschil met Hans teruggebracht tot 18:09 minuten. Nog zo'n dag en Hans kan de 5e plaats voor zich opeisen. Voor Gerard een soortgelijk verhaal, echter zijn winst is wat minder. Vasilevski, de MAZ-rijder heeft zijn voorsprong zien teruglopen van 41:16 naar 27:54 minuten.

Gerard de Rooy
"We hebben gewoon lekker gereden. Het was een redelijk vlakke, niet al te lastige etappe, dus ik kan er niet heel veel spannends van maken. Ik had gehoopt dat we vandaag de winst naar ons toe zouden kunnen trekken maar daarvoor was het traject niet ideaal. Mijn kracht komt tot uiting in ritten met zware ondergrond waar het vooral op stuurmanskunst aan komt. Ritten zoals vandaag kan ik meer verliezen dan winnen," aldus een realistische Gerard de Rooy.

Hans Stacey
"We hebben behouden gereden en gingen voor safe. Ik ben blij dat de Powerstar ook vandaag weer perfect was. De navigatie liep vandaag ook vlekkeloos en we hopen morgen het gat met Sotnikov nog wat te kunnen verkleinen," zei Stacey.

De dag van morgen
Het aftellen is begonnen, want er zijn nog maar 3 etappes en dan zit Dakar 2015 er weer op. Het zijn nog 3 WRC-achtige proeven die vooral snel zijn. Door de hevige regenval zal het op de proef soms nat zijn. Verder komt er op de droge stukken al weer vrij snel veel stof, dat altijd wel een hoog risico met zich mee brengt. Waakzaamheid blijft de komende dagen dus geboden, zo ook in de 11e etappe van Salta naar Termas de R?o Hondo. De deelnemers rijden 184 kilometer verbinding, gevolgd door een korte special van 194 kilometer en vervolgens nog een kleine verbinding van 142 kilometer.
De auto's en trucks starten weer door elkaar.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC