Alle IVECO's in langste Dakar 2015 etappe weer heelhuids aan de finish

Zoals verwacht is dag 5 een speciale, verraderlijke etappe geworden. Aan de finish waren de onderlinge verschillen in alle categorie?n groot. Ook is er een grote aanslag gepleegd op mens en materiaal waardoor nagenoeg iedere deelnemer uitziet naar de rustdag. De IVECO Powerstar van Gerard kwam als 9e het bivak binnen rijden, met een achterstand van 40:01 minuten. Pep Vila maakte zijn reputatie als betrouwbare 'doorduwer' weer volledig waar en parkeerde zijn IVECO Trakker, ook nog eens beladen met reserve onderdelen, op een keurige 14e plaats. Hij gaf gisteren 56:28 minuut toe op de dagwinnaar. Hans sloot de rij en kwam als 15e binnen en zijn achterstand bedroeg 57:07 minuut.

Special 5
In Special 5 heeft het IVECO/DEROOY/PETRONAS team zich niet kunnen mengen in de strijd om de koppositie. Ook Kamaz-rijder Karginov heeft tijd in moeten leveren en is een plaats teruggeworpen in het klassement.
Gerard heeft een heuse inhaalrace uitgevoerd nadat hij na het debacle van gisteren pas als 26e mocht vertrekken. Van meet af aan wist hij tussentijden rond de 8e en 9e plaats te realiseren. Na bijna 200 kilometer, tussen WP5 en WP6, kreeg De Rooy in een afdaling een klapband waardoor zijn indrukwekkende opmars naar de top-10 van de etappe vertraging opliep. De bandenwissel en de provisorische reparatie van de bakopbouw kostten ruim 13 minuten, waardoor hij weer een aantal plaatsen terugviel. Eenmaal op koers ging De Rooy weer gedreven en enthousiast verder met zijn inhaalrace en behaalde hij een keurige 9e plaats na het inhalen van maar liefst 16 trucks.

Algemeen Klassement
Hans Stacey heeft door de opgelopen achterstand een paar plaatsen verloren en staat nu 7e in het algemeen klassement op 1:13:08 uur van de leider in het klassement. Pep Vila is met zijn IVECO Trakker op de 13e plaats blijven staan met een achterstand van 2:37:03 uur. Gerard de Rooy sluit de IVECO-rij en staat voorlopig op een 27e plaats. Zijn tijdsverlies komt uit op 7:23:57. De late aankomst in het bivak na Special 4 heeft hem ook nog 40 minuten aan extra straftijd opgeleverd.

Gerard de Rooij
"Het was een hele klus om voor in het klassement terecht te kunnen komen. Gisteren hebben we alleen maar stof, stof en nog eens stof gezien. Jammer van de klapband, want de snelheid zat er verder heel goed in. Het nadeel was dat je lang niet overal op de piste in kon halen door al dat stof en de vaak smalle piste. Elke manoeuvre kostte je dan al gauw 15 tot 20 seconden omdat je steeds terugviel in snelheid. Verder ben ik heel tevreden over mijn nieuwe navigator J?rgen Damen en vertrouwde monteur Darek Rodewald, ze hebben vandaag weer prima werk geleverd."

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC