?Nergens naar gekeken? bij Bastion

Zonder Maik Willems ? die was nog onderweg ? kostte het papierwerk bij de keuringen het Bastion-team wat extra werk. Dat werd echter ruimschoots gecompenseerd bij het technische gedeelte. ?Ze hebben nergens naar gekeken,? vertelde Rob van Pelt, de navigator van Willems, op het immense Technopolis-terrein in Buenos Aires.
Zowel de Toyota Hilux van Willems en Van Pelt als de Ford van Werner Zoetaert rolde probleemloos door de keuring. Tot verrassing van Van Pelt. Vorig jaar werd op iedere slak zout gelegd, dus hij had zich voorbereid op een dagje ruzie maken. ?Maar niks. We waren er in een vloek en een zucht doorheen. Het is hier ook ieder uur anders? Geen peil op te trekken.?
De twee knaloranje auto?s konden daardoor snel in het parc ferm?e worden geparkeerd: geen omkijken meer naar tot zaterdagavond. Alleen Maik Willems moest nog even wat stempeltjes halen om ook zijn deelnemersbandje te krijgen, maar met al het voorwerk dat Van Pelt al had gedaan, was ook dat een kleinigheidje.
Zoetaert was als eerste klaar. De Belg is trots op zijn zelfgebouwde auto. ?Maik Willems zocht een betrouwbare auto als snelle assistentie op de proef. Op basis van een twintig jaar oude Toyota hebben we deze gebouwd. Alles is Toyota, maar er staat een Ford-huisje op. Het is een ruime auto. Moet ook, want we hebben veel onderdelen en gereedschap mee. In principe kunnen we op de proef alles doen: lassen, slijpen, boren? Ik vind het helemaal niet erg dat we niet voor een klassement rijden. Het is een mooie job. Zonder Bastion hadden we helemaal niet kunnen meedoen. Het is een cadeautje en we zijn er heel dankbaar voor dat we op deze manier kunnen meedoen aan de Dakar.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC