Onbekend Onbekend, foto van PieterA

Onbekend Onbekend

+8
PieterA
21 maart 2023 Foto van een driftig aangepaste Peco tulpenselectiekar.

Vorig jaar is het aluminiumframe van de selectiekar doorgezakt. We hadden de constructie jaren geleden verzwakt om er grotere wielen aan de achterzijde aan te kunnen monteren.

Met als gevolg dat hij halverwege het vorige seizoen dus doorgezakt is.

Snel op een regenachtige dag een frame gelast, waar de motor met aandrijving apart van de cabine gemonteerd is. We hebben er toen zo nog een paar dagen mee gereden tot het eind van het seizoen. Voordelen van deze nieuwe constructie: Steviger, Minder geluid in de cabine, meer bodemvrijheid.

Dit jaar heeft het frame een zwarte verflaag gehad en de witte velgen zijn nu rood gemaakt.

Het optillen met de heftruck of verreiker was niet meer mogelijk; vandaar dat er een frame onder gelast is waarmee de machine makkelijk verplaatst kan worden. Dit frame wordt dit seizoen niet meer geschilderd.

Morgen gaan we er mee werken.

Reacties

+1
deufi
Zitten in die box één of meerdere personen de verkeerde tulpen aan te stippen? En is de voorkant dan open?
PieterA
@deufi Ze zitten er met z'n tweeën in. Onze tulpen planten we op 1,5 meter spoorbreedte. Zo heb je beide ongeveer 60 cm breed te selecteren. Aan de voorkant zit een rolgordijn wat je optrekt naarmate de tulpen hoger worden.
deufi
@PieterA Dat is handig. Heb je ook een foto van de binnenkant?. Ben wel benieuw hoe dat er nu uit ziet. Hoe snel ga je erover heen gemiddeld?
+1
PieterA
@deufi We doen nu ongeveer 500 meter in een uur. Ongeveer 14 uur over een hectare (2 dagen) met 2 mensen
deufi
@PieterA Dat is qua tijd nog een dure aangelegenheid. Kan je daar ondanks de buien nu goed mee aan de slag?
+1
PieterA
@deufi Als het steeds regent is het niet veel waard, maar we kunnen niet voor elk miezertjje naar huis; want dan doe je niks op een dag; bovendien komen we dan straks in de knel met het voorjaarswerk in de akkerbouw.
+2
WaterDeutzer
Dit is nu een uitermate geschikt werktuig voor batterij/elektromotor. Daarmee maak je het selecteren een heel pak relaxter.
+1
PieterA
@WaterDeutzer Dat is zeker waar. Geluid valt nu wel mee, maar zo'n 1-cilinder benzinemotor starten met choke en bougie is toch altijd spannend.
+1
casejxu
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
Dit is nu een uitermate geschikt werktuig voor batterij/elektromotor

Nadeel is dat ze dan behoorlijk zwaarder worden om toch n hele dag te kunnen rijden
WaterDeutzer
Quote Reactie van @casejxu:
Nadeel is dat ze dan behoorlijk zwaarder worden om toch n hele dag te kunnen rijden

Met een Lithium van 50kg kun je met deze toepassing wel een week rijden.
casejxu
@WaterDeutzer dan zouden er wel meer mee rijden. Maar echt een hit is het niet. Selectierobots op t werk zijn ook gewoon dieseltjes. Maar die kunnen 24 uur per dag rijden.
+2
BvdD
@casejxu dat valt je mee. Een 2 persoons karretje heeft aan een kleine accu en een zonnepaneel genoeg. Onze fieldworkers wiedbedden laden we alleen op bij start van het seizoen. Zelfs zonder zonnepaneel gaat het 2.5 dag goed. Dus een dagje minder zon is ook geen probleem.
+4
BvdD
@casejxu dat ziet er zo uit
+3
fendt818vario
@WaterDeutzer er rijden veel selectiewagens met electromotoren, echter worden deze allemaal aangedreven door een benzine aggregaat. Die wagens zijn ook in de versie verkocht met zonnepaneel. Geheel electrisch op accu is te zwaar want in het voorjaar kan het ook langere tijd regenen.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @fendt818vario:
Geheel electrisch op accu is te zwaar want in het voorjaar kan het ook langere tijd regenen.

De reden voor kosten is de combi van loodzuurbatterij en hulpmotortje. Maar de techniek van Lithium gaat ook hard vooruit in capaciteit en gewicht. Voor een verpleegvoertuig zal de actieradius meerdere dagen zijn. Maar ondanks subsidie blijft het een hogere investering.
+2
fendt818vario
@WaterDeutzer de ontwikkelingen gaan inderdaad door. Ik zie het voordeel er niet van in om voor 3 tot 4 weken in een jaar te investeren in deze dure techniek. In dat geval zou ik eerder voor een heftruck met lithium batterij kiezen. Deze gebruiken we veel vaker.
steyrlanzboy
Mooi

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
18
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S