Unimog 401, foto van Kramer U800

Unimog 401

+7
Kramer U800
Foto van een Unimog 401 en een Kramer U800.

Plaspauze

Reacties

+6
wim-same
@Kramer U800 Stikstof pauze heet dat tegenwoordig. Was zo te zien wel bij een Natura 2000 gebied, want de bomen zien er niet best uit. ha ha
+3
Kramer U800
@wim-same Haha, het is geen natura 2000 gebied in ieder geval, het is naast een woonwijk in Laren, daar heb je heel veel weilanden en bossen.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
naast een woonwijk in Laren

Waar Jan Modaal woont voor 1 miljoen.🤣
+2
Kramer U800
@WaterDeutzer Hohoho, er staan ook heel veel rijtjeshuizen die op dit moment 400.000 waard zijn, dood normale arbeiders woningen uit de jaren '30 toen Laren nog straat arm was, maar je heb er inderdaad ook 2 onder 1 kap woningen met een lapje grond voor 1 miljoen, we kwamen ook langs villa's van 3 miljoen waar de mensen met de handen voor de bek staan toe te kijken hoe wij voorbij kwamen.
+2
wim-same
@Kramer U800 Ha ha, met de handen voor hun bek. Tesla rijders dus. D66 ers. stroom uit een bruinkool centrele uit oost Duitsland.
+2
Kramer U800
@wim-same Je zegt het precies goed Wim, die met 1 zonne paneeltje op hun dak de wereld denken te kunnen redden. En ondertussen een Tesla rijden van mijn en jou belastingcenten. En als er een keer een hobby tractortje langs komt die een beetje rook produceert vinden ze het gelijk milieu vervuiling, maar als je hun vraagt hoe de lithium accu van hun Tesla gemaakt word weten ze geen antwoord te geven. We kwamen ook mensen tegen onderweg die dachten dat het een boerenprotest was 🤣🤣
+3
wim-same
@Kramer U800 Ha ha. ja mensen die vragen of het een boeren protest was kwamen wij een paar weken geleden al tegen.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
mensen met de handen voor de bek staan toe te kijken

Je zou mij daar niet blij mee kunnen maken al zou ik dat kunnen betalen.
+3
Kramer U800
@WaterDeutzer Geef mij maar een grote schuur met een klein huisje, zo'n grote villa heb je inderdaad niks aan
+4
a3vandiejen
Prachtig.
+3
hendry-blokzijl
2 mooie machines!!
Wat is eigenlijk de Nederlandse term voor een dergelijke machine die in weze een combinatie is van een trekker en een vrachtwagen? In het Duits is het een zugmaschine, maar een trekmachine lijkt mij ook niet de correcte term🤔, een trekvrachtwagentje dan?
+3
roscho
Quote Reactie van @hendry-blokzijl:
Nederlandse term

Wikipedia geeft de volgende definitie voor de Unimog: "De Unimog wordt tegenwoordig geleverd onder de merknaam Mercedes-Benz. De naam komt van het Duitse UNIversal MOtor Gerät ("universele motor machine")."

Logisch dat een eigenaar niet zegt: "Ik heb een universele motor machine", maar: "Ik heb een Unimog" (of nog korter: "Mog").
+3
Kramer U800
@hendry-blokzijl Goede vraag Hendry, ik zeg eigenlijk altijd transport tractor, maar dat is als je het Duitse Straßenzugmaschine letterlijk vertaald niet helemaal goed omdat je dan uitkomt op "stratentrekmachine". Dit was vroeger een officiële categorie in Duitsland, deze categorie machines had zeer veel voordelen ten op zichte van de tractoren en vrachtwagens. Ten eerste ligt de snelheid die ermee gereden kan worden veel hoger als dat van een tractor uit die jaren (40 tot 70 km/u was ongeveer de snelheid voor de meeste Straßenzugmaschinen.

Daar naast kon je met de Straßenzugmaschinen van de meeste fabrikanten dezelfde werkzaamheden doen als die van de tractoren, zo was een voorlader, hefinrichting, aftakas, vierwielaandrijving enz. mogelijk o.a. de Unimogs en de Kramers.

Ten slotte had je geen strenge eisen en keuringen wat een Lastkraftwagen (vrachtwagen) wel had in Duitsland zoals we van die Duitsers zijn gewend met de wetgeving.

Nadeel was dan weer dat alle fabrikanten van de Straßenzugmaschinen ze heel duur aanprees, daarom zag je ze nauwelijks tot niet hier in Nederland omdat we het geld er vaak niet voor hadden of de werkzaamheden, dus echt een typisch Duits product. De Unimog is na al die jaren nog wel het meest succesvol geweest. De Kramers, Hanomags, Betzen, Deutzen, Eichers waren allemaal te duur omdat het unicaten waren.
+1
hendry-blokzijl
@roscho Ja, dat wist ik wel. Maar Unimog is een merknaam, de Kramer van Dirk kun je geen Unimog noemen. Dat is net zoiets als alle terreinauto's een Jeep noemen.
+2
Kramer U800
@hendry-blokzijl Je zegt het precies goed.
+2
roscho
Quote Reactie van @hendry-blokzijl:
alle terreinauto's een Jeep noemen

Ik heb er niks op tegen als je een Toyota Landcruiser ook een Jeep noemt. Eigenlijk betekende Jeep niks anders dan GP, afkorting voor voertuig voor "General Purpose" (hoewel niet iedereen het met deze verklaring eens is, (autovisie.nl/merken/jeep/….) ). Net als die Toyota dus. Uiteindelijk is Jeep ook een merknaam geworden.
Dat woorden vormen van afkortingen wordt/werd in Amerika vaker gedaan, zo schijn Yankee een samentrekking te zijn van Jan-Kees, veel voorkomende namen van de Nederlanders die erheen emigreerden. (nl.wikipedia.org/wiki/Yankee_(scheldwoord)/ )
+1
Towaberg
Prachtige foto van 2 bijzondere machines 👌👌👌
+1
Kramer U800
@Towaberg 3 van deze Kramers zijn in Nederland bekend waarvan 2 rijvaardig, de Unimog 401 zie je inderdaad ook zelden, er zijn 28 bekend in Nederland, dan heb je nog verschillen tussen Westfalia cabine of de Mercedes cabriolet cabine.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
31
WEERGAVES
15
BATTLES