Onbekend meerdere (diverse merken), foto van Truckfan Nieuwsposter

Onbekend meerdere (diverse merken)

4.602 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Quadro concept slaat aan in Nederland
Het Quadro concept slaat behoorlijk aan in Nederland. De compacte, vijf-assige 10x4 kippers blijken een gat in de markt te zijn voor de wegenbouw sector waardoor er een compleet nieuw marktsegment ontstaan is.
Met de compacte vijf-assers wordt het probleem van de lengte die ontstaat in combinatie met een dieplader-aanhangwagen voorkomen. Doordat de Quadro kippers slechts 8 meter lang zijn, gemeten van voorbumper tot hart vangmuilkoppeling blijven de combinaties binnen de wettelijk toegelaten 18,75 meter.
Efficiënt en duurzaam
De praktijk wijst uit dat de trekkende kipper nadat de dieplader aanhangwagen, met daarop walsen en de asfalteermachine, is gelost en afgekoppeld, wordt ingezet voor de aanvoer van asfalt. Tot voor kort werd om reden van de lengte beperking meestal gekozen voor een 8x4 kipper als trekkend voertuig, maar zo’n kipper komt vervolgens iedere rit ongeveer acht ton laadvermogen tekort. Vanzelfsprekend ligt het uurtarief van zo’n vier-asser dan ook lager, maar dat probleem is ondervangen door de compacte vijf-asser. Dat zorgt overigens niet alleen voor een hogere uurprijs, maar ook voor minder milieubelasting. Immers, meer meenemen per rit betekent over de hele dag minder ritten.
Al 29 geregistreerd
De eerste truck volgens het nieuwe concept was in september 2020 een Scania G450 voor De Jong Zuurmond maar daar bleef het niet bij. Na deze SCANIA zijn bij DJZ ook een VOLVO en een MAN volgens het zelfde concept opgenomen in de vloot. Dit voorjaar zijn daar weer 2 SCANIA’s aan toegevoegd. In heel Nederland zijn er sinds de eerste Quadro inmiddels al 29 trucks volgens dit concept geregistreerd en zijn er inmiddels orders getekend voor nog eens 24 van dit soort compacte vijf-assers.
Nieuw segment bouwvoertuigen
Na de presentatie van de Scania G450 10x4 bij DJZ bleven de reacties uit de markt niet lang uit. Al snel meldden zich klanten voor dit concept, wat door Veldhuizen Trucks gebouwd wordt op basis van Scania. Ook andere ombouwers zijn inmiddels gestart met de bouw van vergelijkbare concepten, waardoor nu ook MAN (WVT) en Volvo (Terberg) zich meldden op de markt van compacte vijf-assers. In deze periode is Veldhuizen Trucks verder gegaan met ontwikkelen van een Quadro op basis van DAF en Mercedes Hiermee kan gesteld worden dat er een soort revolutie heeft plaatsgevonden in het asfaltvervoer waardoor er inmiddels van een compleet nieuw segment voor bouwvoertuigen gesproken kan worden.
Merendeel Scania
Naast de 29 compacte 10x4 kippers die inmiddels op naam zijn gezet, zijn er nog 24 stuks onderweg vanuit de verschillende ombouwers. Het merendeel van de 10x4 trucks zijn van het merk Scania, waarvan er inmiddels 14 rond rijden in ons land. Enig onderzoek leert dat Iveco en Renault ook aan het onderzoeken zijn of een compacte vijf asser zal worden geïntroduceerd.
Kipper Event
Alle Quadro concepten en uitvoeringen zijn te zien tijdens het Kipper-Event dat op 9&10 September georganiseerd wordt in Markelo.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
60
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO
LOCATIE