AEC Regal, foto van Paul Gravemaker

AEC Regal

Paul Gravemaker
Kijk, daar heb je GVB Amsterdam (Amsterdam) × met bus 200, een AEC Regal Mk IV met carrosserie van Den Oudsten, opgebouwd voor personenvervoer. Jubileumoptocht GVB 100 jaar, 2000 0916, scan van papieren foto. Bus is thans rijvaardig en eigendom van stichting BRAM

Reacties

+1
Paul Gravemaker
PS Voor de jonge kijkers en de niet-Amsterdammers: aan het front hangt een rode brievenbus. Van 1922 tot in 1971 waren de trams en bussen van het GVB op de lijnen naar het Centraal Station voorzien van brievenbussen, bij de trams achterop, bij de bussen voorop. Op het Stationsplein werden de brievenbussen geleegd en de post werd meteen naar het stationspostkantoor gebracht om te worden gesorteerd en verzonden.
+1
Paul Gravemaker
PS2: onder het lijnnummer zie je een rood bordje met AIJC. Dit is de afkorting van Amsterdamse IJsclub. Deze was aanvankelijk (eind 19e eeuw) gevestigd op het Museumplein dat in de wintermaanden onder water werd gezet. Kort voor de Tweede Wereldoorlog verhuisde de AIJC naar een terrein bij het Olympisch Stadion.
Hingen de rode bordjes AIJC aan de GVB-trams en -bussen dan wist je dat de ijsbaan open was en er geschaatst kon worden.
Alex Miedema
Inventief volkje die Amsterdammers.
+1
Paul Gravemaker
@Alex Miedema had je niet gedacht hè .....
Alex Miedema
@Paul Gravemaker wel een beetje, Truckland kan er ook wat van.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
PUNTEN
3
WEERGAVES
0
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO