BYD meerdere, foto van Truckfan Nieuwsposter

BYD meerdere

Levering van elektrische BYD-bussen aan Anchersen A/S maakt transport in Kopenhagen nog schoner en groener

BYD heeft 21 elektrische 13-meter bussen van de nieuwe generatie met lage instap geleverd aan de Deense busmaatschappij Anchersen A/S in Kopenhagen
Het is de tweede substantiële order voor elektrisch bussen van BYD van Anchersen A/S. Bussen worden ingezet om dagelijkse busdiensten te verzorgen voor Deens openbaarvervoer
De emissievrije, volledig elektrische BYD-bussen zullen worden gebruikt voor meerdere Movia-routes in Kopenhagen
De levering van de elektrische bussen ondersteunt de duurzaamheidswaarden van Kopenhagen en de voortdurende implementatie van emissievrije oplossingen voor openbaar vervoer in de stad
Kopenhagen, Denemarken - BYD, 's werelds grootste fabrikant van elektrische voertuigen, heeft opnieuw een substantiële levering van zijn emissievrije, volledig elektrische bussen aan Denemarken gedaan. In totaal zijn 21 elektrische 13-meter bussen met lage instap onlangs overgedragen aan de Deense busmaatschappij Anchersen A/S in Kopenhagen.

Het is de tweede omvangrijke levering van elektrische bussen van BYD aan Anchersen A/S. BYD heeft al 28 exemplaren van de 12-meter bus aan Denemarken geleverd en de relatie tussen de twee bedrijven heeft zich verder ontwikkeld. Anchersen A/S is vastbesloten om groene reisalternatieven te bieden om vervuiling te verminderen voor een betere kwaliteit van leven, en tegelijkertijd haar passagiers een hoger serviceniveau te bieden.

f3e559b7d424d565071664c97abbc5e

De volledig elektrische 13-meter bus van BYD op de Movia-routes in Kopenhagen

De 13-meter lange elektrische bussen met lage instap van BYD van deze levering zijn in gebruik genomen door Movia, de openbaarvervoerder voor de regio Groot-Kopenhagen. Ze rijden op meerdere Movia-routes in Kopenhagen en versterken de vloot van milieuvriendelijke, emissievrije bussen die in de Deense hoofdstad rijden. Anchersen A/S biedt regelmatige dagelijkse diensten voor meer dan 15 Movia-routes in Kopenhagen, een stad die algemeen wordt beschouwd als de 'groene hoofdstad van de wereld' en geldt als voorbeeld voor Europa.

Deze schone elektrische bussen profiteren allemaal van de nieuwe generatie BYD ijzer-fosfaat-batterij-technologie met een groter rijbereik, een geoptimaliseerde levensduur en ultraveilige prestaties, inclusief een bereik tot 300 km.

Elke nieuwe BYD-bus is slim, elektrisch en met een capaciteit van 70 passagiers. Comfort en veiligheid staan centraal in het ontwerp. De versterkte interne structuur en een intelligent waarschuwingssysteem verhogen de veiligheid en stabiliteit van het voertuig, en verrijken, samen met vele andere ontwerpkenmerken, de passagierservaring.

Hoewel veiligheid en comfort voor passagiers en chauffeurs de hoogste prioriteit hebben, bieden BYD-bussen ook veel voordelen voor vervoerders. BYD biedt zijn innovatieve '6 in 1'-controller, die het hele ecosysteem van de bus integreert om de betrouwbaarheid te verbeteren en een grotere operationele efficiëntie te bieden met lagere eigendomskosten als resultaat.

0f75fd0f8c49e15b469e319d414b33e

De nieuwste elektrische 13-meter bussen met lage instap van BYD in Kopenhagen

Nu deze nieuwste bussen in gebruik worden genomen, hebben inwoners van Kopenhagen en bezoekers van de stad nog meer opties voor schoon, emissievrij openbaar vervoer om de vele architectonische en historische gebouwen en andere bezienswaardigheden te helpen beschermen. Aangezien Denemarken de 'groene economie' leidt, heeft de hoofdstad Kopenhagen de ambitie om in 2025 de eerste stad ter wereld te worden waar geen CO2 meer wordt uitgestoten. Kopenhagen heeft al veel duurzame initiatieven omarmd, waardoor het een koploper is in de race naar koolstofneutraliteit.

In Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland zijn nu meer dan 600 elektrische bussen van BYD in gebruik of in bestelling. Zij leggen samen 40 miljoen kilometer af en reduceren de CO2-uitstoot met meer dan 44.000 ton.

Isbrand Ho, General Manager, Commercial Vehicle Business Center bij BYD Europe, zei: "Het is geweldig om te zien dat steeds meer elektrische bussen worden ingezet in Europese steden. Wij zijn er trots op om onze toonaangevende expertise in batterijen en geïntegreerde aandrijflijntechnologie in te zetten bij Anchersen A/S, om hen te helpen hun doelen voor duurzaam transport en een groene economie in Kopenhagen te bereiken. Onze 13-meter lange elektrische bussen met lage instap kunnen ook worden gebruikt in combinatie met de snellaadtechnologie die beschikbaar is in het elektrische busdepot van Anchersen. Die manier van laden bespaart tijd en biedt meer flexibiliteit. Dat zal resulteren in een nog betere reiservaring voor de inwoners van Kopenhagen.”

Poul Anchersen, CEO, Anchersen A/S, zei: "We hebben jarenlang veel aandacht besteed aan milieuvriendelijk transport en het zijn de innovatiekrant en de ondersteuning van onze leveranciers die ons helpen de groene transformatie in Kopenhagen te leiden. De volledig elektrische bussen die deze keer zijn besteld, zijn al dagelijks in gebruik en we beloven de komende 12 jaar meer innovatieve elektrische bussen voor Kopenhagen te leveren. Het is ons doel om de reiservaring en de kwaliteit van leven voor inwoners van Kopenhagen continu te verbeteren.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S