VDL CF Electric, foto van Truckfan Nieuwsposter

VDL CF Electric

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Gemeente Amsterdam heeft twee elektrische DAF CF huisvuilwagens in gebruik genomen. Op maandag 14 maart overhandigde wethouder Jakob Wedemeijer (Reiniging) de sleutels aan chauffeur Karim Majeri en reed mee tijdens de eerste proefrit. De elektrische DAF CF’s gaan in de stadsdelen Noord en Zuidoost rijden om de ondergrondse restafvalcontainers te legen.
Wethouder Jakob Wedemeijer vertelt enthousiast: “We moeten ervoor zorgen dat we ons afval met schonere wagens ophalen. Met deze twee voertuigen gaan we echt uitstootvrij rijden. Een stuk gezonder voor onze medewerkers en de Amsterdammers zelf.”

Karim Majeri is een van de chauffeurs die op de elektrische vuilniswagen gaat rijden: “Heel bijzonder dat zo’n groot voertuig als een vuilniswagen nu ook volledig elektrisch is. En -niet onbelangrijk- hij rijdt als een zonnetje!”.
Namens Truckland overhandigde Harry Elling (Aftersales Directeur van de Truckland Group) de sleutels van de nieuwe DAF CF Electric. “De DAF CF Electric is een innovatieve truck. De vrachtwagen is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen DAF Trucks en VDL Groep. De twee ondernemingen tonen zo hun intensieve samenwerking op het gebied van elektrificatie van bedrijfswagens. De DAF CF FAN heeft een range tot 220km, waardoor dit voertuig probleemloos kan worden ingezet voor huisvuilinzameling in de stad.
Truckland biedt sinds 2008 elektrische bedrijfswagens aan en heeft intussen veel expertise op dit gebied vergaard. “Wij zorgen ervoor dat onze mensen de hoogte zijn van de laatste stand van de techniek en onze panden zijn aangepast voor het onderhoud aan elektrische bestelwagens en trucks. Onder het label Truckland Zero laten we zien zeer innovatief te zijn op het gebied van duurzaamheid.”, vult Harry Elling aan.
Amsterdam wil in 2030 geen schadelijke verkeersuitstoot meer binnen de gemeentegrenzen. Alle weggebruikers moeten dan uitstootvrij rijden. Hier stelt de gemeente dus het goede voorbeeld.
Naast de vuilniswagens zijn voor het reinigen van de stad onder meer elektrische bladblazers, veegmachines, veegvuilmachines en grasmaaiers in gebruik genomen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO
LOCATIE