Steyr 32 S 31, foto van MMaarten

Steyr 32 S 31

+9
MMaarten
Landbouwtruck zijn anno 2022 helaas een uitstervend ras aan het worden. Bij ons, in het Meetjesland, Oost-Vlaanderen, vond je tot 10 a 15 jaar terug heel wat landbouwtrucks. Heel wat loonbedrijven hadden er wel één of meerdere in de mais en grasoogst lopen. Enkele bedrijven gebruikten hun trucks ook wel voor drijfmest te voeren.
Het was was vooral het merk MAN die hier actief was, occasioneel kon je ook wel een een Mercedes-Benz op de velden terug vinden.
De vreemde eend in de bijt, was toch wel het merk Steyr, net zoals deze knappe blauwe truck.
Deze Steyr 32 S 31 was er één van een landbouwer die steeds zelf zijn drijfmest uitvoerde, met de ketsplaat, zoals het hier nog officieel is toegelaten.
De truck dateert uit de jaren 80. De 32 sloeg op het tonnage. De S in de typenaam, die gebruikte Steyr als aanduiding dat het een burgervoertuig is. Steyr leverde dan ook heel wat voertuigen voor brandweer's, leger's en dergelijke meer. Deze kregen dan een andere letter. Tot slot stond de 31 dan weer voor 310 pk.

deoudedoos.be/
pekkerietfan
@MMaarten Hier in de buurt kopen steeds meer bedrijven laatste jaren weer een agrotruck. O.a. JWD Markvoort uit Schalkhaar, Koonstra Balkbrug, rijden met trucks in de mais en de mest (Tatra Phoenix) Ook bij Pekkeriet uit Dalfsen wordt nog wel eens een 6x6 voor de mais of mesttransport ingezet. Reimink den Ham rijdt af en toe ook nog wel eens met een truck op het veld. Prachtig om te zien.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @pekkerietfan:
Tatra Phoenix

Beckers was voor de landbouw Tatra Phoenix importeur. Maar de wetswijziging trekkerkenteken heeft dat de das omgedaan.
+1
WaterDeutzer
@MMaarten Ik heb zelf in '99 een nieuwe Man 14.224LLC gekocht met nog de Steyr cabine. In Kesteren een verhoogd dak op laten maken bij Veapshields. 2 jaar over gedaan om de laadbak zelf te maken. Was m'n mobile werkplaats.

Maar om bij u terug te komen: In NoordHolland zag je in jaren '70-'80 ook wel loonwerkers die landbouwtrucks hadden. Mijn pa bijvoorbeeld met landbouwkranen, maar anderen ook met mesttonnen. Merken als Bedford, Ginaf, REO, GMC, Volvo kwamen wel voor.

Reacties

+2
Towaberg
Ja, jammer dat er haast geen landbouwtrucks meer te bespeuren zijn.
+2
MMaarten
@Towaberg Heel erg jammer. Bij ons zijn er wel nog wat te zien. Toch een bedrijf of 3-4 die er nog heeft. Maar in vergelijking met vroeger zijn er heel wat verdwenen. Toen had quasi elk loonbedrijf dat actief was in de mais hier, wel één rijden. Gelukkig heb ik in mijn carrière er toch wel wat kunnen fotograferen.
+1
henritl
Prachtige, nu helaas zeldzame truck. zelf jaren met plezier met een steyr truck gewerkt.
Wees er zuinig op als hij er nog is.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
17
WEERGAVES
686
BATTLES