Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Lekke band voorkomt dagzege Van Loon
Ruim 270 kilometer leiden Erik van Loon en Sébastien Delaunay de derde etappe van de Rallye du Maroc. Ongeveer vijftig kilometer voor de finish rijden ze een lekke band, maar doordat dit gebeurt in het losse zand kost dit iets meer tijd. Desondanks is Van Loon zeer tevreden, de Toyota Hilux T1+ is heel erg goed en Delaunay heeft foutloos genavigeerd. Het is een topdag voor Van Loon!

“Ik kan alleen maar tevreden zijn,” vertelt Van Loon. “Natuurlijk is het leuk om die proef te winnen als je er zo dichtbij bent, maar openen en aan kop blijven rijden is een hele gave ervaring. Bij die lekke band gebeurde er iets geks, de hydraulische jack is precies lang genoeg voor deze wielen, die zijn van 32 naar 37 inch gegaan, maar in het zand zakt de auto een beetje weg waardoor de auto net niet hoog genoeg kwam. Dus we hebben er een zandplaat onder gelegd en daarna ging het goed, dat kost dan net teveel tijd eigenlijk. Maar goed, het was geen makkelijke proef, want je kon alles heel erg slecht zien. Dan ben je echt aangewezen op je navigator en dan bewijst Sébastien zijn waarde. We hebben het echt top gedaan.”

Morgen staat de vierde etappe van de Rallye du Maroc op de planning met een proef van 367 kilometer lang. Het is de langste proef van deze rally. De eerste auto start rond 10:14 uur (11:14 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 15:42 uur (16:42 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO