Linde Heftruck, foto van PieterA

Linde Heftruck

PieterA
13 september 2021 Foto van een Linde E25L Heftruck. Bouwjaar 2012 Urenstand:7554


Gisteren afgeleverd. We hebben afgelopen zomer een electrische Linde op proef gehad. Aan de hand van die truck hebben we wat wensen opgesteld en zodoende zijn we op deze heftruck uitgekomen. Het is een laag en lang type. De opstap is lager dan de h25 diesel die we nog hebben en hij is ook iets korter en veel wendbaarder.

We hebben gekozen voor sideshift en vorkversteller met driewegkraantje voor de electrische ventielen. Een normale mast van 4,5 m hoog. Er wordt nog gezocht naar een deur rechts. Links geen deur. Centrale watervulling. Als je vanachter een klepje opent kun je daar het snoer van de lader aansluiten. Er zit een bluespot op. We hebben eerst een pieper geprobeerd, maar die beviel niet.

De truck werkt heel direct. Hij is wendbaarder dan we van de oude heftrucks gewend waren

Reacties

+2
PieterA
De achterkant
casejxu
Kijk aan. Verstandige keuze. Wij hebben modelletje kleiner en die bevallen zeer goed!
BvdD
Prachtig ding. De fijnste die er zijn
+1
PieterA
Dat hoop ik wel. Ik hoop dat hij tot mijn pensioen mee gaat. Dan wil ik er ook wel een beetje met plezier mee werken.
Fendt926Driver
@PieterA een bleu spot.
Is dat een blauwe lamp die ongeveer 1.5m achter de heftruck op de grond schijnt om te laten zien dat die achteruit rijdt?
+1
PieterA
@Fendt926Driver Ja, die ja. Die 1,5 is dat een vaste maat? Ik heb hem namelijk gisteren zelf iets versteld. Hij stond niet middenachter en nu wel, maar wel op 6 meter.
+1
Hannesman
@PieterA meestal is het de afstand van de remweg toch?
+1
PieterA
@Fendt926Driver Op deze foto staan de werklampen aan. Je ziet de gebundelde blue spot duidelijker dan het witte meer verstrooide licht. Dit is een foto van rond het middaguur in de schuur. Buiten zie je het een stuk minder duidelijk. Ik denk dat een pieper duidelijker is, maar daar wordt je helemaal gek van.
casejxu
@PieterA maar buiten ziet men je ook rijden. T is vooral binnen wel perfect als je tussen n rij kisten uit kom bijvoorbeeld
PieterA
@casejxu Ja klopt. Maar op vrachtwagens, maishakelaars en bietenrooiers rijden ook buiten en daar zit tegenwoordig ook een pieper op en dat is niet voor niks.
casejxu
@PieterA nee dat is ook waar. Maar dat zijn veelal voertuigen waarbij je niet achter kan kijken.
+1
PieterA
@casejxu Bij een heftruck is het vaak de eerste paar meter dat je achteruit uit de kist rijdt, of een kist op de lepels hebt, dat je het achter niet goed in de gaten hebt.
casejxu
@PieterA ook nog ja. Hier op t werk vaak als ze de koelcel uitrijden.
Fendt926Driver
@PieterA ziet er netjes uit met die bleu spot zo.
En voorzichtigheid is nog geboden met heftruck rijden.
Elk ongeluk is er 1 te veel...
Ook maar bleu spot op de andere heftrucks bouwen?
+1
PieterA
@Fendt926Driver Ik denk vooral minder gaan gebruiken. Deze emisieloze heftruck gaat natuurlijk het meest bij andere mensen in de buurt lopen.

Als 1 van de oude heftrucks vervangen gaat worden hoop ik weer volledig up to date met een ^nieuwe" te kunnen starten.
Fast Eddy
Ziet er goed uit. Veel plezier ermee.
+1
dave 7810
Goede keuze Pieter veel werkplezier er mee! Die blue spot zou ik zo afstellen dat als je uit een rij kisten komt gevlogen dat iemand die in het gangpad loopt genoeg tijd heeft om je zien aankomen. Niet te dichtbij denk ik. Zo als je hem op 6 meter hebt zal wel aardig goed zijn!
+1
PieterA
@dave 7810 Volgens mij is die blue spot vooral voor overdag; 's-avonds als het donker is zijn de werklampen achterop met de blue spot meegeschakeld. Overdag heb je alleen die blauwe lamp. Als je hem te ver naar achteren zet zie je er op een zonnige dag niet veel meer van..

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
PUNTEN
16
WEERGAVES
16
BATTLES
MEER FOTO'S