INEOS Grenadier, foto van Truckfan Nieuwsposter

INEOS Grenadier

INEOS Grenadier maakt dynamisch debuut op het Goodwood Festival of Speed, in gezelschap van tweewielers

Wielrenners van INEOS Grenadier sluiten zich aan bij volledig nieuwe 4X4 tijdens befaamde Goodwood-heuvelklim
Met achter het stuur Esteban Gutiérrez van het F1-team van Mercedes-AMG Petronas
Woensdag 14 juli: De INEOS Grenadier heeft voor het eerst de iconische heuvel beklommen tijdens het Goodwood Festival of Speed, met steun van de uitgebreide INEOS-familie. De nieuwe 4X4 werd vergezeld door een peloton fietsers van het wielrenteam van INEOS Grenadiers.

Onder de wielrenners in het peloton van INEOS Grenadiers bevonden zich de Britse olympisch kampioen Owain Doull, de opkomende Belgische vedette Laurens De Plus en de Britse kampioen op de weg, Ben Swift. Met de Grenadier naar de top - Esteban Gutiérrez namens het F1-team van Mercedes-AMG Petronas.

Dit was niet alleen de eerste dynamische voorstelling van de Grenadier aan het publiek, maar ook de eerste openbare presentatie van het nieuw geïntroduceerde standaardinterieur.

“Het is fantastisch om op het Festival of Speed te zijn en de Grenadier op de heuvel te zien, weer een mijlpaal in ons ontwikkelprogramma,” zei Mark Tennant, Commercial Director van INEOS Automotive. “We waren er natuurlijk niet op uit om snelheidsrecords te breken, maar we waren blij dat we dit voertuig konden tonen zo kort na de onthulling van het interieur vorige week. En we waren al net zo blij met de ontvangst die wij hebben gekregen van bezoekers van Goodwood.”

Het interieur van de INEOS Grenadier is 'built on purpose', om de ruimte, praktische mogelijkheden en veelzijdigheid te bieden die eigenaren vragen van dit vierwielaangedreven werkpaard. Voor het ontwerp werd begonnen met een schone lei, waaraan op slimme wijze de moderne technologie en comfort zijn toegevoegd die worden verwacht van een voertuig in de jaren 20 en daarna.

Bezoekers van het Festival of Speed zagen de Grenadier in de First Glance Paddock op dit evenement, waar deze terreinwagen een opvallende plaats innam naast lage supersport­wagens en luxueuze coupés.

Vanaf oktober 2021 zijn bestellingen mogelijk, de levering begint in juli 2022.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S