Volvo FM 5th gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FM 5th gen

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Red Dot Award 2021 voor ontwerp van nieuwe Volvo FM

De nieuwe Volvo FM heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Product Design voor bedrijfsvoertuigen. De truck is ontworpen met een compromisloos doel: het optimale werkinstrument zijn voor een breed scala aan transportopdrachten, waarbij de chauffeur altijd centraal staat.

`Red Dot` is internationaal gezien een van de meest gewilde kwaliteitsbeoordelingen voor goed design. De award werd in 1955 voor het eerst uitgereikt in Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland. De huidige Red Dot Jury bestaat uit zo'n 50 internationale experts.

De nieuwe Volvo FM werd ontworpen na uitgebreide enquêtes en interviews met klanten. Vooral het belang en de bijdrage van de chauffeur aan de winstgevendheid en het imago van transportbedrijven stond centraal. Het ontwerpteam wilde het beste mobiele kantoor in de branche ontwerpen, wat resulteerde in een veelzijdige truck die wendbaar, ruim en vooral veilig en comfortabel is voor alle chauffeurs.

“De Red Dot Award is een geweldige erkenning voor het creatieve werk van het ontwerpteam van Volvo Trucks. De award toont aan dat de Volvo FM een uitgebalanceerd ontwerp heeft dat zakelijk waarde creëert. Door het exterieur, het interieur en de praktijkervaring mee te nemen in het ontwerp verbeteren we het dagelijks leven van onze chauffeurs. Chauffeurs en transport in het algemeen zijn uiteindelijk cruciaal om onze samenleving draaiende te houden”, aldus Carin Larsson, Chief Designer UX bij Volvo Trucks.

De nieuwe Volvo FM biedt tal van innovaties die samen zorgen voor een hoger niveau van comfort, veiligheid en productiviteit. Voorbeelden zijn de ruime nieuwe cabine en het verbeterde zicht door het gebruik van een verlaagde raamlijn in de portieren, nieuwe achteruitkijkspiegels en een optionele dodehoekcamera aan de passagierszijde die een complementair zicht op de zijkant van de truck geeft. Hoewel de cabine ruimer is geworden, is de instap met twee treden voor alle motorvarianten laag gebleven.

De Volvo FM kan ook worden geleverd met LNG-motor om aanzienlijke brandstof- en CO2-besparingen mogelijk te maken.

Het interieur heeft een nieuw dashboard en een dynamisch 12-inch instrumentenpaneel in hoge resolutie. De gebruiksvriendelijke interface is ontworpen om interacties te vereenvoudigen en afleiding te minimaliseren en is klaar voor de toekomst.

Het exterieur van de Volvo FM benadrukt zijn veelzijdigheid voor verschillende toepassingen. De cabine heeft een nieuwe aerodynamische vorm met strakke, onderscheidende lijnen. De V-vormige koplampen zorgen voor herkenning en het ontwerp van de robuuste grille aan de voorzijde geeft de truck een gedurfde, zelfverzekerde uitstraling.

De nieuwe Volvo FM werd in 2020 geïntroduceerd, samen met de Volvo FH, Volvo FH16 en Volvo FMX. Alle vier de nieuwe zware vrachtwagens zijn sinds maart 2021 in serieproductie.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO