Iveco S-Way, foto van Truckfan Nieuwsposter

Iveco S-Way

6.213 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Datrans Nederland B.V. verkleint CO2 footprint door twee IVECO S-WAY NP’s
Datrans Nederland B.V. zet met de komst van twee IVECO S-WAY NP's op LNG nieuwe stappen bij het verduurzamen van haar wagenpark. Als allround transportbedrijf maakt het vele Duitse kilometers, waardoor het maximaal profiteert van het MAUT-voordeel dat geldig is tot 1 januari 2024.

Afbeelding-in-tekst-persbericht---Datrans-Nederland-BV.jpgRuud Hagens is in 1981 als eigen rijder gestart en heeft zijn bedrijf gaandeweg uitgebouwd tot wat het nu is. Zo bestaat de vloot van Datrans Nederland B.V. uit 135 trailers en 58 trekkers, waarvan nu de eerste twee IVECO LNG-trucks. Het transportbedrijf uit Wanssum heeft zich vanaf de oorsprong volledig georiënteerd op het vervoer van en naar Zwitserland, waardoor het alle kennis en ervaring in huis heeft om haar klanten volledig te ontzorgen.

Datrans beschikt met de IVECO S-WAY NP over een LNG-truck met de hoogst haalbare actieradius in de markt met maar liefst 1.600 kilometer. De aanwinsten kunnen hierdoor moeiteloos mee in de colonne over de Duitse wegen. Bovendien sluiten de S-WAY's perfect aan op de estafette werkwijze die het bedrijf hanteert. Dag en nacht zijn de chauffeurs van Datrans namelijk onderweg om het transport met Zwitserse precisie te verzorgen voor alle opdrachtgevers.

Duurzame IVECO`S
Door de aanschaf van twee S-WAY NP's verkleint Datrans haar CO² footprint en draagt het bij aan een schoner milieu. De IVECO LNG-trucks stoten namelijk circa 10% minder CO² uit in vergelijking met een Euro 6 Step D diesel aangedreven truck. Bij gebruik van BIO-LNG kunnen zij dit percentage verder omhoog schroeven tot wel 99%. Daarnaast leveren de S-WAY NP's een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit en de strijd tegen klimaatverandering. Zo boekt Datrans tevens een reductie van 95% qua uitstoot van fijnstof en respectievelijk 90% op het gebied van stikstofdioxiden. Bovendien zijn de IVECO LNG-trucks 75% stiller dan hun dieselequivalent, waardoor deze een maximale geluidsemissie kennen van nog geen 71 dB(A) in de Silent-modus. Hierdoor kunnen de chauffeurs ook tijdens een nachtelijke rit op iedere gewenste bestemming laden- en lossen.

De strakke IVECO S-WAY NP's zijn volledig gehuld in de huisstijl van Datrans met de kenmerkende licht- en donkergrijze striping. Verder zijn de nieuwe trucks voorzien van een lichtbak en diverse rijassistentiesystemen, zoals Hi-Cruise Predictive Shifting. Het voertuig schakelt hierdoor proactief op basis van geografische informatie. Zonder enige inspanning rijden de chauffeurs altijd in de juiste en meest efficiënte versnelling. Daarnaast is er bij de nieuwe LNG-trucks geen sprake van uitlaatgasrecirculatie (EGR) of een actieve roetfilter. Zo maken alléén IVECO vrachtwagens gebruik van een passieve roetfilter die zichzelf reinigt. Door de keuze voor de S-WAY NP 460 kan Datrans BV bouwen op een laag brandstofverbruik en een aantrekkelijke TCO. De LNG-trekkers rijden namelijk enkel op methaan LNG, waardoor direct een CO² besparing realiseerbaar is.

IVECO S-WAY NP's van Datrans Nederland BV
Na gereden te hebben met een S-WAY demo was Ruud Hagens meteen overtuigd en koos hij voor het prachtige product van IVECO. Mede door een succesvolle samenwerking tussen Bart Broekmans van Charles Feijts Bedrijfswagens, Bert Mingels van IVECO NLS en Jeroen Louwerens van IVECO Capital, zijn onlangs twee IVECO LNG-trucks afgeleverd aan Datrans Nederland BV. De IVECO-dealer in Venlo verzorgt de service en het onderhoud van deze duurzame trucks.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
43
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO