Scania P220, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania P220

Soons Interieurbouw in Schimmert (Limburg), nam recent een nieuwe Scania P220 bakwagen in gebruik. Het bedrijf is zoals het zelf zegt, ‘echt blij verrast’ met de nieuwe auto. Hij vervangt een 7,5 tons bedrijfswagen die weliswaar een zes meter bak had, maar qua volume en laadvermogen niet meer voldeed aan de huidige eisen.


Soons is een gerenommeerde interieurbouwer met een historie van bijna twee eeuwen. Het bedrijf maakt complete inrichtingen voor kantoren en zorginstellingen, maar ook particulieren projecten, van keukens tot volledige interieurs. “Wij hebben één vrachtwagen waarmee we niet alleen onze voorgemonteerde producten naar de klant rijden” vertelt Laurens Zeegers. Hij is één van de drie directeuren binnen het familiebedrijf dat al sinds zeven generaties interieurbouw verzorgt. “De truck wordt ook gebruikt voor het intern transport van onderdelen van en naar de spuiter, de glazenier, stoffeerder etc. Al met al rijden wij zo toch zo’n 60.000 kilometer per jaar. Dat doen we met één chauffeur. Door het transport zelf te doen, houden wij meer flexibiliteit in de transportplanning. Een andere reden om dit werk niet uit te besteden aan een beroepsvervoerder is dat wij het te delicaat vinden. Als we het zelf vervoeren, weten we zeker dat onze meubels en interieuronderdelen precies zo uit de laadruimte komen als wij ze er zelf in gezet hebben.”


Soons reed tot nu toe altijd met een 7,5 tonner. “Die was inmiddels 10 jaar oud, maar ook de nieuwe milieunormen speelde mee in de overweging voor de investering. Door de gestage groei van ons bedrijf werd hij ook te licht en te klein. Alles wat wij hier maken, wordt bij ons in de productie al een keer in elkaar gezet om te kijken of het wel perfect past. Vervolgens willen we die interieurstukken in zo groot mogelijke delen kunnen vervoeren. Natuurlijk moet het bij de klant naar binnen kunnen en te handelen zijn. Dat scheelt veel montagetijd. Dus hadden we een truck nodig met meer volume en een zo laag mogelijk chassis. Dat extra laadvermogen komt er dan vanzelf bij.”


Daarbij ging Soons niet over één nacht ijs maar zette, zoals Zeegers het noemt, ‘de vraag breed in de markt uit’. “We dachten altijd dat een Scania kostentechnisch niet interessant zou zijn,” vertelt Zeegers. “Want je hoort altijd verhalen over een premium product met de bijbehorende prijsstelling. We hebben toch een offerte opgevraagd en werden verrast door een mooi aanbod. We hebben samen met de chauffeur de diverse opties bekeken en zijn enthousiasme voor Scania heeft zeker meegespeeld in de uiteindelijke beslissing.


Ook het prettige contact met de Scania-dealer in Nuth is voor Soons een pluspunt, evenals de uitstraling van een Scania. “Wij willen laten zien dat we een degelijk en betrouwbaar bedrijf zijn. Bij de aanschaf van onze bestelwagens sturen we daar bewust op. Dan moet je dat ook met je truck doen. Wat ons verder aansprak, is dat Scania het laagste chassis in de markt heeft en de P dagcabine in verlengde uitvoering ongelooflijk veel comfort en ruimte combineert met een uitstekende instap en een excellent zicht rondom. “Vergeleken bij onze vorige truck heeft de chauffeur hier een zee van ruimte met meer dan voldoende opbergmogelijkheden. Wat het zicht betreft, hebben we alleen achterop één camera laten plaatsen. Meer was niet nodig. Ik vind het zoals hij ons geoffreerd is, een heel compleet voertuig. Bovendien konden we binnen het budget ook de wensen van de chauffeur honoreren en investeren in comfort, veiligheid en het luxe infotainmentpakket met zeven inch scherm en DAB+ radio.”


“De chauffeur is ongelooflijk enthousiast over de auto”, vertelt Zeegers. “Ik zag de eerste poetsbeurt al op Facebook voorbijkomen. Verder vindt hij de geautomatiseerde Opticruise versnellingsbak boterzacht schakelen. De zescilinder zeven liter motor geeft met zijn 220 pk en een breed koppel van 1.000 Nm vanaf 1050 toeren voldoende kracht. Dat is niet geheel onlogisch. Het mag dan wel een 18-tonner zijn: in de interieurbouw vervoer je toch voornamelijk lucht.”


Daarom is de ruimte die de Snaplock laadbak met een laadklep over de hele achterkant biedt van groot belang. “Die is één meter langer en ook hoger dan de vorige bak. En dat gemak merk je elke dag weer. Wij kunnen met deze Scania de eerste 10 jaar weer helemaal vooruit”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S