Same Samecar, foto van a3vandiejen

Same Samecar

a3vandiejen
Foto van een Same Samecar, Een keer een avond op pinterest gezeten en wat foto,s bewaard. Dit vond ik ook een hele mooie.

Reacties

+1
wim-same
Foto komt van het Same archief. Daar staan nog veel meer mooie foto's op Adrie.
+1
a3vandiejen
@wim-same Ja heb de meeste ook gezien denk ik.
+1
wim-same
@a3vandiejen Ook hoe ze in Italië met een Samecar in een boomgaard aan het gif spuiten zijn zonder beschermings middelen. Ik vraag me wel eens af, "hoeveel van deze mensen zouden nu nog in leven zijn". ?
a3vandiejen
@wim-same Ja inderdaad, maar ik heb zelf vrachten asbest in een droge sloot gereden toen ik 16 was....en dan trapte ik het kapot, dan kon er meer bij...
+2
Kramer U800
@wim-same Een oom van mij in Limburg zit ook in de oldtimer tractoren, en hij heeft zijn hele leven met 'round up' gewerkt is inmiddels 77 rookt zware sjek erbij en gaat maar door. Nog steeds aan tractoren aan het sleutelen. En nog een moestuin onderhouden.
+2
a3vandiejen
@Kramer U800 soms heb je nog van die oermensen zeg ik wel eens...😁
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Echt wel! Soms kan je het niet bedenken. Misschien heeft die round up hem wel schoongemaakt 😜 Het werd niet voor niets op eten gespoten.
florisrobben
Prachtig
+2
olro 61
Leuke foto, een beetje de Unimog van Same...
wim-same
@olro 61 Klopt. Zo hebben diverse merken dingen geprobeerd, en ze zijn bijna allemaal mislukt.
olro 61
@wim-same Geen top zonder flop, zeggen ze wel eens...hoeveel van die Samecar trekkers zouden er gemaakt zijn?
+1
wim-same
@olro 61 Geen idee, Same heeft Samecar's gebouwd op basis van de Sametto, dus een 1 cilinder van 21 pk. Staan wel foto's in het archief, ik weet er geen een in Nederland, verder op basis van de Same 240, 42 pk, 5 bak - en op basis van de Puledro, 35 pk, 3 bak met hoog-laag. Op basis van de Same Atlanta, 37 pk ook een 3 bak met hoog laag. Verder waren ze leverbaar met 4 wiel aandrijving. De iets jongere hadden vierkant kabine's, en in Nederland werd er bij CEBECO een eigen cabine op gebouwd. Dit waren bijna allemaal Atlanta Samecar's. Verder werd er ook nog de Samecar Toro, en de Samecar industriale gebouwd. De Industriale wer o.a. aangepast geleverd voor de mijnbouw, en de Toro ( snelverkeer ) werd ook met een V-6 cilinder van 120 pk geleverd, en ook de Same Elefante met een V-8 motor van 160 pk. Nederlandse kentekens zijn er nooit op afgegeven. De Elefante is wel in Nederland geweest om Same trekkers af te leveren bij CEBECO Handelsraad in Steenwijk. De meeste Same trekkers werden per trein gebracht.
olro 61
@wim-same Bedankt voor de informatie, altijd boeiend om te zien en lezen wat die fabrikanten voor afwijkende trekkers op de markt hebben gezet...
+2
joop-same
@olro 61 Een SameCar op basis van een Sametto is er nooit geweest, wel van de Puledro de 240 en de Atlanta, verder klopt het wel.
Er zijn van alle mogelijke uitvoeringen van de Samecar gemaakt, als zelf rijdende en ladende maaier, als mest verspreider en kipper uitvoering enz. enz.
wim-same
@joop-same Kijk maar eens goed in het foto archief. Daar staan ook foto's op van een 1 cilinder.
wim-same
@joop-same Sametto Samecar.
+1
olro 61
@joop-same Hij werd door Same als een Unimog gepromoot...
+1
florisrobben
Interessante tekst en uitleg

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
PUNTEN
23
WEERGAVES
1.023
BATTLES
MEER FOTO'S