Werknemers

Werknemers nieuws

Supermarktketen Family Cash gaat in Spanje zelf vlees produceren

24-01-2023 - De Spaanse supermarkt Family Cash koopt in de regio Valencia varkens- en rundveebedrijven. Doel is om daarmee 'eigen' vlees in de schappen te krijgen. De voormalige eigenaren worden dan werknemers van de retailer.

Nieuwsgrazer

Opnieuw geruzie bij bouw stikstoffabriek: 'Ze vinden elkaar echt helemaal niet meer aardig' (update)

03-01-2023 - Er is opnieuw geruzie bij de bouw van de stikstoffabriek in Zuidbroek. Hoofdaannemer Air Poducts heeft de samenwerking met onderaannemer Ballast Nedam Industriebouw opgezegd. Werknemers en zzp-ers van Ballast Nedam zijn niet meer welkom op het bouwterrein aan de N33.

Nieuwsgrazer

Nieuw initiatief ‘Voertuigtechniekdagen’ van start

20-12-2022 - Ruim 1.7000 bedrijven openen tegelijkertijd hun werkplaatsdeur

Voertuigtechniek is essentieel om de Nederlandse economie draaiende te houden. In de branche zijn zo’n 30.000 mensen aan het werk. Het is een branche die razendsnel verandert, onder meer door de elektrificatie van het wagenpark. Er is een nijpend tekort aan nieuw personeel. Ruim 1.700 bedrijven die lid zijn van FOCWA (branchevereniging voor schadeherstelbedrijven), RAI CarrosserieNL, VACO (bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche) en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) zetten daarom voor de eerste keer tegelijkertijd de deuren van hun werkplaatsen open om potentiële werknemers kennis te laten maken met het vak. Dit gebeurt tijdens de ‘Voertuigtechniekdagen’, een nieuw initiatief dat vanaf nu tot en met eind februari 2023 loopt.


Via de campagne-website datiseengave.nl kunnen geïnteresseerden eenvoudig digitaal een afspraak maken bij een werkplaats in de buurt. Door de vele aangesloten bedrijven is er voor iedere bezoeker altijd een gave werkplaats dichtbij. Hier kunnen jongeren of andere geïnteresseerden een opleiding volgen terwijl ze direct al geld verdienen of mooier nog; een gave baan vinden die echt bij ze past.


Vervolg op succesvolle campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave’

FOCWA, RAI CarrosserieNL, VACO en OOC hebben sinds 2021 de handen ineengeslagen om mensen enthousiast te maken voor het werken binnen de sector. In dat jaar lanceerden zij de succesvolle campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’. Jongeren kregen vorig jaar alles rondom voertuigtechniek online te zien. Circa 1,3 miljoen mensen werden met de campagne bereikt. De ‘Voertuigtechniekdagen’ is het vervolg hierop. Nu kunnen geïnteresseerden hun toekomstige werkplek ook echt zien en potentiële werkgevers en collega’s spreken. Het innovatieve karakter van het werken in de carrosserie, schadeherstel en banden- en wielenbranche staat centraal.


Blik op de werkplaats vergroot het enthousiasme

Manager sociale zaken en HR Erwin Holterhues van VACO beschrijft waarom het zo belangrijk is dat er aandacht is voor het werken in de voertuigtechniek. “We merken dat als jongeren en hun ouders in een bedrijf kijken ze vaak heel enthousiast weggaan. Ze zijn blij verrast door de veelzijdigheid van de werkzaamheden en de moderne technieken waarmee gewerkt wordt. Door onder meer de intrede van elektrische (vracht)auto’s vraagt het werken aan deze voertuigen nieuwe en andere vaardigheden. Instroom van jonge vakmannen en – vrouwen is essentieel. De vraag naar nieuwe medewerkers is groot en hard nodig om Nederland ook in de toekomst rollend te houden.” Uit onderzoek dit jaar onder leden van FOCWA en RAI CarrosserieNL blijkt dat voldoende personeel voor 74 procent van de bedrijven één van de grotere uitdaging is.


Winactie

Tijdens de ‘Voertuigtechniekdagen’ maken bezoekers, naast het verbreden van hun kennis over de branche, kans op verschillende prijzen. Zo zijn onder meer een PlayStation 5 met racestoel en -spellen of een kart arrangement met vijf vrienden te winnen. Kans maken hierop gebeurt simpelweg door het bezoeken van een werkplaats.

Truckfan Nieuwsposter

Nog meer Werknemers nieuws

Datum Onderwerp Reacties
15-12-2022 Trends zetten zich voort in lijn met voorgaande kwartaal 0 reacties
13-12-2022 Ministerraad akkoord met wetsvoorstel verplichte certificering voor uitzendbureaus 0 reacties
02-12-2022 623 miljoen euro EU-steun voor Nederlandse klimaatmaatregelen 0 reacties
28-11-2022 Mechanisatie.nl sponsort Pools voetbalteam 0 reacties
31-10-2022 "Economie belangrijker dan huisvesting arbeidsmigranten" 0 reacties
19-10-2022 Europese bonden en werkgevers slaan alarm: energiecrisis funest voor bedrijfsleven 0 reacties
19-10-2022 Minimum uurloon glastuinbouw gaat per 1 januari naar 11,75 euro 0 reacties
06-10-2022 Weer vaker in file: energie- en brandstofkosten duivels dilemma voor werknemers 0 reacties
29-09-2022 Dachser creëert drie focuslocaties voor elektromobiliteit 0 reacties
22-09-2022 IVECO en Petit Forestier tekenen een intentieverklaring voor de levering van 2.000 eDAILY's 0 reacties
05-09-2022 Steeds minder arbeidsmigranten in kassen nodig door gascrisis 0 reacties
16-08-2022 Zwakbegaafde man jarenlang uitgebuit op champignonkwekerij: eigenaar cel in 0 reacties
09-08-2022 'Over vijftien jaar wordt er, denk ik, geen diesel meer verkocht' 91 reacties
02-08-2022 Deutsche Bahn belooft werknemers een bonus voor besparen energie 0 reacties
27-07-2022 Bergers bedreigd na opruimen door boeren gedumpt afval: 'Landverraders' 121 reacties
22-07-2022 "Dankzij nieuwe robot konden we mensen effectief elders in het bedrijf inzetten" 0 reacties
21-07-2022 Oekraïense graansilo's puilen uit: ‘Onderhandelen met Russen zonde van de tijd’ 0 reacties