1959 foto's

108 foto's m.b.t. 1959, een van de 22608 onderwerpen op Boeren.online. Deze foto's zijn geplaatst door de leden van Boeren.online en TractorFan.nl

In 1959 presenteert de British Motor Corporation de door Alec Issigonis ontworpen Morris Mini, Fidel Castro en Ché Guevara nemen de macht over in Cuba, de Dalai Lama vlucht uit Tibet, Alaska en Hawaï worden de 49e en 50e staat van de USA, Buddy Holly sterft bij een vliegtuigcrash, Nikita Chroesjtsjov is chagrijnig omdat hij tijdens zijn reis door de USA niet naar Disneyland kan, voor het eerst wordt het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk over gestoken door een hovercraft, de eerste Daf personenwagen loopt van de band, Maasniel wordt geannexeerd door Roermond, het eerste kievitsei wordt op 8 maart in Lunteren gevonden, Cliff Richard zijn ‘Living Doll’ is voor het eerst een hit, Jo Bonnier wint de Grand Prix van Nederland met een BRM P25. Barbie, Tom Jansen, Asterix, Ron Gerritsma, Obelix, Griet Wiersma, Idéfix, Charly Gotlib, Panoramix, Dominique Lacheze, Heroïx, Piter Wilkens, Kakafonix, Nina Hartley, Mylene de la Haye, Sean Bean, Patrick Bruel, Harry Piekema, Peter Lusse, Magic Johnson, Angela Groothuizen, Martin Bril, Scott Goodyear en Val Kilmer worden geboren. Hawe wordt opgericht, Saviem, Huanghei, Gazelle (die van de fietsen inderdaad), Haflinger, ZUK, Leomar, Hydrema en BelAZ bouwen hun eerste bedrijfswagens, Schlüter komt met de S-serie, Massey-Ferguson neemt Landini over, Federal stopt met de productie van trucks. MZKT wordt opgericht als onderdeel van MAZ, maar is dan nog geheim.

Heb jij ook nog leuke '1959' foto's?

Op Boeren.online geven honderden boeren een kijk in hun boerenbedrijf. Of het nu (melk)veehouders, varkenshouders, akkerbouwers of geitenboeren zijn, alle foto's, video's en reacties zijn welkom.
Doe ook mee en voeg je eigen '1959' foto's toe, maak een (gratis) account aan! en maak een eventueel een profiel aan voor jouw bedrijf.