Foto van: caseboy

Volvo

FH 4th gen

Foto's
14.798
Video's
0
Topics
8

Informatie over de Volvo FH 4th gen

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de FH 4th gen.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de FH 4th gen, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Vooraanzicht
Zijaanzicht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Leeuwarden Recycling breidt verder uit met nieuwe Volvo FH4

Vanochtend heeft de Friese Volvo-dealer LVS aan de Volvo FH4 voor Leeuwarden Recycling op een wel heel bijzondere en toepasselijke locatie overhandigd: aan de voet van de Oldehove! Leeuwarden Recycling en in het bijzonder chauffeur Marco van Gulick, veel werkplezier met deze schitterende truck gewenst! Met veel dank aan Anton van der Meulen (trotse vader van mede-eigenaresse Antoinet van der Meulen) voor de foto’s!

0 reacties


Volvo FH voor K. de Jong uit Jirnsum

Firma K. de Jong uit Jirnsum is al 50 jaar trouw Volvo klant. Op zaterdag 20 maart jongstleden heeft LVS de meest recente Volvo aan de rij toegevoegd, een Volvo FH4 in de bekende kleuren. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!

0 reacties


Nieuwe Volvo voor Vlastuin – Erwin Visser

Erwin Visser: “Zaterdagochtend kreeg ik een berichtje van Mark Vlastuin dat er een nieuwe Volvo was en of ik tijd had om foto’s te maken. Toevallig had ik nog tijd om de op vrijdag geleverde Volvo Fh460 tc op de foto te zetten. Na eerst een bakje koffie en wat bij te praten waren de aanwezige weg en kon ik mijn foto’s maken. Daarna hebben we de auto nog ouderwets gezellig nat gemaakt. Tussendoor hebben we nog foto’s op de locatie rondom het bedrijf gemaakt en daarna gezellig verder gepraat. Het was zo weer 19:45 en werden de auto’s binnen

0 reacties


Nieuwe Volvo FH 6×2 voor Hoek-Trans

Gisteren, vrijdag 26 februari 2021, is deze prachtige Volvo FH 4th gen door Björn Koomen van LVS vanuit de Leeuwarder vestiging van de Noordelijke Volvo-dealer afgeleverd aan Hoek-Trans uit Ee. Het is daar de derde Volvo in het wagenpark. De 6×2 trekker is uitgerust met een gestuurde voorloopas. Onder de Globetrotter XL cabine met I-ParkCool huist een 460 pk motor. De auto wordt ingezet voor groentetransport naar Duitsland. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!

0 reacties


Volvo FH I-Save nu nog efficiënter met een brandstofbesparing tot 10%

De Volvo FH I-Save wordt nu uitgebracht in een nog zuinigere uitvoering die de brandstofkosten tot 10% kan verlagen. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van 3% ten opzichte van de huidige generatie.

“Brandstofverbruik verlagen en daardoor CO2 -uitstoot verminderen, is cruciaal voor alle transportbedrijven, vooral in het internationaal transport. Met de nieuwe Volvo FH met I-Save geven we transportbedrijven nog meer mogelijkheden om hun bedrijfskosten en impact op het milieu te verminderen”, zegt Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks.


De nieuwe Volvo FH I-Save maakt deel uit van de nieuwe Europese productreeks die Volvo Trucks dit voorjaar introduceerde. I-Save bestaat uit veel brandstofbesparende oplossingen, waarvan de Volvo D13TC-motor de belangrijkste is. De 13-liter motor met Turbo Compound-technologie, die begin 2019 werd geïntroduceerd, is de zuinigste motor van Volvo tot nu toe.


De eerste generatie van de Volvo FH I-Save werd in 2019 geïntroduceerd. Volvo Trucks liet toen zien dat de brandstofkosten voor diesel en AdBlue tot 7% konden worden verlaagd in vergelijking met een truck zonder I-Save en met de conventionele 13-liter motor van Volvo. Dit cijfer werd bevestigd door onafhankelijke tests en tal van klantervaringen.


“De combinatie van een laag brandstofverbruik, laag geluidsniveau en goede rijprestaties zorgt bij veel transportbedrijven voor een zeer positieve ervaring. Veel transportbedrijven zien de Volvo FH I-Save als een hulpmiddel om hun brandstofkosten drastisch te verlagen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen”, zegt Jessica Sandström.


Met de nieuwe generatie Volvo FH I-Save hebben de productontwikkelaars van Volvo Trucks het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Softwareupdates op basis van een analyse van gebruikersgegevens hebben de balans tussen brandstofverbruik en rijeigenschappen nog verder verfijnd en geoptimaliseerd. Dit heeft geleid tot een verdere reductie van het brandstofverbruik wanneer de Eco-modus is ingeschakeld.

Naast de upgrade van I-Save heeft de nieuwe Volvo FH een aerodynamischer ontwerp met een lagere luchtweerstand. Ook zijn er nieuwe achterassen beschikbaar met nog snellere eindreducties zodat er op kruissnelheid met extreem lage toerentallen gereden kan worden. Voor een nog grotere besparing heeft I-See nu een nieuwe functie waarmee de truck kan detecteren wanneer het efficiënt is om het toerental een beetje te laten oplopen, om vervolgens uit te rollen, zelfs op wegen die er op het oog vlak uitzien.


“Dit resultaat betekent dat transportbedrijven die voor de nieuwe Volvo FH I-Save kiezen, het brandstofverbruik tot 10% kunnen verminderen in vergelijking met een standaard Volvo FH die is uitgerust met onze 13-liter Euro 6 Step D-motor*. In de praktijk zijn de besparingen in veel gevallen nog groter, omdat de meeste klanten die de nieuwe Volvo FH I-Save aanschaffen, overstappen van oudere trucks met een hoger brandstofverbruik”, aldus Jessica Sandström.


Laag brandstofverbruik bij uitstekende rijeigenschappen

De nieuwe Volvo FH I-Save betekent niet alleen een grote stap voorwaarts qua brandstofbesparing. Het 300 Nm grotere koppel binnen een breed toerengebied resulteert in soepele rijeigenschappen en levert het vermogen dat nodig is om een hoge en constante gemiddelde snelheid te behouden bij een laag toerental, zelfs op een zware, uitdagende route.


“We maken het gemakkelijker en comfortabeler om zuinig te rijden, zelfs op heuvelachtige wegen. De eersteklas chauffeursomgeving van de nieuwe Volvo FH helpt chauffeurs ook om tijdens hun hele dienst optimaal te presteren”, besluit Jessica.

0 reacties


Prachtige Volvo FH voor Van der Wielen

Zojuist heeft Bjorn Koomen namens Volvo-truckdealer M.S. de Vries in Beetgum deze prachtige Volvo FH 4th gen afgeleverd aan V.O.F. Van der Wielen uit Doezum. De truck is uitgerust met Alcoa velgen, side skirts, luxe Audio pakket, i-Parkcool, een luchtgeveerde vooras en uitmuntend spuitwerk van Mourits Bedum. Heel veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst met jullie Volvo FH460 6x2T VLA Turbo Compound!

0 reacties


Volvo FH-4 containerwagen voor Theo de Vries

Zojuist is in Bitgum deze prachtige nieuwe Volvo FH afgeleverd aan Theo de Vries, in de kleuren van JDV uit Sint Annaparochie. De truck is aan hen verkocht door Ronny Niemarkt van M.S. de Vries. Hij is voorzien van een 540 pk sterke motor, gekoppeld aan een dual clutch automaat. De FH is daarnaast voorzien van de ruime Globetrotter XL cabine en ene gestuurde naloopas. De Hiab Multilift haakarm is door Pier de Haan opgebouwd. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!

0 reacties


Loonbedrijf Kuunders breidt uit met Volvo FH


Loonbedrijf Kuunders in Deurne heeft twee Volvo FH-trekkers aangeschaft ter versterking van haar transporttak. Het betreft een Volvo FH Globetrotter 4×2 en een 6×2-uitvoering, beide met 500 pk motorvermogen. Met deze voertuigen komt het totaal aantal transporteenheden van Kuunders op zestien. Alle elf Volvo-trucks in de vloot zijn afkomstig van Nebim Groep, vestiging Venlo, waar ook het onderhoud verzorgd wordt.De Volvo FH-trekkers zijn door Nebim opgebouwd met een hydraulieksysteem geschikt voor walking-floor-, mest- en kieptrailers. Het multifunctioneel kunnen inzetten van de voertuigen was het uitgangspunt bij het bepalen van de specificaties. De 4×2 rijdt in het mestseizoen met een vaste

8 reacties


Video's

Top 6 foto's Alle foto's »

 • Volvo FH 4th gen

  Een Volvo D13K500 motor met een nieuwe nokkenas gemonteerd, ik heb laatst ook al eens een post gedaan over zo'n verdraaide nokkenas maar heb nu wat meer detail foto's genomen.

   +9 11 reacties

 • Volvo FH 4th gen

  Foto van een Volvo FH 4th gen. I-shift versnellingsbak is olie gaan lekken, heeft droog gelopen en is toen vast geslagen. zonder de bak uit elkaar te halen is al te zien dat de schade zo groot is dat een ruilbak interresanter is dan deze repareren.

   +4 15 reacties

 • Volvo FH 4th gen

  Foto van een Volvo FH 4th gen met een dik vrachtje John Deere 6R's. 250 en 130.👌🏻 15/11/2023, Reusel.

   +1 1 reactie

 • Volvo FH 4th gen

  Foto van een Volvo FH 4th gen.

  3 reacties

 • Volvo FH 4th gen

  Foto van een Volvo FH 4th gen.

  1 reactie

 • Volvo FH 4th gen

  Hier zie je Kraakman BV (Middenmeer) × met een Volvo FH 4th gen met Krampe HD 550? En vandaag weer es met "m'n maat" met deze combi! Standaard prik tijdens m'n vakanties! O.a. deze Krampe HD 550? afgeleverd bij de vestiging Molenaarsgraaf! 04/01/2023, Molenaarsgraaf.

   +3 3 reacties

« Alle Volvo machines