Foto van: GerbertXL

Linde

Heftruck

Foto's
64
Video's
0
Topics
19

Informatie over de Linde Heftruck

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Heftruck.

Ervaring

Er zijn tientallen leden die ervaring blijken te hebben met de Heftruck, gezamenlijk zo'n 83.363 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Linde Heftruck - aansluiten accu heftruck

Ben in bezit van een heftruck still r50-15 maar zijn accu's lopen op zijn einde , nu is mijn vraag mag ik daar door middel van startkabels een auto accu ( 12 v 75 aph ) op bij aansluiten of is dit geen goed idee . alvast dank .

0 reacties


Video's

Top 6 foto's Alle foto's »

  • Linde Heftruck

    Deze week een paar dagen geholpen op m'n oude werk, kisten wortels in de koeling rijden. Er waren drie locaties waar gerooid werd, 5 vrachtwagens reden kisten heen en weer en met z'n tweeën loste en laadde we de vrachtwagens en stapelden we de koeling vol. Flink aanpoten maar het ging best lekker. Hier de elektrische lindes, de boer zelf heeft twee e35's maar de accu's konden het niet bijbenen dus de e40 van de buurman erbij. Een beetje een slagschip maar wel lekker stabiel met de loeizware kisten die er tussen zaten.

     +6 25 reacties

  • Linde Heftruck

    Daar sta je dan, die wou niet meer rijden. Er zitten twee oliepompen op en de verbinding tussen de twee hield het voor gezien.

     +9 60 reacties

  • Linde Heftruck

    Foto van een Linde Heftruck, hier een foto van onze heftruck met de balenklem ervoor. Werkt super op deze manier, mooi compact en snel (Foto is al een paar jaar oud)

     +1 8 reacties

  • Linde Heftruck

    Voor degene die ook aan het kijken was naar een heftruck om de koeien te voeren. 3 tons heftruck, de voerbak weegt ruim een ton en de baal is niet de droogste. Zolang het geen kleddernatte balen zijn kan ik ze zo prima pakken zonder dat de heftruck voorover gaat.

     +3 9 reacties

  • Linde Heftruck

    9 november 2021 Foto van een Linde E25. Mijn vrouw bezig met het verwisselen van een kist onder de sorteerder. De truck werkt zoals we gedacht hadden. Hij is wat soepeler dan de oudere H25 dieseltruck en wat lomper dan de Still elektrische 2-tonner. Vooral de vorkversteller zou ik niet meer willen missen. 1 kleinigheidje vind ik nog wat onhandig: Als het donker is rijd ik natuurlijk met licht op. Als ik dan de heftruck even niet nodig heb, moet ik: of de lichtschakelaar omzetten, of het contact af zetten, of accepteren dat het licht aan blijft. Daar wil ik van de winter nog even naar kijken, want dat vind ik een beetje onhandig (misschien koppelen aan de stoelsensor?) De werklamp achter gaat wel uit bij afstappen. Die kun je koppelen aan het achteruitrijpedaal. Het pel- en sorteerlijntje steekt als volgt in elkaar: Eerst een bunker waar je het ongepelde product met de heftruck in kiept. Dan een 2e bunker met een rondsel die het product netjes doseert. Dan een verdeelband met schopjesrondsel die de bolletjes net zo breed als de pelmachine verdeelt. Dan de pelmachine. Dat is een zelfbouwpelmachine. De machine is zo opgebouwd dat we alleen onderdelen gebruikt hebben die ook in van Dijke pelmachines zitten.De grootste uitdaging zat er in om de twee motoren synchroon te laten lopen, anders zou de middelste rol er uit springen. De machine heeft 32 pelrollen! en is 2,5 meter breed. Na een seizoen probleemloos draaien heeft van Dijke de machine gekopieerd en in productie genomen. Ik weet niet zeker of zij ook tot 2,5 meter gaan, maar de aandrijving met de 2 motoren werkt volgens hetzelfde principe . Dan vallen de bolletjes op 2 pelmachines met 8 rollen, vervolgens gaan ze via een spijlenband met mogelijkheid om er water op te zetten naar een pelmachine met 14 rollen, waarna ze met een eigenbouw opvoerband (gebaseerd op de afvoerladder van een Grimme Gz rooier) in een tussenbunker terecht komen. Na de tussenbunker volgt het sorteergedeelte. Eerst over een 1-plaats sorteerder van 1,2 meter breed. Daarvandaan gaat de helft dmet de grootste maten (10 op) direct door naar een ouderwetse dubbele 5-plaats sorteerder. Liatris sorteert moeilijk, dus over 2 of 3 platen per maat sorteren. Hier staan dan drie kisten onder. 10-12, 12-14 en 14 op. De helft met kleine bolletjes gaat naar een ouderwetse dubbele 4-plaats sorteerder en wordt daar verdeeld in de maten 0-7, 7-8 en 8-10. De 0-7 sorteren we nog op een aparte enkele 4-plater in 0-5 (afval) 5-6 (om zelf te planten) en 6-7. Het meeste afval komt vanonder de 32-roller. Dat gaat via een band in een kantelcontainer. De rest van het afval moet je een beetje met de riek bijhouden. Ook springen er wel eens bolletjes van de sorteerders en moet je natuurlijk bollen inschepen en kuubkisten met bolletjes afvoeren.

     +5 13 reacties

  • Linde Heftruck

    18 maart 2022 Foto van 2 Linde Heftruck's aan het wachten op de eerste vrachtauto om aardappelen te laden. Het zijn allebei H 25's trucks. Gebouwd eind jaren '80? Met een Deutz diesel er in. Beide trucks hebben hun diensten bij ons al ruimschoots bewezen. De achteras van deze types is een beetje het minpunt, maar voor de rest zijn het reuze machines. Ze zijn solide genoeg voor de schepbak. Ik zou liever met de electrische scheppen, maar dat wordt dri geld afgeraden vanwege de lichtere eindaandrijvingen in de vooras. Vorig jaar schepten we vaak met de verreiker, maar die is verkocht. Nu met de heftruck heb ik er meer moeite mee om elk uur een vracht vol te scheppen. Dan maar met z'n tweeën doen. De tweede man ruimt de kokers op, schept de grond weg, zet koffie en als hij nog tijd over heeft doet hij ook een schepbak aan de heftruck en helpt om de auto's sneller vol te scheppen. Dan ben je eerder klaar, of je hebt wat langere koffiepauze's. Het onderframe van een schepbak was compleet vergaan; ook pastte de bak niet aan de electrische Linde (te brede, dikke lepels) Daarom hebben we de bak een beetje gepimpt. Gelijk de slechtste plekken uit de bak voorzien van nieuw plaatwerk en de bak voorzien van een nieuw verfje. Voor dit jaar gaan we het redden met de heftrucks, maar ik hoop dat we volgend jaar toch weer een verreiker met schepbak hebben. Dat werkt rustiger want met de heftruck moet je toch altijd even gang maken de hoop in en de bak is kleiner. door de snelwissel kun je zonder uit de cabine te komen kokers uithalen en scheppen. Het gaat allemaal wel, maar is wat minder comfortabel en je hebt sneller een mannetje extra nodig.

     +5 76 reacties

« Alle Linde machines