Foto van: Daniel W

AB Volvo

Göteborg (Zweden)

Foto's
469
Video's
0
Topics
2

Over AB Volvo

Een bedrijf uit Göteborg (Zweden).

Dit bedrijf is 469 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Elders op het internet

De officiële website van AB Volvo
AB Volvo op Facebook
AB Volvo op Twitter

Dit profiel beheren?

31 Jan 2024

30 Jan 2024

29 Jan 2024

26 Nov 2023

23 Nov 2023

14 Nov 2023

21 Okt 2023

12 Okt 2023

12 Sep 2023

18 Aug 2023

17 Aug 2023

06 Jul 2023

04 Jul 2023

09 Mei 2023

07 Mei 2023

22 Jan 2023

07 Nov 2022

04 Nov 2022

20 Jun 2022

05 Nov 2020

Complete reeks elektrische Volvo-trucks in Europa in 2021

Vanaf volgend jaar zijn volledig elektrische uitvoeringen van zware Volvo-trucks beschikbaar voor Europese transporteurs. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 een complete heavy duty-reeks met elektrische aandrijflijn biedt. De enorme inzet van Volvo Trucks voor elektrificatie markeert een belangrijke stap vooruit, op weg naar CO2-neutrale transporten.

Volvo Trucks voert nu tests uit met de elektrische heavy duty-trucks Volvo FH, Volvo FM en de Volvo FMX, met het oog op hun inzet voor regionaal transport en stedelijke bouwactiviteiten in Europa. Deze trucks hebben een treingewicht tot 44 ton. Afhankelijk van de accuconfiguratie is de actieradius maximaal 300 km. De verkoop begint volgend jaar en de serieproductie start in 2022. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 in Europa een complete range elektrische trucks gaat verkopen voor distributietaken, afvalinzameling, regionaal transport en stedelijke bouwactiviteiten.

“We willen het aantal elektrische heavy duty-trucks snel uitbreiden om onze klanten en wagenparkbeheerders te helpen bij hun ambitieuze duurzaamheidsdoelen. We zijn vastbesloten onze branche naar een duurzamere toekomst te leiden”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

Volvo Trucks startte in 2019 met de productie van de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric. Dit zijn elektrische trucks bedoeld voor stedelijke distributie en afvalinzameling, voornamelijk in Europa. In Noord-Amerika start de verkoop van de Volvo VNR Electric, een truck voor regionaal transport, op 3 december 2020.

Een geleidelijke overgang naar CO2-neutrale alternatieven

Elektrische trucks voor het veeleisende en zware internationale transport zullen binnen de komende tien jaar volgen. Dit zijn elektrische trucks met accu's en met een brandstofcel die een grotere actieradius hebben. Volvo Trucks is van plan in de tweede helft van dit decennium te beginnen met de verkoop van elektrische trucks die worden aangedreven door waterstof met brandstofcel. Volvo Trucks streeft naar een volledig CO2-neutrale productrange in 2040.

“Om de impact van het transport op het klimaat te verkleinen moeten we snel overstappen van fossiele brandstoffen naar alternatieven zoals elektriciteit. Maar de voorwaarden voor deze verandering en het tempo van de transitie verschillen aanzienlijk per vervoerder en markt. Ook zijn ze afhankelijk van vele variabelen zoals subsidieregelingen, toegang tot oplaadinfrastructuur en het type transportactiviteiten”, aldus Roger Alm.

Dit is de reden dat de meeste transportbedrijven niet in één keer zullen overstappen op elektrisch rijden. In de praktijk zal er in veel bedrijven de komende 20-30 jaar sprake zijn van een overgangsperiode met een gemengd wagenpark op verschillende brandstoffen. Dit kunnen dan fossielvrije alternatieven zijn zoals Bio-LNG of HVO.

“Ons chassis is zo ontworpen dat het onafhankelijk is van de gebruikte aandrijflijn. Onze klanten kunnen ervoor kiezen meerdere Volvo-trucks van hetzelfde model te kopen, met als enige verschil dat sommige elektrisch zijn en andere op gas of diesel rijden. Wat betreft producteigenschappen, zoals de chauffeursomgeving, betrouwbaarheid en veiligheid, voldoen al onze voertuigen aan dezelfde hoge normen. Chauffeurs moeten vertrouwd zijn met hun truck en deze veilig en efficiënt kunnen bedienen, ongeacht de toegepaste brandstof of aandrijving”, verklaart Roger Alm.

Vanuit het perspectief van Volvo Trucks is het voor de transitie naar duurzamer transport van groot belang dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt zodat transportbedrijven zich kunnen aanpassen. De geboden oplossingen moeten CO2-neutraal zijn en tegelijkertijd transporteurs in staat stellen om winstgevend te zijn en voldoende productiviteit te behalen.

“Het is onze primaire taak om de overgang naar elektrische voertuigen te vergemakkelijken. We doen dit door het aanbieden van een totaaloplossing, die bestaat uit routeplanning, correct gespecificeerde voertuigen, oplaadapparatuur, financiering en services. De zekerheid voor de lange termijn die wij en ons wereldwijde netwerk van dealers en servicewerkplaatsen aan onze klanten bieden, wordt belangrijker dan ooit”, besluit Roger Alm.

0 reacties

14 Mrt 2017

Nieuwe Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018

De Volvo FH en FH16 zijn vanaf nu beschikbaar in een exclusieve Volvo Ocean Race uitvoering. De speciale Limited Edition trucks die voor de komende Volvo Ocean Race 2017-2018 zijn ontwikkeld, combineren een exceptionele uitrusting met een uniek design en worden in een beperkte oplage geproduceerd. Klanten kunnen daarnaast kiezen voor verschillende optionele pakketten om de veiligheid en prestaties nog verder te verhogen.“Avontuurlijk, competitief en geavanceerd… de Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 wordt gekenmerkt door waarden die overeenkomen met die van de race. We hebben een truck gecreëerd met een eigen gezicht. Voor chauffeurs die trots zijn op hun

0 reacties

« Alle bedrijven