Foto van: Alex Miedema

DAF Trucks

Eindhoven

Foto's
566
Video's
0
Topics
13

Over DAF Trucks

Een bedrijf uit Eindhoven (Nederland).

Dit bedrijf is 566 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Profiel op Boeren.nu

DAF Trucks is ook gespot door de leden van TractorFan / Boeren.nu.

Elders op het internet

De officiële website van DAF Trucks

Dit profiel beheren?

26 Nov 2023

06 Nov 2023

05 Nov 2023

29 Okt 2023

12 Okt 2023

10 Okt 2023

12 Sep 2023

27 Aug 2023

17 Aug 2023

15 Jul 2023

06 Jul 2023

10 Apr 2023

06 Apr 2023

05 Apr 2023

27 Mrt 2022

Op bezoek bij de DAF cabinefabriek in Westerlo

Op dinsdag 22 maart 2022 was de Nederlandse en Vlaamse bedrijfswagenpers uitgenodigd voor een presentatie bij DAF. Na een zeer interessant verhaal over de huidige truckmarkt en DAF haar positie daar in door Michiel Kuijs (directeur DAF NWE en bemanningslid van de Dubbele Kop afgelopen Dakar) kwam Stijn van Eyken (Directeur DAF Vlaanderen, dus de fabriek in Westerlo) aan het woord over ‘zijn’ site. Het laatste deel van het programma was het interessantste: een zeer uitgebreide rondleiding door de nieuwe cabinefabriek, waar de nieuwe generatie DAF cabines gebouwd worden. We waren de eerste groep die daar een rondleiding kreeg, het

0 reacties

08 Feb 2022

DAF start veldtest van nieuwe generatie distributietrucks

Samen met toonaangevende klanten is DAF Trucks uitgebreide veldtests gestart van een geheel nieuwe generatie distributietrucks. Deze zullen het unieke DNA delen met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ voor de lange afstand, die een nieuwe standaard hebben geïntroduceerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort.

De introductie van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ was in heel Europa een enorm succes. Na de eerste testritten werden de voertuigen door de vakpers alom geprezen. Kort daarna volgde de bekroning tot 'International Truck of the Year 2022'. Bij de start van de productie, begin november, telde de indrukwekkende orderportefeuille bijna 20.000 eenheden. Daarmee brak de drieling alle records in de 93-jarige geschiedenis van de Nederlandse truckfabrikant.

Grensverleggend
De Nieuwe Generatie DAF distributietrucks waarvan de veldtest nu is gestart, maken gebruik van hetzelfde platform als de bekroonde, nieuwe trucks voor het transport over de lange afstand; het zijn eerste bedrijfsvoertuigen die zijn ontwikkeld met het oog op de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van gewichten en afmetingen. Net als de grotere XF, XG en XG+ zullen de nieuwe distributietrucks grenzen verleggen op het gebied van zowel verkeersveiligheid, efficiency en lage emissies als chauffeurscomfort.

Start the Future
“Met de baanbrekende XF, XG en XG+ startte DAF de toekomst van het langeafstand en het zwaar transport”, aldus Ron Borsboom, executive director Product Development. “Nu starten we ook de toekomst van regionale en nationale distributie. Direct zicht, zitpositie, ergonomie, afwerking; het is allemaal van ongekende klasse. En dat geldt ook voor de superieure voertuigefficiency en rijeigenschappen.”

DAF zal de Nieuwe Generatie distributietrucks in de tweede helft van het jaar onthullen. De nieuwe serie komt beschikbaar naast de uitgebreide range van de populaire en veelzijdige DAF CF trucks.

0 reacties

26 Jan 2022

DAF benoemt 'International Dealers of the Year 2022'

De Franse dealer Groupe Lefevre is tijdens de online DAF International Dealer Meeting uitgeroepen tot 'DAF International Dealer of the Year 2022'. De Nederlandse dealers Van Tilburg-Bastianen Groep, Bakker Bedrijfswagens en Truckland vielen ook in de prijzen. Groupe Lefevre overtreft de verwachtingen van de klant op alle gebieden en hun werkplaatsen beheersen het principe van 'First Time Right' als geen ander. Dat maakt de dealer de verdiende winnaar van 2022.

Elk jaar bekroont DAF zijn best presterende dealers met een onderscheiding. Terwijl sommige een prijs ontvangen voor uitstekende klanttevredenheid, worden anderen erkend voor ongekende resultaten op het gebied van groei, algemene bedrijfsprestaties of het aanbieden van nieuwe of gebruikte trucks, financiële dienstverlening of onderdelen. De dealer die op al die vlakken opvalt, wordt uitgeroepen tot ‘International Dealer of the Year’.

‘De best denkbare partner van klanten’
“Alleen een dealer die enerzijds nieuwe maatstaven zet op het gebied van klantervaring en anderzijds constant wil groeien door te investeren in zijn vestigingen en trainingen, verdient de titel 'DAF International Dealer of the Year'”, aldus DAF Trucks president Harry Wolters bij de online prijsuitreiking. “Groupe Lefevre is vastbesloten om op alle vlakken de best mogelijke partner te zijn voor haar klanten, ongeacht of het gaat om de verkoop van zware en middelzware trucks en PACCAR Parts of het aanbieden van producten van PACCAR Financial en DAF MultiSupport. Deze dealer – met meerdere vestigingen in het noordwesten van Frankrijk – is de ‘Top Performer’ in klanttevredenheid. Groupe Lefevre biedt uitstekend verkoopadvies en ruime openingstijden en heeft hoogopgeleide, goed getrainde mensen in dienst. Samen met de ‘First Time Right’ resultaten van de werkplaats, is dit wat deze dealer voor klanten zo onderscheidend maakt.”

PACCAR Financial, PACCAR Parts, Used Trucks en
DAF MultiSupport Awards
De best presterende dealers op het gebied van financiële dienstverlening, de verkoop van onderdelen, gebruikte trucks en reparatie- en onderhoudscontracten worden ook erkend tijdens de jaarlijkse DAF International Dealer Meeting.
Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PACCAR Financial Europe, zette dealer France Poids Lourds in de schijnwerpers voor het overtreffen van de verkoopdoelstellingen van gebruikte trucks. Dealer Wilhelm Fricke in Duitsland presteerde uitmuntend op het vlak van het bieden van de beste financiële dienstverlening aan haar klanten.

Voor de uitzonderlijk hoge beschikbaarheid van onderdelen prees Dick Leek, General Manager van PACCAR Parts Europe, Van Tilburg-Bastianen Groep (met vestigingen in Nederland en Polen). Die hoge beschikbaarheid garandeert klanten immers een maximale uptime van hun truck. EBB in Duitsland ontving de DAF MultiSupport Award voor uitmuntende prestaties op het gebied van reparatie- en onderhoudscontracten.


Gold, Silver en Growth Awards
DAF beloonde ook een aantal van haar dealers voor hun algemene prestaties (Gold en Silver Award Winners) of klantenservice en bedrijfsgroei (Growth Award).

Gold Award:
Greenhous (UK), Centrako Group (LT), Watts Trucks Centre (UK), ESA Trucks Polska (PL), Lawrence Vehicles (UK)
Silver Award:
SERVIDAF (ES), Zarpellon Veicoli Industriali (IT), Ford & Slater (UK), Truckland (NL), Wietholt (D), Dtruck (IT), Poids Lourds 86 (F), Turbo’s Hoet (BG), DAF Frankfurt (D), Neva Group (CZ)
Growth Award:
Bakker Bedrijfswagens (NL), Tschann Nutzfahrzeuge (AT), Gazzola (IT), Hergovisa (ES)

Met meer dan 1.100 locaties in Europa en daarbuiten zijn DAF-klanten altijd rekenen op een dealer of servicelocatie in de buurt, zodat ze zeker zijn van eersteklas ondersteuning en een uitgebreid dienstenpakket om de uptime te verhogen en zowel de onderhouds- als de bedrijfskosten te verlagen.

0 reacties

19 Nov 2021

DAF XF, XG en XG⁺ uitgeroepen tot International Truck of the Year

DAF’s nieuwe generatie trucks voor het lange afstand transport is bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2022’. “De XF, XG en XG⁺ zijn de nieuwe norm op het vlak van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort”, stelt de jury na een serie uitvoerige testen. De prestigieuze onderscheiding werd uitgereikt op de truck en transport beurs Solutrans in het Franse Lyon. DAF ontving er bovendien de ‘2022 Truck Innovation Award’ voor de XF Innovation Truck met een interne verbrandingsmotor op waterstof

De titel International Truck of the Year (IToY) wordt jaarlijkse uitgereikt aan een truck die het afgelopen jaar is geïntroduceerd en die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de efficiëntie van het wegvervoer. De jury gebruikt daarbij een uitgebreide reeks criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofverbruik, ecologische 'footprint' en ‘Total Cost of Ownership’ (TCO).


De eerste in de industrie
“DAF is de eerste truckfabrikant die een geheel nieuwe generatie trucks introduceert die is ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten voor trucks in het achterhoofd”, aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury ‘International Truck of the Year’. “Het resultaat is een serie zeer aantrekkelijke en aerodynamische trucks die toonaangevend is in efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. De nieuwe XF, XG en XG⁺ bieden een uitstekend direct zicht dankzij een grote, gebogen voorruit, zijruiten met lage raamlijnen en een ‘Kerb View Window’. Samen met het DAF Digital Vision System dat de traditionele zijspiegels vervangt en de nieuwe DAF Corner View-camera, garanderen ze ongeëvenaard zicht rondom en beschermen ze zo kwetsbare weggebruikers”.

Een echte teamprestatie
De prestigieuze titel ‘International Truck of the Year 2022’ werd uitgereikt aan Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. Hij droeg de prijs op aan alle ruim 12.000 DAF-medewerkers wereldwijd. “Het winnen van deze onderscheiding is een echte teamprestatie! Het ontwikkelen van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ was het grootste innovatieproject in de meer dan 90-jarige geschiedenis van onze onderneming. De trucks zijn het resultaat van aandachtig luisteren naar de wensen van onze klanten en hun chauffeurs, onze heldere visie op de toekomst van duurzame en groene transportoplossingen én onze ambitie om altijd een stap verder gaan om de ultieme transportoplossingen te leveren. We zijn inderdaad de eerste vrachtwagenfabrikant die volledig gebruik maakt van de nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot gewichten en afmetingen voor trucks. Dat levert onze klanten unieke voordelen op. Het is goed om de eerste te zijn, het is nog beter om de enige te zijn.”


IToY-juryvoorzitter Gianenrico Griffini vatte het juryrapport samen: “Met de introductie van de nieuwe generatie trucks heeft DAF een hightech programma voertuigen voor het zware segment geïntroduceerd dat een nieuwe maatstaf zet in de industrie. Bovendien is het toekomstgericht omdat het gebruik maakt van een compleet en zeer energiezuinig platform dat klaar is voor nieuwe generaties alternatieve aandrijflijnen en energiedragers.”


Truck Innovation Award 2022

Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe XF met waterstof verbrandingsmotor die DAF in ontwikkeling heeft. Deze maakte tijdens een demonstratie in oktober zoveel indruk op de jury van de International Truck of the Year, dat deze DAF XF H₂ Innovation Truck werd bekroond met de ‘Truck Innovation Award 2022’.


“Deze specifieke onderscheiding onderstreept onze filosofie dat we een complete reeks technologieën moeten ontwikkelen op weg naar transport en mobiliteit zonder CO₂ in het komende decennium”, aldus Ron Borsboom, executive director productontwikkeling bij DAF. “Waterstoftechnologie kan een zeer interessante optie worden voor de toekomst, naast batterij-elektrische oplossingen die we vandaag al aanbieden en hybride vrachtwagens die we in ontwikkeling hebben.


De onderscheiding ‘Truck Innovation Award 2022’ toont ook aan dat er nog een veelbelovende toekomst is voor de verbrandingsmotor (ICE), waarvoor nieuwe generaties CO₂-neutrale brandstoffen in het verschiet liggen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het stoppen van het gebruik van fossiele brandstoffen niet automatisch mag leiden tot een verbod op verbrandingsmotoren, zeker niet in het zware transport over lange afstanden.”


Ron Borsboom voegde daaraan toe: “Een verbrandingsmotor op waterstof betekent dat op veel vlakken gebruik kan worden gemaakt van het bestaande distributienetwerk van tankstations. En laten we vooral ook niet de kennis en productiecapaciteit vergeten die we in Europa op dit gebied hebben.


De jury van International Truck of the Year bestaat uit 24 vooraanstaande journalisten die de belangrijkste internationale mediatitels voor trucks en transport vertegenwoordigen.

0 reacties

07 Apr 2021

DAF roept 'International Dealers of the Year 2021' uit

De Britse dealergroep Lawrence Vehicles Ltd. is uitgeroepen tot de 'DAF International Dealer of the Year 2021' tijdens de online DAF International Dealer Meeting. Lawrence Vehicles zet dé standaard op het gebied van klantenservice en is op de Britse markt voor trucks, onderdelen en financiële dienstverlening een toonaangevende speler. Zarpellon uit Italië werd benoemd tot ‘PACCAR Parts Europe International Dealer of the Year’. De titel ‘PACCAR Financial Europe International Dealer of the Year’ ging naar Chassis Cab uit het Verenigd Koninkrijk en de Poolse dealer DBK won in de categorie ‘Used Truck Dealer of the Year’.


“Alleen een dealer die uitzonderlijk goed presteert en een echte expert is in alle facetten van het vak, verdient de titel 'DAF International Dealer of the Year”, aldus Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks, tijdens de online prijsuitreiking. “Zo’n dealer is toonaangevend op het gebied van klanttevredenheid, service en bedrijfsvoering en blinkt uit in de verkoop én het onderhoud van nieuwe en gebruikte trucks. Daarnaast ondersteunt de DAF International Dealer of the Year zijn klanten actief met de uitstekende diensten die PACCAR Parts en PACCAR Financial bieden.”


'DAF International Dealer of the Year 2021'
“De Britse dealergroep Lawrence Vehicles houdt zich intensief bezig met het verbeteren van de klanttevredenheid en is altijd op zoek naar mogelijkheden om zijn activiteiten uit te breiden, bijvoorbeeld door proactieve klantenondersteuning te bieden via DAF Connect en door voortdurend te investeren in training voor zijn monteurs”, aldus Harry Wolters. “Bovendien investeert de organisatie structureel in het merk DAF en heeft het onlangs een nieuw, indrukwekkend inspectiestation geopend waar trucks voor aflevering worden gecontroleerd om zo de klantbeleving nog verder te verbeteren. Lawrence Vehicles is een lichtend voorbeeld voor andere dealers en het professionele team is gepassioneerd, kundig en vastberaden om het elk jaar nóg beter te doen. Het succes daarvan valt af te lezen in de hoge klanttevredenheid. Mijn felicitaties aan het hele team!"


'PACCAR Parts International Dealer of the Year 2021’
“Zarpellon uit Italië – vorig jaar winnaar van de Growth Award – laat zien dat hard werken loont. Zowel de verkoop van trucks als van onderdelen is de afgelopen 12 maanden aanzienlijk gestegen. Bovendien investeerde Zarpellon in de toekomst door een nieuw, hypermodern onderdelenmagazijn te openen. Het team van Zarpellon is buitengewoon succesvol in wat het doet: het aanbieden van uitmuntende service aan klanten”, aldus Dick Leek, General Manager van PACCAR Parts Europe.

“Deze dealer verwierf een sterk marktaandeel en ontwikkelde een duidelijke focus op het bieden van reparatie- en onderhoudscontracten zodat klanten zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten. Daarnaast is Zarpellon open gebleven tijdens de COVID-19-pandemie en bleef het personeel tijdens de pandemie actief contact onderhouden met klanten om tóch zaken te kunnen doen.”


'PACCAR Financial Europe International Dealer of the Year 2021'
“Chassis Cab heeft uitstekend gepresteerd in het ondersteunen van klanten door hen de best mogelijke financiële diensten en op maat gemaakte reparatie- en onderhoudscontracten te leveren. Dat leverde de Britse DAF-dealer de welverdiende titel van ‘PACCAR Financial International Dealer of the Year’ op”, aldus Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PACCAR Financial Europe. “Deze dealer heeft vorig jaar niet alleen alle doelstellingen ruimschoots overtroffen, maar bleef ook te allen tijde de klant als koning behandelen. Chassis Cab weet precies wat nodig is om succesvol te zijn als transporteur en biedt daarom complete transportoplossingen die een maximaal rendement voor de klant garanderen. En die oplossingen zijn ook nog eens inclusief aantrekkelijke financieringsaanbiedingen.”


'DAF Used Truck International Dealer of the Year 2021'
De titel ‘DAF Used Truck International Dealer of the Year’ werd toegekend aan de Poolse DAF-dealer DBK. Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PACCAR Financial Europe en ook verantwoordelijk voor het DAF Used Truck-programma: “DBK heeft een duidelijke visie op wat er nodig is om een klant succesvol te laten zijn; het begrijpt dat als een succesvolle klant tevreden is met de geleverde producten en diensten, dat dat automatisch resulteert in een succesvolle dealer. Het verkopen van een gebruikte truck vereist toewijding en focus. Het belangrijkste is het vinden van de best mogelijke oplossing voor de transportvraag van de klant. En DBK presteert uitstekend op dit gebied, waardoor de eigenaar gegarandeerd het beste rendement op zijn of haar investering krijgt.”

Naast de 'International Dealer of the Year Awards 2021' ontvingen de volgende dealers een 'Gold Award' voor hun uitstekende prestaties:

Ford & Slater, Verenigd Koninkrijk
ESA Trucks Polska, Polen
Nirvauto, Spanje
Hungarotruck, Hongarije
Centrako Group, Litouwen

0 reacties

06 Apr 2021

DAF breidt functionaliteit DAF Connect verder uit

DAF Trucks voegt opnieuw functionaliteiten toe aan het online DAF Connect Fleet Management Platform. Zo kunnen in de nieuwe webshop abonnementen binnen DAF Connect met één muisklik worden beheerd en maakt het open platform nu snelle integratie mogelijk met management software van derde partijen.

Steeds meer trucks die bij DAF van de productielijn komen, zijn uitgerust met het online fleet management platform DAF Connect. Deze gebruiksvriendelijke tool geeft altijd en overal inzicht in de prestaties van trucks, chauffeurs en logistieke processen. Die informatie helpt de inzet van voertuigen te verhogen, de operationele kosten te verlagen en een optimale efficiëntie te bereiken.


DAF Connect Webshop
Nieuw binnen DAF Connect is een webshop waarmee vervoerders hun DAF Connect abonnementen met één muisklik zowel kunnen beheren áls uitbreiden met aanvullende online diensten. Dat verhoogt het gebruiksgemak van het platform én de efficiëntie van de trucks.


In één oogopslag
“De webshop maakt het beheer van abonnementen bijzonder eenvoudig”, stelt Jorg Wijnands, Manager Marketing DAF Connect. “Het online dashboard laat in één oogopslag zien welke applicaties beschikbaar zijn om aan te schaffen en om uit te breiden.”


DAF Connect Open Platform
Een andere innovatie is de verbetering van het DAF Connect Open Platform, dat illustratief is voor de grote voordelen van DAF Connect ten opzichte van andere fleet management systemen. Het DAF Connect Open Platform maakt nu namelijk eenvoudige integratie mogelijk met reeds bestaande Fleet Management Systemen (FMS) en Transport Management Systemen (TMS) – vanzelfsprekend uitsluitend van geselecteerde, vertrouwde derde partijen.


Verbeterde software integratie met derde partijen
Het DAF Connect Open Platform stelt bovendien vooraf gecontroleerde derde partijen zoals wagenparkbeheerders in de gelegenheid om data rechtstreeks uit Connect op te halen. Die mogelijkheid beperkt de noodzaak van de montage van andere, dure hardwaremodules in het voertuig én maakt plug-and-play-integratie mogelijk – en vermindert zo de total cost of ownership van een truck.

0 reacties

04 Feb 2021

DAF versterkt zijn positie in 2020

DAF Trucks versterkte in 2020 zijn positie als wereldwijde fabrikant van bedrijfsvoertuigen. Het marktaandeel in het Europese zware (16 ton+) segment groeide naar 16,3% en in Brazilië en Taiwan werd de nieuwste generatie trucks geïntroduceerd. Ook werd de productie van de emissievrije CF Electric aangekondigd; illustratief voor DAF’s toonaangevende positie op milieugebied.

In 2020 registreerde DAF 37.580 trucks in een totale Europese markt van 230.400 voertuigen in het zware segment. Dat resulteerde in een marktaandeel van 16,3% (2019: 16,2%), het op één na beste resultaat in de geschiedenis van het bedrijf. De Europese markt voor middelzware trucks (6 tot 16 ton) bedroeg in totaal 41.400 eenheden en het marktaandeel van DAF kwam daarin uit op 9,5% (2019: 9,7%).


Marktleider in 6 Europese landen
DAF bleef marktleider in het zware segment in Nederland (31,8%), het Verenigd Koninkrijk (31,6%), Polen (23,7%), Hongarije (27,9%) en Bulgarije (25,4%). De Nederlandse truckfabrikant werd in 2020 ook marktleider in Portugal (21,8%). Verder is DAF de Europese marktleider in trekkers en het nummer één importmerk in de twee grootste truckmarkten in Europa: Duitsland en Frankrijk. Het marktaandeel in het segment van de zware bakwagens groeide naar 11,5%.


Verkoop buiten Europa
Vorig jaar verkocht DAF 5.880 trucks buiten de Europese Unie en introduceerde het zijn nieuwste generatie voertuigen in Taiwan (Euro 6), Brazilië (Euro 5) en in het Midden-Oosten en Afrika (Euro 3 en 5). Verder werd de 10.000e lokaal geassembleerde truck in Taiwan afgeleverd, waar DAF onder de Europese merken marktleider is in het zware segment. DAF is ook marktleider in Israël en Wit-Rusland.

In 2020 verkocht DAF wereldwijd meer dan 2.000 PACCAR-motoren aan vooraanstaande fabrikanten van touringcars, bussen en speciale voertuigen.


‘Record na record’
“In 2020 verkochten we een recordaantal DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, behaalde PACCAR Financial een record marktaandeel en werd een recordaantal gebruikte voertuigen afgeleverd aan hun nieuwe eigenaren”, aldus Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Marketing en Sales. “Ons doel is om onze leidende positie verder te versterken en daarom werken we samen met onze dealers aan een strategische uitbreiding van ons netwerk van meer dan 1.100 professionele dealers en servicepunten. Als voorbeeld: vorig jaar openden onze onafhankelijke dealers 45 nieuwe dealervestigingen in Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika.”


Leiderschap op het gebied van milieu

Naast in de verdere ontwikkeling van verbrandingsmotoren, investeert DAF in de nieuwste technologieën voor batterij- en hybride elektrische aandrijflijnen, die bijdragen aan het verlagen van CO2 emissies en een betere luchtkwaliteit in stedelijke gebieden. Verder profiteren DAF-klanten van de voordelen van de CF Hybrid-truck. Deze gebruikt zijn emissievrije batterijtechnologie bij het rijden in stedelijke gebieden en zijn schone dieselmotor daarbuiten. Verder kondigde DAF de productie aan van de nieuwe CF Electric met een vergrote elektrische actieradius van 200 kilometer en introduceerde het onlangs de LF Electric met een emissievrije actieradius van 280 kilometer.


Klaar om verder te groeien

In 2020 produceerde DAF meer dan 37.600 CF- en XF-voertuigen en bijna 9.000 LF-trucks. “De Europese vraag naar trucks verbeterde in de tweede helft van het jaar, in lijn met de oplevende Europese economieën”, aldus Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. “We verwachten dat de Europese truckmarkt zich in 2021 verder herstelt en uitkomt op 250.000 tot 280.000 voertuigen. Doordat wij onze klanten eersteklas kwaliteit, een ongekend laag brandstofverbruik en superieur chauffeurscomfort bieden, zijn we klaar voor verdere groei.”

0 reacties

19 Nov 2020

DAF CF en XF met Ultimate Package

DAF introduceert het Ultimate Package, bestaande uit een reeks aantrekkelijke opties waarmee de efficiency, de veiligheid en het comfort van de CF en XF nog verder worden verhoogd. Het optiepakket maakt van de CF en XF dé ultieme truck voor eigenaar en chauffeur. Voor vervoerders die kiezen voor maximale uptime en efficiency, is er zelfs het Ultimate+ Package.

De DAF CF en XF zijn sinds jaar en dag de maatstaf op het gebied van efficiëntie en comfort. Niet voor niets wonnen de trucks de afgelopen jaren prestigieuze titels als ‘International Truck of the Year’ (CF én XF), ‘Fleet Truck of the Year’ (XF), ‘Green Truck of the Year’ (CF) en ‘Construction Truck of the Year’ (CF).


Ultieme efficiency

Met het oog op optimale voertuigefficiency omvat het Ultimate Package allereerst een Battery Energy Management systeem. Dat monitort de conditie van de accu’s, belangrijk voor een zo hoog mogelijke voertuigbeschikbaarheid. Daarnaast is ook Tyre Pressure Monitoring standaard. Dat houdt doorlopend de bandenspanning in de gaten en levert een belangrijke bijdrage aan de hoogst mogelijke brandstofefficiency. Om diezelfde reden zijn de DAF CF en XF met Ultimate Package bovendien standaard uitgerust met Predictive Cruise Control. Dat is een intelligent snelheidsregelsysteem dat tot 2 kilometer vooruit kijkt en de aandrijflijn zo veel mogelijk gebruik laat maken van kinetische energie. Het maakt brandstofbesparingen tot wel 4% mogelijk.


LED-verlichting voor nog meer veiligheid

Voor maximale zichtbaarheid en veiligheid zijn ook LED-koplampen en LED-achterlichten inbegrepen in het Ultimate Package. Die zorgen voor een hoge lichtopbrengst, kennen een laag energieverbruik en gaan levenslang mee.


Maximaal comfort

De cabines van DAF zijn al ongeëvenaard op het vlak van comfort: ze zijn ongekend ruim, ergonomisch onovertroffen en bieden de chauffeur onder meer de beste stoelen en het beste bed op de markt. Om het werk en leven van de man of vrouw achter het stuur nóg aangenamer te maken, omvat het Ultimate Package onder andere Climate Control. Daarnaast is ook Accessories Power Supply standaard. Deze 24 volt/40 ampère bevindt zich in de grote opbergkast boven de voorruit en is specifiek bedoeld om een magnetron op aan te sluiten. Ultimate+ Package Vervoerders die nog een stap verder willen gaan kiezen voor het Ultimate+ Package. Daarmee maximaliseren ze de efficiency van de truck én minimaliseren ze de total cost of ownership. Het pakket omvat DAF Connect, DAF’s online fleet management systeem dat real-time informatie geeft over trucks en chauffeurs. Die data helpt de voertuigbeschikbaarheid te verhogen, operationele kosten te verlagen en optimale logistieke efficiency te realiseren. Het Ultimate+ Package wordt ook geleverd met een DAF MultiSupport Flex Care reparatie- en onderhoudscontract, wat de onverwachte kosten verlaagt en garandeert dat een truck altijd perfect onderhouden is.


Ultieme CF en XF

De aantrekkelijke Ultimate en Ultimate+ Packages tillen de efficiëntie, de veiligheid en het comfort van elke nieuwe CF en XF naar het allerhoogste niveau. De pakketten zijn te bestellen op vrijwel elke nieuwe CF en XF truck met een PACCAR MX-11 of MX-13 motor.

0 reacties

04 Nov 2020

DAF opent nieuw eigen dealerbedrijf in Hongarije

DAF Trucks heeft zijn aanwezigheid in Centraal-Europa versterkt door een nieuw dealerbedrijf te openen bij Nyíregyháza, in het noordoosten van Hongarije. DAF Trucks is al 10 jaar de onbetwiste marktleider in Hongarije, waar het netwerk inmiddels uit 9 dealerlocaties bestaat.

Het nieuwe DAF-dealerbedrijf is strategisch gelegen in het steeds belangrijker wordende gebied rond Nyíregyháza in Noordoost-Hongarije. De vestiging is gelegen langs de snelweg M3 en dichtbij (inter)nationale transportroutes tussen Centraal-Europa en Oekraïne, Roemenië, Bulgarije en Moldavië. De internationale luchthaven van Debrecen met zijn logistieke hub ligt op slechts een half uur rijden.


Focus op de uptime van klanten

Het pand van Hungarotruck Kft. in Nyíregyháza is 2,200 m2 groot en ligt op een terrein van 20.000 m2. Naast niet minder dan 10 state-of-the art servicestations beschikt de vestiging ook over een nieuwe, volledig geautomatiseerde wasstraat en een geavanceerde technische certificeringsruimte. Een zéér uitgebreide voorraad onderdelen garandeert klanten de maximale uptime van hun voertuig. De vestiging verkoopt naast nieuwe trucks ook DAF Used Trucks. Chauffeurs hebben de beschikking over een comfortabele wachtruimte om te ontspannen wanneer hun truck wordt onderhouden.


Uitbreiden professionele dealer netwerk

Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing en Sales: “Het nieuwe dealerbedrijf ligt strategisch langs de transportader M3 bij Nyíregyháza. Het kan daardoor zowel hoogstaande service geven aan DAF-klanten in het noordoostelijke deel van Hongarije als aan de vele vervoerders die Nyíregyháza passeren op hun nationale en internationale routes. De ingebruikname van dit nieuwe Hungarotruck dealerbedrijf ondersteunt de verdere groei van DAF in Hongarije.” Het nieuwe DAF dealerbedrijf is gevestigd aan de Debreceni út 362, 4400 Nyíregyháza in Hongarije en is doordeweeks geopend van 07.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 07.00 tot 15.30 uur.

0 reacties

12 Okt 2020

DAF Connect App voor nog hogere efficiency

Om chauffeurs te helpen de efficiency van hun truck te verbeteren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verlagen, lanceert DAF Trucks een app die het rijgedrag van de chauffeur kan optimaliseren via diens mobiele telefoon. Ook biedt diezelfde ‘DAF Connect App’ planners, fleetowners en chauffeurs de mogelijkheid om met elkaar over bijvoorbeeld de actuele rit te communiceren én deze communicatie vervolgens centraal op te slaan.

De meeste trucks die bij DAF van de band komen, zijn uitgerust met het fleet management platform DAF Connect. Dit systeem geeft wagenparkbeheerders en planners via een online portal real-time inzicht in de prestaties van hun voertuigen en logistieke processen. De geïntegreerde Eco SCORE Card maakt bovendien inzichtelijk hoe efficiënt chauffeurs rijden.

DAF Connect App
Met de nieuwe DAF Connect App breidt DAF zijn dienstverlening van het fleet management platform verder uit. De in Google Play en Apple App Store beschikbare app is rechtstreeks gekoppeld aan de Eco SCORE CARD en geeft aan wat de chauffeur kan doen om nog zuiniger te rijden. Minder bruusk gasgeven en eerder beginnen met uitrollen, bijvoorbeeld. Of beter anticiperen op het verkeer. Maar ook het gebruik van de cruise control wordt inzichtelijk gemaakt, net als het stationair laten draaien van de motor. Dat alles is te zien in een helder dashboard, dat de chauffeur meteen tips geeft hoe hij of zij nog efficiënter kan omgaan met de truck.

Brandstof besparen
Jorg Wijnands, Manager Marketing bij DAF Connect: “Een chauffeur die weet hoe je zo efficiënt mogelijk rijdt, kan op jaarbasis duizenden euro’s besparen. We zien dan ook dat een groeiend aantal DAF-klanten hun chauffeurs een extra beloning geeft als ze volgens de Eco SCORE Card zuinig rijden.”

Tot een jaar terugkijken
“Met de DAF Connect App kan de chauffeur zijn of haar prestaties van de afgelopen 24 uur bekijken, maar ook een analyse laten maken van de afgelopen week, maand, het kwartaal of zelf het afgelopen jaar. Aangezien de app gekoppeld is aan de bestuurderskaart, neemt de chauffeur de eigen prestaties altijd mee, ongeacht in welke DAF truck hij of zij rijdt – zelfs als de chauffeur meerdere werkgevers heeft.”

Communicatie met de chauffeur
Een ander onderdeel van de DAF Connect App is de mogelijkheid voor planners en fleetowners om met de chauffeur via het DAF Connect platform te communiceren over bijvoorbeeld planningen, de route en aanverwante logistieke zaken. Chauffeurs ontvangen de vragen op het scherm van hun telefoon en kunnen deze met een simpele druk op de knop beantwoorden. De communicatie tussen de chauffeur en zijn of haar homebase wordt vervolgens centraal opgeslagen. Daardoor kan ook na een dienstwissel een nieuwe groep planners bijvoorbeeld reeds gemaakte afspraken teruglezen.

Toepassingen die er echt toe doen
Jorg Wijnands: “De DAF Connect App is een goed voorbeeld van DAF’s streven om de DAF Connect steeds weer verder uit te bouwen met toepassingen die er voor zowel de transporteur als chauffeur écht toe doen.”

0 reacties

25 Jun 2020

Koning Willem-Alexander bezoekt DAF Trucks

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdag 25 juni een werkbezoek gebracht aan DAF Trucks in Eindhoven. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronapandemie op de automotive industrie. De Koning liet zich bijpraten door onder meer DAF president-directeur Harry Wolters en sprak vervolgens in de truckfabriek met een aantal DAF-medewerkers.

Het werkbezoek aan de regio Eindhoven startte bij Nedschroef in Helmond, dat bevestigingsmiddelen, machines en gereedschappen voor onder meer DAF produceert. Aansluitend bezocht de Koning de productiefaciliteiten van DAF, waar hij uitleg kreeg over de impact van de crisis en de heropstart van het productieproces. In de truckfabriek volgde een gesprek met DAF-medewerkers over aanpassingen in de productie en wat die voor hen in hun dagelijkse werkzaamheden betekenen.

Aan het einde van zijn werkbezoek nam de Koning deel aan een rondetafelgesprek – met de top van de Nederlandse automotive industrie – over de gevolgen van de coronacrisis voor de sector in brede zin. De deelnemers spraken over productielocaties die veelal abrupt moesten sluiten maar inmiddels weer op aangepaste wijze zijn opgestart.

“Het was een grote eer om Koning Willem-Alexander te mogen ontvangen. Zijn belangstelling is zeer op prijs gesteld”, aldus Harry Wolters. “Het is vooral een prachtige erkenning voor onze medewerkers, die de afgelopen maanden hebben meegedacht en meegeholpen om een werkomgeving te creëren waarin we onze fantastische trucks op een veilige en gezonde manier kunnen produceren, geheel volgens de huidige richtlijnen. En daar zijn we trots op!”

0 reacties

« Alle bedrijven