Keolis bestelt 259 elektrische bussen bij BYD

BYD heeft de grootste Europese elektrische busorder ooit gesloten met Keolis Nederland, de Nederlandse dochtermaatschappij van de internationale openbaar vervoermaatschappij Keolis Group. De order voor 259 volledig elektrische en 100% elektrische en emissievrije BYD-bussen is een mijlpaal voor BYD. De levering start vanaf de zomer van 2020.

“Voor BYD is dit een gedenkwaardig moment,” zegt Managing Director Isbrand Ho van BYD Europe. “Deze order is niet alleen een mijlpaal voor BYD. Het is een mijlpaal voor elektrisch busvervoer. Met deze order committeert Keolis zich aan elektrische mobiliteit. Het is de grootste Europese busvloot ooit die wordt omgezet van traditionele aandrijving naar emissievrije volledig elektrische aandrijving.”

De overeenkomst tussen Keolis en BYD gaat verder dan alleen het rijdende materieel. De bedrijven sluiten een partnerschap waarbij BYD zorgt voor een allesomvattend totaalpakket dat rekening houdt met operationele eisen en comfort voor passagiers. De overeenkomst is op vrijdag 6 december officieel beklonken tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van Keolis in Deventer. Aanwezig bij de contractondertekening waren Frank Janssen, CEO van Keolis Nederland, en Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe.

Deze order is de jongste van een lange reeks Europese orders voor BYD. Steeds meer openbaarvervoermaatschappijen in Europa kiezen voor BYD dat inmiddels een sterke en marktpositie heeft verworven. In totaal heeft BYD in Europa meer dan 1.200 elektrische bussen afgeleverd en orders ontvangen voor meer dan 60 steden in 10 landen.

Keolis Nederland gaat de 8,7 meter lange BYD midibus, de 12 meter lange elektrische bus van BYD en de nieuwe 13 meter lange elektrische versie vanaf eind 2020 inzetten op routes in de IJssel-Vechtstreek. De elektrische bussen worden ook ingezet in grote steden, waaronder Zwolle, Apeldoorn en Lelystad. De 13 meter lange elektrische bus van BYD beschikt over nieuwe batterijtechnologie voor een grotere actieradius die ‘stad-tot-stad’ routes mogelijk maakt.Het grootste deel van de order voor Keolis betreft 206 stuks van BYD’s absolute bestseller: de 12 meter lange elektrische bus met pantograaf.

In 2016 heeft de Nederlandse minister van Verkeer en Waterstaat een convenant gesloten voor het uitsluiten van de emissie van co2, nox en fijnstof vanaf 2025. Keolis heeft dit doel ruimschoots overtroffen met de keuze voor bijna volledig emissievrij vervoer vanaf het begin van de concessie.

Nederland is het thuisland van de Europese activiteiten van BYD. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam heeft BYD Europe verschillende strategisch belangrijke orders gesloten. Een daarvan was de order voor 6 exemplaren van de elektrische bus van BYD voor het eiland Schiermonnikoog – de allereerste bestelling voor BYD in Europa. Daarmee werd de weg gebaand voor een lange reeks nieuwe orders, waaronder 35 elektrische bussen voor Schiphol Airport – de eerste luchthaven ter wereld die heeft gekozen voor elektrische mobiliteit. Binnen zeven jaar heeft BYD elektrisch vervoer bereikbaar gemaakt voor openbaarvervoermaatschappijen in steden en dorpen door heel Europa. Dankzij de toestroom van nieuwe klanten is BYD uitgegroeid tot de marktleider in elektrische bussen.

Frank Janssen, CEO van Keolis Nederland, is trots op het partnerschap met BYD. Keolis Nederland heeft vanaf december 2020 de grootste emissievrije busvloot van Europa. “Voor Keolis Nederland en de Keolis Group is dit een allesbepalend moment. Met deze stap dragen we bij aan de ontwikkeling en de expansie van elektromobiliteit over de wereld. Onze keuze voor emissievrij vervoer bevestigt opnieuw dat wij een tastbare bijdrage willen leveren aan de transitie naar duurzaam openbaar vervoer. Wij hebben gekozen voor BYD op grond van onze uitstekende ervaringen met de elektrische bussen van BYD. De bussen vormen straks een fundamenteel onderdeel van onze vloot. Wij streven elke dag opnieuw naar tevreden klanten en medewerkers. De elektrische bussen van BYD gaan daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarbij vertrouwen wij ook op de expertise van BYD als fabrikant bij het ontwikkelen en onderhouden van accutechnologie.”

“Voor BYD in Europa is dit een sleutelmoment,” zegt Managing Director Isbrand Ho van BYD Europe. “Deze order gaat veel verder dan het bouwen en afleveren van 259 elektrische bussen. Hoe belangrijk dat ook is, het allerbelangrijkste voor ons is dat wij samen met Keolis hebben gewerkt aan een totaaloplossing. Het afleveren van een busvloot van deze omvang is alleen mogelijk met optimale samenwerking en een partnerschap voor de lange termijn. Onze relatie met Keolis kan wat dat betreft model staan voor nieuwe samenwerkingsverbanden met andere grote wagenparkbeheerders.”

De overeenkomst met Keolis, de grootste voor elektrische bussen ooit in Europa, bevestigt opnieuw de toonaangevende rol van BYD als de leidende fabrikant van elektrische bussen ter wereld. Vorige week maakte BYD bekend dat openbaar vervoermaatschappij TransMilenio SA, in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá, vanaf september 2020 gaat rijden met 379 elektrische bussen van BYD.

0 reacties


Solbus Solcity op waterstof van Keolis



Originele beschrijving

Op de IAA van 2018 werd door Solbus een waterstofbus getoond. Niet echt een primuer, op 17 juni 2016 heeft Keolis (wat toen nog naar de naam Syntus luisterde) deze nieuwe waterstofbus overhandigd gekregen van Hymove B.V. De bus wordt ingezet in de regio Arnhem-Apeldoorn. De bus is gebouwd door de Poolse bussenbouwer Solbus en maakt gebruik van een brandstofcelsysteem van HyMove B.V., dat voor de elektrische energie zorgt. De bus is voor Syntus de eerste in een serie die door Solbus en Hymove op commerciële basis op de markt gebracht wordt. Gelderland is de eerste provincie in ons land,

0 reacties


Nieuwe Setra-streekbussen voor Syntus in Utrecht

Vanaf 11 december 2016 worden 173 nieuwe exemplaren van de Setra LE business ingezet als streekbussen in de provincie Utrecht. De voertuigen worden geleverd aan vervoersmaatschappij Syntus. Syntus won eerder dit jaar de aanbesteding, maar tegen die gunning tekende Connexxion bezwaar aan. Begin deze week werd echter duidelijk dat dit bezwaar ongegrond is. Daarmee werd […]

0 reacties

Keolis ( in NL voorheen Syntus B.V. )

Deventer

Foto's
97
Video's
0
Topics
3

Over Keolis ( in NL voorheen Syntus B.V. )

Een bedrijf uit Deventer (Nederland).

Dit bedrijf is 97 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Elders op het internet

De officiële website van Keolis ( in NL voorheen Syntus B.V. )

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven