Foto van: Alex Miedema

Van Loon Vlees

Best

Foto's
278
Video's
0
Topics
2

Over Van Loon Vlees

Een bedrijf uit Best (Nederland).

Dit bedrijf is 278 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Elders op het internet

De officiële website van Van Loon Vlees

Dit profiel beheren?

19 Nov 2023

21 Okt 2023

17 Okt 2023

15 Okt 2023

14 Okt 2023

10 Okt 2023

17 Jul 2023

05 Okt 2021

Rallye du Maroc wordt uitgebreide test voor Van Loon

De Rallye du Maroc is traditioneel gezien een van de belangrijkste rally’s in de voorbereiding op de Dakar Rally. De deelnemerslijst is altijd sterk, de proeven zijn veeleisend en het is een van de laatste test-mogelijkheden voordat het materiaal echt wordt klaargemaakt voor de Dakar Rally in januari. Voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay beschouwen deze rally als een grote test. Zij komen met een volledig nieuw opgebouwde Toyota Hilux aan de start en gaan diverse nieuwe onderdelen testen tijdens de rally.

“Het wordt een andere rally voor ons dan wij gewend zijn,” vertelt Van Loon. “Doorgaans worden de auto’s buiten de rally’s om getest door Gazoo Racing en Overdrive Racing. Maar er komen een aantal hele interessante reglementswijzigingen aan en om dat te ervaren, moet je het gewoon zelf testen. Dat betekent wel dat wij officieel worden ingedeeld in de Open categorie, omdat nog niet alle nieuwe onderdelen zijn gehomologeerd door de FIA. Waarschijnlijk rijden wij voor de andere auto’s, dus ook op dat vlak kunnen Sébastien en ik belangrijke ervaring gaan opdoen door dagelijks de etappe te openen. Ik hoop dat we een goede testrally gaan hebben en natuurlijk kijk ik met een schuin oog naar de tijden, maar die zijn deze rally iets minder belangrijk dan normaal.”

De Rallye du Maroc begint op 6 en 7 oktober met een test en de keuringen. Op 8 oktober vindt de korte proloog plaats en van 9 tot en met 13 oktober worden de proeven verreden. In totaal wordt er 1587 kilometer afgelegd. De rally vindt plaats rondom Zagora in de Marokkaanse Sahara.

0 reacties

23 Dec 2019

Nog twee weken tot de start van Dakar 2020, Van Loon kijkt er naar uit!

Terwijl kerstmis en de jaarwisseling naderen, komt ook de start van de zwaarste rally ter wereld dichterbij. Op zondag 5 januari staat de eerste etappe van Jeddah naar Al Wajh gepland. De Dakar begint voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay echter al op twee januari met een laatste test en op vier januari staan de keuringen in de Dakar Village gepland. Van Loon kijkt uit naar de eerste Dakar in Saudi-Arabië.

Het wordt voor Van Loon de eerste kennismaking met Saudi-Arabië. “Ik heb wel in Qatar en Abu Dhabi gereden, maar volgens Sébastien zitten er in de woestijn van Saudi zoveel mogelijkheden. Hij heeft al veel ervaring opgedaan tijdens verschillende rally’s daar, dus ik hoop dat wij daar een voordeel mee kunnen hebben. De rally is 7500 kilometer, waarvan 5000 op snelheid, lang, dus het wordt een hele lange rally.”

Behalve een volledig nieuwe omgeving heeft de organisatie meer nieuwigheden geïntroduceerd. “Zo zal er op het gebied van navigatie het een en ander gaan veranderen en worden wij verplicht om 15 minuten te stoppen bij een pauze op de proef. Normaal gesproken krijgt de navigator het roadbook op de avond voor de proef en die gaat dan aan de slag om het roadbook te prepareren. Nu worden de roadbooks gekleurd en op zes etappes wordt deze pas bij de start uitgedeeld. Het wordt dit jaar ook verboden om extra tips en hulpmiddelen te gebruiken in de auto en de straffen daarop zijn niet mals. Dit alles om het eerlijker te maken vooraan in het veld.”

Voor Van Loon maken deze veranderingen de rally nog interessanter. “Wij zijn onderdeel van een groot team, maar je weet dat zijn altijd dingen weten die wij niet weten. Dat zal nu veel minder worden, dat is wat de organisatie probeert. Sébastien maakt zich daar ook al enkele jaren hard voor. Ik kijk daarom nog meer uit naar Dakar, ik hoop dat we er een mooie editie van gaan maken.”

0 reacties

« Alle bedrijven