Jurjen Ypma benoemd tot Commercieel Directeur ESA Trucks Nederland

Per 1 januari 2023 is Jurjen Ypma als Commercieel Directeur toegetreden tot de directie van ESA Trucks Nederland. Hij is in die rol eindverantwoordelijk voor de Truck Sales afdeling en de commerciële activiteiten binnen ESA.


“Jonge mensen hebben de toekomst”, met deze woorden droeg Algemeen Directeur Wim van Nispen medio 2022 het verkoopleiderschap Truck Sales over aan Jurjen. Per 1 januari zal Jurjen ook de commerciële acquisitie op service en parts op zich nemen, dit in nauwe samenwerking met Directeur After Sales Harry Hofstee. Daarnaast zal hij ook samen met onze marketingafdeling de zichtbaarheid van ons bedrijf verder gaan ontwikkelen.


Deze nieuwe functie zal Jurjen in eerste instantie vervullen vanuit standplaats Heerenveen en hij zal zijn rol als vestigingsleider ESA Heerenveen neerleggen om zodoende vestiging onafhankelijk te kunnen functioneren.


Alfred Kuperus, de huidige service manager van ESA Heerenveen, heeft per 1 januari de taken en verantwoordelijkheden voor de vestiging ESA Heerenveen overgenomen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met Alfred onze vestiging in goede handen overdragen en dat hij met zijn team u Ervaring, Service en Aandacht zal blijven bieden.


Wij wensen Jurjen en Alfred veel succes in hun nieuwe functie.


Vestiging Heerenveen

In 2021 werd ESA Heerenveen toegevoegd aan ESA Trucks’ familie; een ultramoderne state-of-the-art vestiging met wel vijf volledig ingerichte werkstraten. Het team is opgeleid om te werken met de nieuwe TRP Service Plus-formule voor het stellen van goede diagnoses met geavanceerde apparatuur voor alle merken en de benodigde werkplaatsonderdelen. Daarnaast is ESA Heerenveen de eerste officiële Hyzon Trucks-dealer ter wereld.


Over ESA

ESA is officieel DAF-dealer met vijf vestigingen verspreid over Groningen en Friesland en daarnaast heeft het bedrijf twee vestigingen in Denemarken. Het bedrijf staat voor Ervaring, Service en Aandacht. Dit maakt ESA waar, samen met ruim 95 jaar ervaring, als full service bedrijf door zowel service, onderhoud als reparatie aan alle merken trucks en trailers te verlenen. Het gaat hier om merken als DAF, TATRA, GINAF, Fiat Professional, Fassi én Hyzon. Duurzaamheid en veiligheid staat hoog in het vaandel. Met onder andere de bouw van de waterstof aangedreven Hyzon Truck dragen zij trots bij aan de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

0 reacties


Met een DAF XD naar het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel

Vanmiddag (3 november 2022) spotte Anne de Boer deze DAF XD 410 FT demo van ESA bij het gemeentehuis van Tysjerksteradiel in Burgum. Of hij er was als trouwauto of met een andere reden, geen idee! Maar een leuke spot is het sowieso. Bedankt voor de foto’s Anne!

0 reacties


Eerste aflevering ESA Heerenveen is voor Bakker

Na de eerste Friese Volvo FM5 was het nu weer de beurt voor een primeur voor Bakker uit Heerenveen. Gisterochtend ovrhandigde Jurjen Ypma namens ESA de eerste nieuwe Daf XF 480 FT Super Space Cap vanuit hen prachtig nieuwe locatie in Heerenveen. Over deze nieuwe vestiging lees je maandag meer op deze site! De truck is een DAF FT (dus een 4×2 trekker) XF480 Super Space Cab in Exclusive Line-uitvoering. Dit is een extra luxe uitvoering van de XF met onder andere een cognackleurig dashboard en portierpanelen, Xtra Leather Air stoelen en met leer bekleed stuurwiel. Het zal chauffeur Patrick

0 reacties


Eerste paal ESA Trucks Heerenveen geslagen

Op het Internationale Bedrijventerrein Friesland is de nieuwbouw van ESA Trucks Heerenveen van start gegaan. Aan de Uranus wordt een compleet nieuw garagebedrijf voor bedrijfswagens gebouwd naar de laatste inzichten op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Vestigingsleider Jurjen Ypma gaf met het onthullen van het bouwbord het symbolische startsein voor de nieuwbouw.

Op een terrein van 12000 vierkante meter verreist moderne werkplaats die aan alle toekomstige eisen van duurzaamheid voldoet. Zo wordt het pand voorzien van zonnepanelen en is een gasaansluiting niet nodig door toepassing van moderne, duurzame technieken. De werkplaats met vijf poorten wordt volledig voorbereid op de reparatie en het onderhoud van waterstof- en elektrische voertuigen. De focus van ESA Trucks ligt op de verduurzaming van het wegtransport in de nabije toekomst.
Verder richt ESA Trucks Heerenveen zich op de reparatie en het onderhoud van trucks en getrokken materieel. Daarnaast zal ESA Trucks zich richten op het onderhoud van lichte bedrijfswagens, APK, tachograafkeuring, schadeherstel en hydrauliekservice. Een belangrijke activiteit voor de nabije toekomst is verder het plegen van onderhoud en reparaties aan elektrische- en waterstofvoertuigen.

Heerenveen is de tweede plaats van Friesland maar op logistiek gebied is het met stip de nummer 1 in de provincie. De gunstige ligging in het noorden en de korte, en filevrije afstand tot de randstad heeft van Heerenveen een populaire vestigingsplaats gemaakt. ESA Trucks koos voor deze locatie om haar klanten in de regio nog beter van dienst te kunnen zijn.

De nieuwe vestiging gaat van start met 15 medewerkers waaronder vestigingsleider Jurjen Ypma. In de toekomst verwacht ESA Trucks door te groeien tot circa 20 vaste medewerkers in de vestiging Heerenveen. De nieuwbouw is in volle gang en naar verwachting zal ESA Trucks in mei 2021 operationeel zijn.

Bij de onthulling was de voltallige directie van ESA aanwezig met: Klaas Elema, Wim van Nispen en Jans Enting. Verder waren namens ESA aanwezig Jaap de Wit en de nieuwe vestigingsmanager, Jurjen Ypma.
Over ESA Trucks:
ESA Trucks is verantwoordelijk voor de verkoop van DAF Trucks in de provincies Groningen en Friesland. Daarnaast is ESA Trucks dealer van Ginaf, Tatra, Fassi autolaadkranen en Fiat Bedrijfswagens. ESA Trucks heeft in Nederland vestigingen in Groningen, Veendam, Marum en Drachten. Verder is ESA Trucks gevestigd in Denemarken en Polen.

0 reacties


ESA Trucks bouwt nieuw servicepunt in Heerenveen



Originele beschrijving

De bouwtekeningen zijn bijna klaar, ESA gaat een nieuw servicepunt bouwen in Heerenveen. Om precies te zijn op het Internationaal bedrijvenpark Friesland (IBF) op een strategische locatie in de oksel van het klaverblad A7 – A32. De nieuwe locatie wordt een nagenoeg energie neutrale vestiging, zonder gasaansluiting maar mét zonnepanelen welke het bedrijf zullen voorzien in de energie. Een locatie waar ESA hoogwaardige service en reparatie gaat bieden aan haar klanten maar zeker ook gericht op de toekomstige ontwikkelingen en voorbereid op het onderhouden en repareren van elektrisch / waterstof aangedreven voertuigen. Dat is goed nieuws voor de logistieke dienstverleners

0 reacties


Sluiting afdeling Revisie - Autobedrijven ESA Marum

Met ingang van 1 januari 2016 gaat ESA officieel de afdeling Revisie sluiten welke gevestigd is in het pand van Autobedrijven ESA Marum B.V.
De sluiting van de afdeling Revisie heeft ook een positieve kant. Het geeft namelijk Service Centrum Marum meer mogelijkheden qua groei en ruimte. Dat is dan ook waar de focus op komt te liggen; groei in opbouwwerkzaamheden.

De revisiewerkzaamheden worden niet overgenomen door een andere partij.

1 reactie


Nieuwe DAF XF 440 FT en NBT/Zwalve oplegger voor Loonbedrijf R.H. Dijkstra

Onlangs zijn aan de heer Roelof Dijksta, eigenaar van Loonbedrijf R.H. Dijkstra uit Zuidbroek, de sleutels overhandigd van een nieuwe DAF XF 440 FT, tezamen met een nieuwe NBT Zwalve oplegger, door Wim van Nispen, algemeen directeur van Autobedrijven ESA.

6 reacties

Autobedrijven ESA

Groningen

Foto's
44
Video's
0
Topics
7

Over Autobedrijven ESA

Een bedrijf uit Groningen (Nederland).

Dit bedrijf is 44 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan

Elders op het internet

De officiële website van Autobedrijven ESA
Autobedrijven ESA op Facebook
Autobedrijven ESA op Twitter

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven